Güneş batıdan doğarsa.!!

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
islam akıl dini değildir diyen arkadaşlara; öyleyse sanırım allah kendi dinini kendi tanımıyor. çünkü ayetlerde sürekli buyurduklarına buyurun beraber bakalım:

- hala akletmez misiniz, kasas suresi 60. ayet
- akıllanmayacak mısınız, akletmeyecek misiniz, saffat suresi 138. ayet
- düşünesiniz diye ayetlerimizi açıkladık, hadid suresi 17. ayet
- işte allah size düşünesiniz diye ayetleri böyle açıklıyor, bakara suresi 219. ayet

allahın kuranda en çok emrettiği şey "akıl etmek" ve "düşünmek" iken, islam akıl dini değildir demek, sanırım bizi gözümüz kapalı kendilerine inanalım diye kandırmaya çalışan bir nevi imparatorluk düşüne kapılan ve benzerlerinin işi olsa gerektir.

fiziksel olarak imkansız diyen arkadaşlara gelince; fiziği yaratan, elbette onun kurallarını da kendi koyar. dünyayı yaratana dünyanın kuralını öğretmeye çalışmak gerçekten biraz tuhaf değil mi? :) atomları tasarlayan, sonra dünyayı güneşin etrafında döndüren ve bunları bizlere zamanla öğreten, sadece dilemekle evrenleri yaratan, bir defalığına kendi yaratmış olduğu dünyanın yönünü mü değiştiremeyecek. yahut da biz kimden öğrendiğimiz bilgiyle kime kafa tutuyoruz?
İyide biz insan akılsız demedikki arkadaşım... İslamiyette insan aklı baz alınmaz dedik... İnsan aklı ölçü olmaz dedik...İnsanda elbetteki akıl var zaten insanoğlunun mesul tutulmasının sebebide akıldır... Sen mantıksız konuşuyorsun...

tarumoloji

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Bazı arkadaşlar İslam akıl dini değildir deyip bilimi yok sayıyorlar.

-Yağmur nasıl yağıyor?
-Allah' ın taktir-i kuvvetiyle!

Anca gülerim... :D

İslam akıl dini değildir demek çok saçma bir kelime kullanımı oluyor geniş bir açıyı temsil adiyor çünkü. İslam akıl dinidir herşeyi sorup öğrenmeyi ön görmüştür.
Bknz: Türk İslam Alimleri (Bilim adamları); bilim Çinde dahi olsa bulup getiriniz.

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Bazı arkadaşlar İslam akıl dini değildir deyip bilimi yok sayıyorlar.

-Yağmur nasıl yağıyor?
-Allah' ın taktir-i kuvvetiyle!

Anca gülerim... :D

İslam akıl dini değildir demek çok saçma bir kelime kullanımı oluyor geniş bir açıyı temsil adiyor çünkü. İslam akıl dinidir herşeyi sorup öğrenmeyi ön görmüştür.
Bknz: Türk İslam Alimleri (Bilim adamları); bilim Çinde dahi olsa bulup getiriniz.

Dinde nakil esastır

Sual: Aklıma uymayan dini hükümlere uymam gerekir mi?
CEVAP
Dinde aklın yani şahsi görüşlerin yeri yoktur. Dinde nakil esastır. Akla göre din olmaz. İslamiyet, nakle dayanan, selim akıl dinidir. Selim akıl, yanılmayan akıldır. Birinin aklına uygun gelmeyen bir şey, selim akıl sahibi için uygun gelebilir. Akla göre din olsa, insan sayısı kadar din olur. İslamiyet’te aklın ermediği şey çoktur. Fakat, selim akla uymayan bir şey yoktur.

Sual: İslam artık toplumun gereklerine göre değişmelidir. Mesela teknoloji ilerledi, Avrupa uygarlığını benimsemek ve kadınların, tesettürü bırakarak daha özgür olması gerekmez mi?
CEVAP
İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:
(Yapacakları değişiklikle, dini düzelteceğini sanıp dinin noksanlığını tamamladığını söyleyenler çıkıyor. Halbuki din noksan değildir. Kur’an-ı kerimde mealen, (Bugün sizin için dininizi ikmal eyledim, üzerinize olan nimetimi tamamladım, size din olarak İslamiyet’i vermekle razı oldum) buyuruldu. Dini noksan sanıp, tamamlamaya [reform yapmaya] çalışmak, bu âyeti inkâr olur.) [m.260]

Dini insanlar çıkarmadı ki insanlar değiştirsin. Kadının nasıl giyineceğini insanlar tespit edemez ki. Allah’a inanan kimse, O ne demişse ona inanması gerekir, uyarsa daha büyük nimettir. (Ben hepsini uygulayamıyorsam da hepsine inandım) demelidir. Yoksa, günaha alışıp da bu günah mubah olmalıydı veya (bu asırda bu da günah olur mu) demek Allah’a inanmamak olur.

Böyle söyleyenler Allah’a inanmıyorlar, inansalar böyle demezler. Allah her şeyi bilmez mi, bugünkü toplumu bilmiyor muydu? İslam’da reform demek ben Allah’a inanmıyorum demektir, yahut Allah’ı basit bir varlık gibi görüp bu işi iyi yapmamış demektir.

Hâşâ Allah yirminci, otuzuncu asırlarda toplumların duyacakları ihtiyaçları bilememiş mi? Toplumun ihtiyacı var diye dini değiştirmek dini yıkmak olur. Birinin çıkıp açıktan açığa, (ben İslam dinini yıkacağım) dediğini gördünüz mü hiç. Elbette demez. Niye desin ki, o zaman onu herkes tanıyacak, gerçek suratını herkes görecektir. Ama dini kuralları bozarak bu çirkin emeline ulaşmaya çalışır.

Peygamber efendimiz, (Âlimler benim vârisimdir) buyuruyor. Mezhepsizler ise, düşünce özgürlüğü diyerek Ehl-i sünnet âlimlerine saldırıp, (Âlimlere göre değil, hakka göre ölç!) diyorlar. Hakkı biz biliyoruz da, âlimler bilmiyor mu? Hakkı, âlimler bilemezse biz nasıl bileceğiz? (Elimizde temel ölçü olarak Kur'an olduğuna göre hakkı bâtıldan ayırırız) diyorlar. Peki, âlimlerin ellerinde Kur'an-ı kerim yok muydu? Onlar yanılabiliyor da mezhepsizler niye yanılmıyor? Bütün maksatları âlimler köprüsünü yıkmaktır. Bunlar, fikir anarşisi çıkartmak, hak ile bâtılı karıştırmak ve hak yol üzerindeki köprüleri yıkmak istiyorlar. Ehl-i sünnet âlimlerinin kurduğu köprüleri yıkıp, bid'at denizinde insanları boğmak istiyorlar. Fakat, âlimlerimizin kurduğu bu köprüler, bid'at ehlinin üfürmesiyle yıkılacak kadar zayıf değildir. Ama, kime ve neye hizmet ettikleri malum olmayan bu mezhepsizlere inanan zavallılara yazık oluyor. Bunu bildiği halde susanlar da vebal altındadır. Çünkü bir hadis-i şerifte buyuruluyor ki:
(Bid'atler yayılıp, bu ümmetin sonra gelenleri, öncekilere lanet edince, ilim sahipleri bunu herkese bildirsin! Bildirmeyip ilmini gizleyen, Kur'an-ı kerimi gizlemiş sayılır.) [İ.Asakir]

Her Müslüman gücü nispetinde Ehl-i sünnet âlimlerinin eserlerini yaymaya çalışarak bu vebalden kurtulmaya çalışmalıdır. Bozuk kitapların dağılmasına sebep olmak ayrıca vebaldir.

Yanlış vasıtaya binen istediği yere değil, vasıtanın gittiği yere gider. Mesela Paris’e giden uçağa binen, Kâbe’ye varamaz. Ehl-i sünnet yolu kurtuluş ve saadetin tek vasıtasıdır AYRICA DİĞER BİLGİLER

Disturbed

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Güneş batıdan doğarsa muhtemelen maddeci arkadaşlarımdan birini karşıma alırım.
Cebimden sigaramı çıkarır güzelce yakar içime derin bir nefes çekerim.
Gözlerinin içine bakar ve işaret parmağımla güneşi gösteririm.

Kafasını tekrar bana döndüğünde hani şu iki elin birleşme hareketi vardır ya:D o hareketi onun dünyasını yıkacak kadar sesli ve sert bir şekilde yaparım.

Sonra da "hacı ne olacak halimiz" diye konuşmaya devam ederiz muhtemelen.

Hadi ben belki yırttım sen ne yapacan be.

Aman dikkat treni kaçırmayalım. İnanmakla kaybedecekleriniz diğer ihtimalle kaybedeceklerinizden(ki pek bişey kaybetmezsiniz ha. harbiden diyorum bak.:biggrin:) çok daha az.

Yaw neyse bana ne be. Eğer doğarsa .ıctık demektir.

Harbiden ya doğarsa :devil2:

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
2012 de bişilerin olabilceğini varsayıyorum ve gerçekten merakla bekliyorum niye derseniz nibiru diye aratırsanız (12.gezegen) hareketlerinin nasıl olduğuna dair bi kaç foto bulabilirsiniz ya da araştırmayın ben gösterim
sumer-nibiru-nibirhu-igigi-marduk-2012-kiyamet-maya-mayan-calender-dooms-day-48.jpg

burda yazılan birkaç yoruma baktım düşündüm anlam veremedim :D biraz da komiğime gitti zaten :D bazı yorumlar gerçekten aydınlatıcı onlara çook teşekkür ediyorum ayrıntılı bir şekilde belirtmişler neler yaşancağını.

eklemekte fayda var senelerdir herkes merak içinde 1000 yıl öncede bu soru soruluyodu 2000 yıl öncede daha da eskiye gidersek insanlığın var oluşundan itibaren "dünya ne zaman yok olcak (kıyamet)" sorusu akıllardaydı

inanan arkadaşlarıma tavsiye takmayın kafanıza ibadetinizi yapın zaten inanışımızda kıyametin etkilerini en az hissetceğimiz söylenmiştir.

inanmayan arkadaşlara da saygı duyarım

kalbiniz temiz olsun,ibadetinizi cennet ya da cehennem için değil Allah(Tanrı,yaratıcı vs. nasıl adlandırıyorsanız) için yaparsanız zaten karşılık bulursunuz çünkü bildiğim kadarıyla bana 1 gelene ben 3 giderim diye bi söz vardı.

bırakın kıyamet ne zaman kopucaksa kopsun siz yaşantınıza bakın zaten kıyamet kopucağı zaman dua kapıları kapatılcak yani son pişmanlık fayda etmicek

her şeyin neden ve sonuçları vardır Allah insanlığı yaratırken bile belli bi düzene ve şekle göre yaratmıştır eğer öyle olmasaydı şu anda insandan başka canlı türü olmazdı hatta insan neslinin türü çeşitli hastalıklar ve savaşlar nedeniyle yok olmuştu :)

edit:bi yerde duymuş ya da okumuştum yanılmıyorsam dünya da 1 tane müslüman olmuş bile olsa kıyamet kopmıcakmış doğruluğu varmıdır bilmem ama :)

Sword.q

Profesör
Reaksiyon puanı
25
2012 de bişilerin olabilceğini varsayıyorum ve gerçekten merakla bekliyorum niye derseniz nibiru diye aratırsanız (12.gezegen) hareketlerinin nasıl olduğuna dair bi kaç foto bulabilirsiniz ya da araştırmayın ben gösterim
sumer-nibiru-nibirhu-igigi-marduk-2012-kiyamet-maya-mayan-calender-dooms-day-48.jpg

burda yazılan birkaç yoruma baktım düşündüm anlam veremedim :D biraz da komiğime gitti zaten :D bazı yorumlar gerçekten aydınlatıcı onlara çook teşekkür ediyorum ayrıntılı bir şekilde belirtmişler neler yaşancağını.

eklemekte fayda var senelerdir herkes merak içinde 1000 yıl öncede bu soru soruluyodu 2000 yıl öncede daha da eskiye gidersek insanlığın var oluşundan itibaren "dünya ne zaman yok olcak (kıyamet)" sorusu akıllardaydı

inanan arkadaşlarıma tavsiye takmayın kafanıza ibadetinizi yapın zaten inanışımızda kıyametin etkilerini en az hissetceğimiz söylenmiştir.

inanmayan arkadaşlara da saygı duyarım

kalbiniz temiz olsun,ibadetinizi cennet ya da cehennem için değil Allah(Tanrı,yaratıcı vs. nasıl adlandırıyorsanız) için yaparsanız zaten karşılık bulursunuz çünkü bildiğim kadarıyla bana 1 gelene ben 3 giderim diye bi söz vardı.

bırakın kıyamet ne zaman kopucaksa kopsun siz yaşantınıza bakın zaten kıyamet kopucağı zaman dua kapıları kapatılcak yani son pişmanlık fayda etmicek

her şeyin neden ve sonuçları vardır Allah insanlığı yaratırken bile belli bi düzene ve şekle göre yaratmıştır eğer öyle olmasaydı şu anda insandan başka canlı türü olmazdı hatta insan neslinin türü çeşitli hastalıklar ve savaşlar nedeniyle yok olmuştu :)

edit:bi yerde duymuş ya da okumuştum yanılmıyorsam dünya da 1 tane müslüman olmuş bile olsa kıyamet kopmıcakmış doğruluğu varmıdır bilmem ama :)

kardeş senin söylediğin şeyi araştırdım ve bu videoya ulaştım.
http://www.metacafe.com/watch/1299317/be_prepared_for_2012_nibiru_explained/

arkadaşlar bu nibiru planet(X) namı değer 12. gezegen diğerlerinden farklı olarak bu gezegen çok farklı bir yörünge takip ediyor. güneş sistemindeki diğer gezegenler bizimle bereber yatay bir konumda ama bu gezegen bizimkine göre 40 derecelik bir farkla dönüyor. 2007 ve 2009 da dünyada gözle görülmüş. ve tahmin edebileceğiniz gibi 2012 de yörüngesi dünyanınkiyle kesişiyor. ve yapacak hiçbir şey yok. çarpması halinde malum son. kendileri dünyadan 3 kat büyük. çarmazsa eğer dünyanın güneş etrafında ki dönüşünü en az 3 yıl gibi bi süreyle durduracak. bu esnada yaşanacak olan feleketlerde cabası. buda dünya durduğu yerde ters dönmez diyenere cevap gibi olur artık. Allah sonumuzu hayretsin.

Son bir ekleme bu nibiru son kez bize uğradığında ayın oluşmasına sebep olmuş bilginise artık hesap edin gerisini.

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
2012 de bişilerin olabilceğini varsayıyorum ve gerçekten merakla bekliyorum

2012 de birşey olacağını sanmıyorum biraz araştırdım biri diyor fotona girecen dünya gelişecek diğeri diyor dünya patlıcak vs vs.. boşuna bişey olucağını beklemeyin sizde bence..

ayteking

Asistan
Reaksiyon puanı
10
kıyamet alametlerinden güneşin batıdan doğmasının mecazi olabileceğini savunan alimler de var. güneşin batıdan doğması yani islamiyetin batıda yükselmesi...

yaseta

Profesör
Reaksiyon puanı
63
Alacaklarımın peşine düşerdim

oxytacin

Asistan
Reaksiyon puanı
6
mantık hatası var bu sadece bi deyim dir bence hadi bizim için sabah batıdan doğuyor ee batıdakilere nereden doğacak öğlen saati geri saymaya başlar

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
mantık hatası var bu sadece bi deyim dir bence hadi bizim için sabah batıdan doğuyor ee batıdakilere nereden doğacak öğlen saati geri saymaya başlar

Güneş farklı ufuk çizgilerinde (yani farklı meridyenlerde) birden doğmadığına göre asıl senin söylediğinde mantık hatası var sevgili kardeşim. Çünkü dünya yuvarlaktır, üzerindeki bir noktaya "doğu" veya "batı" dememiz tamamen bir algı meselesidir. Dolayısıyla güneş bir gün batıdan doğarsa, aynı bugün doğudan batıya ilerleyişi gibi batıdan doğuya ilerler. Böylece de tüm dünyada batıdan doğmuş olur.

İkinci olarak, ortada doğa ile çelişik görünen bir şey olsaydı bile, sonuçta bu doğayı yaratan ve onun kurallarını koyan, bozmaya da yetkilidir öyle değil mi? Bu durumda güneşin batıdan doğmasının teorik olarak imkansız olduğunu söylemek, bir mucide icadını öğretmeye kalkışmaya benzer. Atıyorum sen uçağı icat ediyorsun, ama hayatında uçak görmemiş biri gelip sana "o düğmeyi şöyle çevir, bu tekeri böyle monte et, şu kanadı böyle kaldır yoksa o uçak uçmaz" diyor. Sence de tuhaf ve komik olmaz mı? :)

kapadokyalı

Asistan
Reaksiyon puanı
1
aslına bakarsanız birileri çoktan güneşimizi batırmış, kıyametten önce hergün küçük kıyametler yaşıyoruz bu hayatta...

erdcan

Doçent
Reaksiyon puanı
14
yaa nolaacah yaa...
her gün doğudan doğuyor batıdan batıyor
kimin umrunda dünyanın dönüş hızı eğim açısı
karanlığa kapattığın gözlerini
sabah açıyorsan
üstüne içiyorsan çayını çorbanı
bak işine gücüne şükürler olsun de
yoksa dünyadan alacağın vereceğin
isterse gelsin hesap günün
ha bu gün ha yarın

fobyram

Asistan
Reaksiyon puanı
0
batıdan doğması dünyanın sonunun geldiğini gösterir. bende dua ederdim herhalde :D

ertan aytimur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
güneş batıdan dogacak dogudan batacaktır 2017 yi 2018 e baglayan gecede olacaktır hicri takvime göre