Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Neyse o dünün sözüydü
Bu da bugünün....
Ne Hikmetse "Cesur " dediklerimiz
Arkasına Bakmadan Kaçar Olmuş
Karıncayı Bile İncitmez dediklerimiz
Kuyumuzu kazar olmuş Sebastian!
Ben 14 yaşındayken babam o kadar cahildi ki, varlığına bile katlanamazdım. 21 yaşıma geldiğimde, 7 yılda o kadar çok şey öğrenmiş olmasına şaştım kaldım. (Mark Twain)
İfade özgürlüğü, yalnızca yasalarla sağlanamaz; herkesin düşüncelerini ceza görmeden dile getirebilmesi için tüm halkta bir hoşgörü ruhu olması gerekir. (Albert Einstein)
Birinci sınıf bir zekayı test etmenin yolu, akılda aynı anda iki zıt fikri barındırdığı sırada işlevselliğini sürdürüp sürdürmediğine bakmaktır. (F. Scott Fitzgerald)
Bir öğretmenin iyi olup olmadığı, öğrencilerine çabucak yanıtlayabildikleri kaç soru sorabildiğinden değil, kendisinin yanıtlamakta zorlanacağı kaç soruyu öğrencilerine sordurabildiğinden anlaşılır. (Alice Wellington Rollins)
Hakiki bilgelik, ahmaklıktan daha az cüretkardır. Bilge insan sıkça şüpheye düşer ve fikrini değiştirir. Ahmaksa dik kafalıdır ve şüphe etmez; kendi cehaleti dışında her şeyi bilir. (Akhenaten)
Birlikte ağlamaktaki tatlılık kadar hiçbir şey kalpleri birbirine bağlamaz.
J.J.RAUSSEAU
Ağlamak kadının tuzağıdır.
MEVLANA
Ahlak bir insanın sevmediği bir insana karşı kurduğu otoritedir.
Oscar WİLDE
Ne mutlu, hayattan hiçbir şey beklemeyene!... Hiç hayal kırıklığına uğramayacak... (Alexander Pope)
Birçok insan, kendi görüş sahasının sınırlarını, dünyanın sınırları olarak kabul eder. (Arthur Schopenhauer)
Hayatta en zor şeylerden biri, yanıldığını kabul etmektir. Ama yanıldığını kabul etmek kadar her şeyi kolaylaştıran bir şey de yoktur. (Benjamin Disraeli)
Bilgi bizi yanlış yollara yöneltebilir, fakat bunun cevabı ancak daha fazla ve daha iyi bilgidir. (Isaac Asimov)
Liderlik sanatı, "evet" değil; "hayır" demektir. Evet demek çok kolaydır. (Tony Blair)
"Bu dünyada herkes bir şey olmaya çalışırken, sen hiç ol... Menzilin yokluk olsun. İnsanın çömlekten farkı olmamalı, nasıl ki çömleği ayakta tutan dışındaki biçim değil, içindeki boşluk ise, insanı ayakta tutan da benlik zannı değil hiçlik bilincidir." *Hz. Mevlana