• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Günün Sözü

Yavuz Sultan Selim Han döneminde Osmanlı saraylarına Bizans tan büyük bi kasa şeklinde hediye gelir... Hediyeyi açarlar birde bakarlarkii kasadan insan dışkısı çıkar Bizans ın büyük edepsizliği ve bunun karşılığı olarak Osmanlı padişahı Yavuz Sultan Selim Han derkii sizde onlara hediye olarak Türk lokumu gönderin der... Tabii Bizans yaptıkları edepsizliği bildikleri için devamlı tehakkuz haldedirler yani onun karşılığının geleceğini biliyorlar... Ve nihayet Osmanlı nın hediyesi Bizans a ulaşır herkes acaba bu kasanın içinde ne var diye merak içerisindedir Bizans imparatoru kasayı açtırır bide bakarlarkii Türk lokumu etrafı çok güzel bi koku kaplar tabii Bizans hala şüphe içerisindedir Bizans imparatoru yanındakilere lokumu tatdırır zehirli filanmı diye ama mis gibi enfes Türk lokumudur.. Türk lokumunu yedikten sonra kasanın en alt tabakasından Yavuz Sultan Selim Han mühürlü bi not çıkar.. Ve notta aynen şöyle yazıyordur... "HERKES KENDİ YEDİĞİ ŞEYDEN İKRAM EDER..." Yavuz Sultan Selim Han Ve böylece Bizans bir kez daha mos mor olur....
HeLaL :)))

Yavuz Sultan Selim Han döneminde Osmanlı saraylarına Bizans tan büyük bi kasa şeklinde hediye gelir... Hediyeyi açarlar birde bakarlarkii kasadan insan dışkısı çıkar Bizans ın büyük edepsizliği ve bunun karşılığı olarak Osmanlı padişahı Yavuz Sultan Selim Han derkii sizde onlara hediye olarak Türk lokumu gönderin der... Tabii Bizans yaptıkları edepsizliği bildikleri için devamlı tehakkuz haldedirler yani onun karşılığının geleceğini biliyorlar... Ve nihayet Osmanlı nın hediyesi Bizans a ulaşır herkes acaba bu kasanın içinde ne var diye merak içerisindedir Bizans imparatoru kasayı açtırır bide bakarlarkii Türk lokumu etrafı çok güzel bi koku kaplar tabii Bizans hala şüphe içerisindedir Bizans imparatoru yanındakilere lokumu tatdırır zehirli filanmı diye ama mis gibi enfes Türk lokumudur.. Türk lokumunu yedikten sonra kasanın en alt tabakasından Yavuz Sultan Selim Han mühürlü bi not çıkar.. Ve notta aynen şöyle yazıyordur...

"HERKES KENDİ YEDİĞİ ŞEYDEN İKRAM EDER..." Yavuz Sultan Selim Han

Ve böylece Bizans bir kez daha mos mor olur....

burda bi mantık hatası var yavuz döneminde bizans çoktan yıkılmıştı

İnsanı ateş değil, kendi gafleti yakar; Herkeste kusur görür, kendisine kör bakar. Neye nasıl bakarsan, o sana öyle bakar.

{Hz. Mevlâna}

İlim meclisine girdim,kıldım talep, İlim tâ gerilerde kaldı,illâ edep illâ edep...(Ziya Paşa)

GüzeL ve seviLecek şeyLer hep uzakta oLur,acı daim oLur.

Bana mı soruyorsun "yalnızlığı sever misin diye?''Ben ki;çayı bile iki şekerli içerim birlikte erisinler diye..

Öyle Ucuz Değil Gül Koklamak... Gül Tutan Ele Diken Batmalı... Bir Aşka Gönül Veren O Aşkın Kapısında Yatmalı...!

{Mevlana}

"Bir memlekette namuslu insanlar en az namussuzlar kadar cesur olmadikça,o memleket için kurtuluş yoktur..."

İstatistik mini eteğe benzer; çok şey gösterir ama asıl görünmesi gerekeni asla göstermez.

Alex Ferguson
:D

9 yaşında hafız, 14 yaşında padişah, 21 yaşında İstânbul Fatihi oldu.. Ecdad tarih yazmış, torun ise okumaktan aciz.

{NFK}

Ruh, hayatin bağrina saplanan hayattir. Her şey birbirinden daha gereklidir. Aci der: "yikil!" seni seviyorsam sana ne bundan?

İnsanlar ikiye ayrılır: Tanıdıkça büyüyenler,Tanıdıkça küçülenler.
Denis DIDEROT

" G ö n ü l, çalamazsan aşkın sazını,ne perdeye dokun, ne teli incit.
Eğer çekemezsen gülün nazını ne dikene dokun ne gülü incit..."

---------- Post added at 14:41 ---------- Previous post was at 14:37 ----------

Bir de, Tanıdıkça,TanınmayanLar...
Nasıl oluyor o??...:laugh:

ELma oLarak tanıdıkLarın,zamanLa artmut olduğunu fark etmek :P gibi.

İhanetlerini giymişsin yine, her defasında diyorum sana bu kadar şık olmana gerek yok sen her halinle kahpesin !

“Eğer adem oğlunun edebi yoksa adem değildir. İnsan ile hayvan arasındaki fark edeptir. Göz gezdir ve Allah’ın kelamına “Kur’an’a” ayet ayet tamamına bak, Kur’anın anlamı edeptir.” “Eğer şeytanı ayaklarınızın altında görmek istiyorsanız gözünüzü açın ve biliniz ki şeytanın katili edeptir.”

{Mevlana}

Lokman Hekim kendisine edebin anlamını soranlara;

“Ben edebi edepsizlerden öğrendim.”

Cesaret insanı zafere, kararsızlık tehlikeye, korkaklık ise ölüme götürür. (Yavuz Sultan Selim)

Mümin dua edince, Allahü teâlâ, Cebraile, "Ben onu seviyorum, isteğini hemen yerine getirme!" Facir, [günahkâr] dua edince de "Ben onun sesini sevmiyorum. İsteğini hemen yerine getir" buyurur.