Güneş Enerjisine Talep Artıyor

Yavuz Şahin-1

Profesör
Katılım
2 Şubat 2009
Mesajlar
1,721
Reaksiyon puanı
6
Puanları
0
Türkiye'nin enerji çözümü markası Tunçmatik, Güneş Sigorta'nın merkez binasına, İstanbul'un en büyük güneş enerjisi santralini kurdu.

Tunçmatik, kendi bünyesinde kurduğu Powergie oluşumu ile yenilenebilinir enerji alanında güneşe yatırım yaparak, bu konuda A dan Z'ye çözümler sunuyor.

Dünya'da yaşanan küresel ısınma ve iklim değişiklikleri, alternatif enerji kaynaklarına duyulan ihtiyacı günden güne arttırıyor. Yeni enerji kaynağı olarak öne çıkan güneş, tüm dünyada giderek büyüyen bir kullanım alanı buluyor. Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak bilinciyle "temiz enerji" kullanımının önemi de artıyor.

Topluma karşı sorumluluklarının bilincinde olan Güneş Sigorta, kurumsal sosyal sorumluluk yaklaşımı çerçevesinde, Tunçmatik ile işbirliğine girerek yenilenebilir enerji kullanımının yaygınlaştırılmasına katkı sağlıyor.
tunc1241686764.jpg
Binanın elektrik ihtiyacının %10'nu bu santralden sağlayacak olan Güneş Sigorta, gerçekleştirdiği basın toplantısı ile santralin açılışını yaptı. Güneş Sigorta Genel Müdürü İlker Aycı Türkiye'de birçok plaza bulunduğunu ancak hiç birinde güneş paneli olmadığına dikkat çekti. "dilerim ki binalar inşaa edilirken güneş santrallerinden daha çok yararlanmanın yolları aranır" dedi.

Basın toplantısının açılışını yapan Hayatı Yazıcı, yenilenebilir enerji ihtiyacının Türkiye için önemini vurgularken, öncülükleri ve duyarlılıkları için için Tunçmatik ve Güneş Sigorta yetkililerini tebrik etti.

:: Güneş enerjisi hakkındaki düşüncelerinizi buradan paylaşın.

Yazan: Yavuz Şahin
SDN - http://shiftdelete.net
 

emubaltaci

Rektör
Emektar
Katılım
21 Kasım 2005
Mesajlar
18,862
Reaksiyon puanı
129
Puanları
243
enerji bakanıda bir açıklama yapmıştı sanırım bu olayla ilgili. bence tüm plazalarda bu sistem olmalı. çok uygunlar çünkü bunun için
 

alabula

Profesör
Katılım
9 Mart 2008
Mesajlar
3,814
Reaksiyon puanı
40
Puanları
0
Güneş enerji sistemleri özellikle ülkemizde kullanıldığında çok etkili sonuçlar alınabilecek türden. Su ısıtmasında güneş enerjisinin kullanımında dünyada liderdik yanılmıyorsam. Bu alanı artık biraz daha yaymak lazım halkın aşinalığı biraz daha artmışken.
Özellikle yaşadığım şehir olan Antalya'nın yıl içersindeki güneşlenme süresi oldulça yüksek. Bu tarz yerlerde halkı teşvik edici atılımlar yapabilir devletimiz.
Bu konuyla ilgili olarak bir Antalya'da Metro alışveriş merkezi çatsına kurduğu güneş yönünde hareket edebilen dev solar panelleriyle ciddi bir kazanç sağlıyor. Bu bile ciddi bir örnek olabilir.
Güneş sigortaya tebrikler.
 

myefsane

Dekan
Katılım
15 Eylül 2006
Mesajlar
6,951
Reaksiyon puanı
49
Puanları
228
Devletin köylere yönelik güneş enerjisi çalışması vardı yanlış hatırlamıyorsam. 1 saatlik güneş 3 kişilik ailenin kullanacağı sıcak suyu temin edebiliyor. (Deneyimlerime dayanarak)
 

tuvana

Doçent
Katılım
14 Şubat 2009
Mesajlar
816
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
temiz ve ucuz bence yaygınlaşmalı kullanımı artmalı ülke ekonomisine ve kendi ekonomimize çok katkı saylayacaktır.
 

Red-White

Asistan
Katılım
21 Mart 2009
Mesajlar
151
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
çok iyi çalışma bence ..daha da geliştirilmesi lazım.. doğal kaynaklar ve çevreci projeler artık çok daha önemli..
 

cozar

Öğrenci
Katılım
12 Ocak 2009
Mesajlar
71
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
güzel çalışma , çevreci olması dahada güzel ama malesef ülkemizde güneş hücreleri çok pahalı. ve herkes ilk yatırım maliyetinden kaçıyor. keşke yurtdışı diyatına yakın bir fiyat olsada bu şekilde güneş enerjisi teşvik edilmiş olsa. ama daha çok zaman var
 

SiyahBuzul

Doçent
Katılım
7 Mayıs 2009
Mesajlar
608
Reaksiyon puanı
7
Puanları
0
Küçük çaplı enerji ihtiyaçları için yeterli fakat profesyonel sistemler (sanayi gibi) için çok verimli olmayan yenilenebilir enerji kaynağı. Çevre mühendisi olarak en azından evsel kullanım için kullanılmasının zorunlu hale gelmesini savunuyorum bu sistemlerin.
Önümüzdeki 40 sene içinde enerji kaynakları çko dara girecek çünkü.
 

Jordan

Asistan
Katılım
20 Nisan 2008
Mesajlar
363
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
Japonlar 20 yıldır evlerinde ,


evler.jpg



avusturalya 5 yıldır gemilerde ,



gemi.jpg



amerikalılar gökdelenlerde güneş enerjisini kullanıyor!


gkdelen.png
 

bulmeh

Profesör
Katılım
26 Temmuz 2007
Mesajlar
1,653
Reaksiyon puanı
14
Puanları
218
Jordan, yalnız senin saydıkların gelişmiş dünya ülkeleri. İnşallah bu gayretler boşa gitmez yapılan çalışmalar desteklenir de, bizde onlar gibi oluruz. Burada da şaşkınlığımı gizleyemediğim bir haberi paylaşayım.
 

ExCeLLeNT

Dekan
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
5,774
Reaksiyon puanı
17
Puanları
218
İnşaallah bizde onlar gibi oluruz eskiden herşeyde önde gidiyorduk bir İstanbul'u fethettik ama bizim için hem iyi hem kötü oldu bir taraftan Türkiye oluşuyor diğer taraftan hem Osmanlı batıyor hem Avrupa gelişiyor.Şimdide Amerika Avrupa'yı geçmiş durumda.
 

darbeci

Öğrenci
Katılım
2 Nisan 2009
Mesajlar
86
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
bn evime bu tunçmatikten güneş enerji sistemi kurdurup bütün aletleri ücretsiz enerjiyle kullanabilirmiyim yani bütün sene hiç elektrik faturası ödemeyebilirmiyiz ?tedaşı şuanki elektrik sistemimi iptal ettirip bitane panel alıp beleş enerji ile istediğim bütün aletleri istediğim kadar kullanabilirmiyim ?
 
Üst