• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Günün Sözü

ASALET;boyda değil, soydadır!
İNCELİK;belde degil, dildedir!
DOĞRULUK;sözde değil,özdedir...
GÜZELLİK;yüzde değil, YÜREKTEDİR. . . !

Dünyada iki bilinmeyen vardır. Biri kutuplar, diğeri Türkler.
Albert Sorel

Yine kurtuldum. ancak bugün türklerin tutsağıyım. demirin
virgul1.gif
ateşin ve suyun yapamadığını onlar yaptılar. beni tutsak ettiler. ayağımda zincir yok. zindanda da değilim. özgürüm. istediğimi yapıyorum. ama yine de tutsağım. şefkatin
virgul1.gif
cömertliğin
virgul1.gif
soyluluğun
virgul1.gif
nezaketin kölesiyim. türkler beni işte bu elmas bağa sardılar.
Demirbaş Şarl

Saçak altına sığınmış göçmen kuşun kar tanecikleri arasında düşen beyaz tüyünü de görebilmek İşte sevmek Sunay AKIN

Ben bir karış dahi olsa vatan toprağını satmam,zira bu vatan bana değil milletime aittir. Milletim de bu toprakları ancak aldığı fiyata verir. Çünkü bu topraklar kanla alınmıştır, kanla verilir!

II.Abdülhamit

Artık bana söyleyebileceğin tek kelimen ''GEL'' ise; Gelirim...Ama DUYMAZLIKTAN :)

Türk dilini incelerken insan zekasının dilde başardığı büyük mucizeyi görürüz.
Max Muller

Sana öyle bir yar olurum ki, bana bin defa aşık olursun... Senden öyle bir ayrılırım ki, kendini bin defa gömülmüş bulursun!...

Aptallar ne affeder ne unutur, saflar affeder ve unutur, akıllılar ise affeder; ama asla unutmaz

İnsan yıkılırken bile "Lamelif" gibi devrilmeli bükülmeden ( لا )...
İnsan sevdiğine atılan kurşunları "Cim" gibi alabilmeli bağrına ( ج )...
İnsan sırtına dağlar yüklendiğinde "Elif" gibi dimdik durabilmeli ( ا )...
İnsan bir ömür "Kef" gibi sevdiğini kucağında taşıyabilmeli (ك)...
İnsan sevdiğine ölürken bile "Te" gibi tebessüm edebilmeli (ت )...
İnsan bir tek RABB karşısında "Mim" gibi secdeye koymalı başını (م)...

Hani derdim ya sana : "Sen ruhuma açtığım, " Başka bölümsün " diye..! Şimdi anlıyorum sevgili , Fazladan kullanmışim "B" leri..! Çünkü sen ruhuma açtığın "Aşka ölümsün"..! Sende iki kelime söylemişsin bana ; "Bıraksın Artık" diye ! Bilirsin sevmiyorum "B" leri ! Sende "Iraksin Artık"

Söküklerini dik sözlerinin, dilini kalbine yanaştır; dilinle söylediğini kalbinle de söyle. Dikiş tutmuyorsa şayet, söylenmeyi bırak; sus, kalbinden geçmeyeni diline değdirme...

------------------------------

Adam gibi sevmenin bedeli "yalnızlık"tır...

Ne kadar zor anlatamam, Sensizliğin beni senin sevdiğinden fazla sevdiğinin farkında olmak… Ve senle olan sınırlı zamanımızın dolmuş, Sensizliğin ise ömür boyu beni bırakmayacak olduğunu bilmek ne kadar acı… Fark ettim de, Ben ne kadar yazarsam yazayım, Sensizliği sana anlatamam. Ne kadar acı, o kadar yaşayamayacak olmam

Kimse benimle oynamıyor diye ağlayan çocuk ! Sen büyü hele, Bak ne oyunlar oynayacaklar seninle". [C. Süreya]

Küçükken kolumuzu ısırarak yapardık saatleri... Sanki o kadarcıkken zamanın canımızı yakacağını anlarmış gibi...

Dün Fuzuli arızın görgeç revan tapşırdı can
Laf edip derdi ki canın var emanet-dar imi...

Fuzulinin muhteşem beyitlerinden sadece biri:)

Yazacak söz kalmadi artık yokluğuna... Lügatımdaki tüm sözcuklere yokluğunu yükledim. Yine de acısı hafiflemedi yüreğimin . Sevdamın bu yokluğa tahammülu kalmadi. Nefessizim !

Arkadaş el uzatıp seni yerden kaldırandır, Dost ise onuda aşağı çekeceğini bildiği halde sen daha düşerken el uzatandır.Goethe

Erkek bluetooth gibidir:
Yanındayken bağlıdır, uzaklaşınca yeni aygıt arar.

Kadın wireless gibidir:
Hepsini görür, en güçlüsüne bağlanır...

Zaman eskir, ruh yücelir; anılar tazelenir hüzün olur; zamanın ruhu satırlara nakşolursa, başka hayatlarda yaşar...

İSKENDER PALA

İnsanı yaşlandıran yaşadığı yıllar değil,ulaşamadığı arzulardır...

Hayatın iki ucundan tutarız aynı lades gibi ama sen hiç kazanamazsın çünkü hep aklımdasın...

Hayat 3 buçuk ile 4 arasındadır ya 3 buçuk atarsın yada 4 4 lük yaşarsın...

Sabır kara bir dikeni yutmak, diken içini parçalayıp geçerken de hiç ses çıkarmamaktır...

Bana bir kere susma hakkı verseydin, sana neler söylemeyecektim...

Bir yavan hâldeyim, ne saklım saklı, ne bilinir gizim... Bir boşluk ki dolmuyor içim, ne nâkışım nâkış, ne tamamdır bitiğim... Bir ürkek hâldeyim, ne sedâm duyulur, ne az olur sesim.. Araftayım, susuz; ne serabım serab, ne ab-ı içtiğim... Bir bilinmez hâldeyim; ne bildiğim yalan, ne gerçek bildiğim...

---------- Post added at 12:15 ---------- Previous post was at 10:36 ----------

Her ayrılığın sonunda yaşanan sessizliğin karşılığına hangi sözlükten bakılacak?

Hala bıraktığım gibi misin ? Yoksa beni bıraktığın gibi mi ?

Su faturasını ödememiş gözlerin, o yüzden ağlayamıyorsun...

Ey Kendisinde Kaybulmuş Kişi! Bilmezsin, Bedenin Sana Mezar Olmuş, Nefsini Tanımadıkça, Nefsin Seni Gömer Olmuş.

Elif Şafak

Ayrılmam..Hadi kov beni yüreğinden...Hiç bir yere terketmem..Seni zar zor buldum ben.A.A

Önüm, arkam, sağım, solum, 'O' be!..