Günün Karikatürü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan OnLT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
UkWN2.jpg

Piyonist

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Karikatür nasıl eklenir ? ben bir türlü beceremedim de :(

Algoritmik olarak karikatür nasıl yüklenir.

1) Başla
2) Karikatürü bul
3) Karikatür; a) bilgisayarda ise devam et.
b) internette ise 5 den devam et.
4) imgur.com imageshack.com gibi sitelere upload et.
5) upload edilmiş resmin url sini koplaya
6) forumdan mesaj penceresinde resim ekle butonu var ona bas.
7) Url kısmına yapıştır. Tamam butonuna bas.
8) kapat.

Dalga geçmek için yapmadım yanlış anlaşılmasın.

Not: Hatalı bu hatalı bir algoritmadır ama işinize yarar :)

dirent

Asistan
Reaksiyon puanı
4
iki satır yukarda var aynısı. görmedin mi?

Keşke Google'daki görsel arama gibi bir bölüm olsa, elimizdeki resim forumda var mı diye önce bir baktırabilsek.
Çok mu zordur acaba onu ekletmek, ya da izin falan mı gerektirir?

Aslında zorsa bile Google, elindeki bu teknik bilgiyi forum sitelerine ya da belki Facebook'a, Twitter'a falan verse, Youtube'da video için de kullanılabilir belki, İnternet çöplük olmaktan biraz kurtulur, kullanıcılar önce bir baktırır sonra ekler, ya da daha eklenirken 'bu zaten şu adreste var' diye uyarı verir. Geliştirmek mümkün tabii...

Örneğin eminim SDN bir tarama yapsa, forumda açılmış konuların içindeki mesajların en az %20'sinin tekrar edilmiş verilerden doğduğunu fark edecektir.
Bu şekilde olan verilere veri çöplüğü (data garbage mıydı neydi, öyle birşey) diyorlardı galiba yabancılar.

Google'a bu işe bir el atsa, herkesin sunucusu bayağı bir rahatlar. "E bu zaten var!", türü mesaj yazmaktan da kurtulunur. Bunlar yani veri tekrarı, birşeyler paylaşmak isteyen kişi için de, yeni ne var acaba, sorgusuyla girip bakan için de, daha önce verilmişti diye yazan için de hep zaman kaybı.

Bir nesil böyle harcanıp duruyor :)

barbunyaza

Asistan
Reaksiyon puanı
0
gördüm fotoğrafıda ordan aldım. fotoğrafa atfen yazdım zaten yiğit özgür diye. alıntı olarak almıştım yanlışmı olmuş.

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
tamam her defasında 72 sayfa tek tek kontrol etmek imkansız ama bari bir iki sayfa geriye bakarak verirseniz karikatürleri en azından ardı ardına tekrar etmez karikatürler.