• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Günün Sözü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan pajero
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Fezanın boşluğu düşmanlar ile beraber dardır... İğnenin deliği dostlar ile beraber meydandır....

Bir ihtimal daha var, o da ölmek mi dersin?

İmkansızın adı ımkansızdır yeterkı ınsan ıstesın

Senden gelen hoştur bana nurunda hoş narında....MEVLANA

Selam millet ilk mesajım ve bugün yaşadığım olayla ilgli bir söz

Adaletsizliği engelleyecek gücünüzün olmadığı zamanlar olabilir.Fakat itiraz etmeyi beceremediğiniz bir zaman asla olmamalı...

Birini suçlamak üzere ileri uzattığın elinin 3 parmağının seni gösterdiğini unutma!

Çok konuşan, çok yanılır. Çok yanılanın, hayâ duygusu azalır. Hayâ duygusu azalanın, günah ve harama düşme endişesiyle şüphelilerden sakınma titizliği kaybolur. Şüphelilerden sakınma titizliği kaybolanın, kalbi ölür.”

Hz.Ali

Ruhum senden çok uzak, yabancıyım senin cennetine.

BÖyle bİr kara sevda kara toprakla bİter...

1. Şikâyetçi olup ağladığım nice günler oldu. Zaman geldi ki, ağladığım günlere ağladım.Hazreti Ebû Bekir Radıyallahu anh
  2. İnandığınız gibi yaşamazsanız yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız. Hazreti Ömer Radıyallahu anh
  3. Gözü haramdan korumak ne güzel şehvet perdesidir. Hazreti Osman Radıyallahü anh
  4. Lüzûmsuz şeylerin peşinden koşan, lüzûmlu şeyleri kaçırır. Hazreti Ali Radıyallahu anh
  5. Cevap çok uzun olduğu zaman doğru gizli kalır. Hazret-i Ali Radıyallahü anh
bu biraz günün sözleri gibi oldu inş bu sözler bize faydalı olur

Sen yine de nasıl istersen öyle an beni -ben, ben olması gerekenim. ( Friedrich Nietzsche )

Sana dilsiz dudaksız sözler söyleyeceğim
Bütün kulaklardan gizli sulardan bahsedeceğim
Bu sözleri sana herkesin içinde söyleyeceğim
Ama senden başka kimse duymayacak
Kimse anlamayacak...

''MEVLANA''

En büyük intikam affetmektir...

Hiçbirşey için "BENİMDİR" deme, sadece de ki;
"YANIMDADIR" Çünkü ne altın, ne toprak, ne sevgili, ne hayat, ne ölüm, ne huzur, ne de keder... DAİMA SENİNLE KALMAZ
H. Lawrence

lokman hekime sormuşlar "edebi kimden öğrendim?" "edepsizlerden öğrendim"demiş "onlar ne yapıyorsa ben yapmadım"

hadi ya. ben daha geçen yaz öğrendim :)

Ben çok yaşlanmışım.:D Biraz da edebiyata ilgiden sanırım.

* Mevlânâ sıradan insanların gönlünü ârifin gönlüne nisbetle bedene benzetir ve der ki:

“Sen bende gönül var diyorsun ama gönül arşın üstünde olur. Halbuki sen aşağılardasın. Kara balçıkta su bulunduğunu herkes bilir. Fakat o su ile abdest alınmaz. Balçığın içinde su vardır ama o balçığa mağluptur, balçığın içinde kaybolmuştur. Sen de gönlüne “Bu da gönüldür” diyemezsin; çünkü senin gönlün kirli emellere, şehvete, hiddete, hırsına, dünya isteklerine mağlup olmuş; onların arasında kaybolup gitmiştir.

Atatürk bugün olup bitenleri görse çok üzülürdü herhalde, insanların dünyaya nasıl baktıklarını, aslında ne olduklarını anlamak için fazla uğraşmaya gerek yok. Paranın sahte olup olmadığını anlamak için kaldırıp ışığa tutarsınız ve eğer içinde Atatürk filigranı varsa o para sahte değildir. Bence bazı adamların da ne olduğunu anlamak için kaldırıp ışığa tutacaksın, içinden Atatürk geçiyor mu, geçmiyor mu diye bakacaksın. İnsanlar yaşam biçimlerine sahip çıkmalılar.

Ali Poyrazoğlu

Bırakmıyorum ki, gönülde düşünce olasın,
İstemiyorum ki, gözlerde değersiz kalasın;
Seni canımda saklıyorum; gözümde gönlümde değil
Tâki son nefesime kadar bana yar olasın!

TEBRİZLİ ŞEMS

"Kavak ağacını beğenen ve seven çok az kişi gördüm;çünkü dosdoğrudur..."

Cenap Şahabettin

Nice insanlar gördüm, üzerinde elbisesi yok. Nice elbiseler gördüm, içinde insan yok.

MEVLANA

Gözle Görülen Eleştirilmeye Mahkumdur..

silgin kaleminden önce bitiyorsa hayallerinde bitmiş demektir.

Muammer TORUNLU

Bana birşeyi Öğretmedin öğretmenim Bana Dünyanın döndüğünü öğrettin ama
Dünyanın içinde Dönenleri öğretmedin öğretmenim...