Katılıyorum, saatin uzunluğu senin ne kadar verimli çalıştığına bağlı.Selamlar,
Aslında bunun cevabı sende bizde değil. 5-6 saat çalışmak ile 10-15 saat çalışmak arasında sen istersen bir fark olmayabilirDolu dolu çalışıp günlük tekrarlarını net yaptığını düşünüyorsan saatin bir ehemmiyeti yok bana kalırsa.
Ben 6 saat çalışıyorum da bazen mesela konuyu anlamadığım oluyor bir sonraki gün anlıyorum. Değişiyor yani. Ama sürekli ders çalışmakta istemiyorum. Mesela günde 3 ders çalışacaksam 2+2+2 şeklinde çalışıyorum. Dinlenmelerde dahil bu süreye. Mesela matematiğe 40+10+30+10+20+10 şeklinde çalışıyorum. Böylece 1.5 saat ders 30 dk dinlenme oluyor. Diğer derslerle birlikte 4.5 saat çalışmış oluyorum.
1 haftadır falan böyle. Ama ileride ne olur bilememPeki verim ne kadar onu söyle ne kadardır böyle çalışıyorsunBizde fen lisesinden geçtik bi şeyler biluyoruz heralde
![]()
Sen dediğimi yap çalışmadan zevk almayı başar. Bunu başarırsan sanada vakit kalır1 haftadır falan böyle. Ama ileride ne olur bilememPeki verim ne kadar onu söyle ne kadardır böyle çalışıyorsunBizde fen lisesinden geçtik bi şeyler biluyoruz heralde
![]()
![]()
Kaç yaşındasın, hangi eğitim kademesindesin, hedeflerin neler ?Günde 5-6 saat yeterli midir ders çalışmak için? Bazıları günde 10-15 saat çalışıyorum diyor. Bu kadar çalışmak çok değil mi? Bir de mesela 6 saat ders çalışırken dinlenmeler de bu süreye dahil mi?
11. sınıf bitti. Sınava çalışıyorum.Kaç yaşındasın, hangi eğitim kademesindesin, hedeflerin neler ?
Çalışma saatleri konusunda kesin bir kural yoktur. Verimlilik esastır. Yani birim zamanda sana en çok fayda sağlayacak şekilde ders çalışman lazım.
Kimisinin verimli çalışma süresi 6 saattir, kimisinin 3 dk.
Ders çalışma ölçü birimi olarak ZAMAN ı kabul etmiyorum ben.Kendine kısa ve uzun vadeli hedefler koymalısın. Uzun vadede konu bitirme hedefleri kısa vadede de soru ve bu sorularda yaptığın yanlışların anlaşılması hedefleri.
6 saat hayal kurarak ders çalışmaktansa Verimli geçen 40 ar 50 şer dk lık çalışma dilimleri daha iyi teoride.
Birde sadece çalıştığın zaman değil boş zamanlarında yaptığın şeylerin de etksi var ki o apayrı bir konu.
Kolay gelsin.11. sınıf bitti. Sınava çalışıyorum.
Kolay gelsin umarım istediğiniz yere gelirsiniz.11. sınıf bitti. Sınava çalışıyorum.Kaç yaşındasın, hangi eğitim kademesindesin, hedeflerin neler ?
Çalışma saatleri konusunda kesin bir kural yoktur. Verimlilik esastır. Yani birim zamanda sana en çok fayda sağlayacak şekilde ders çalışman lazım.
Kimisinin verimli çalışma süresi 6 saattir, kimisinin 3 dk.
Ders çalışma ölçü birimi olarak ZAMAN ı kabul etmiyorum ben.Kendine kısa ve uzun vadeli hedefler koymalısın. Uzun vadede konu bitirme hedefleri kısa vadede de soru ve bu sorularda yaptığın yanlışların anlaşılması hedefleri.
6 saat hayal kurarak ders çalışmaktansa Verimli geçen 40 ar 50 şer dk lık çalışma dilimleri daha iyi teoride.
Birde sadece çalıştığın zaman değil boş zamanlarında yaptığın şeylerin de etksi var ki o apayrı bir konu.
Demekki masa başında başka şeylerle uğraşıyor verimli çalışmıyor...Teyzemin kızı odadan çıkmıyor ders çalışıyor
İyice kafayı yedi ve o çalışmaya ramen 85 ortalamayla taktir alıyor
Ben hiç ders çalışmadan taktir alıyordum derste dinleneni anla gerisi kolay
---- Mesajlar birleştirildi ----
Ben 92 yle alıyordum taktiri
Bencede okardar çalışmaya profesör olması lazımDemekki masa başında başka şeylerle uğraşıyor verimli çalışmıyor...
Kaç netin var?Ben sınav gününe kadar sürekli günde 5-6 saat çalıştım, sadece son hafta 8 saate çıkardım.O kadar kasmaya gerek yok kendini yorarsın, bir süre sonra çalıştıkların kafana girmez; zaman kaybı olur.
Herkesi kendinle karıştırma... Türkiye 1.si olamadığına göre 5 saatten sonra kafasına bir şey giren adam sayısı hayli çokBen sınav gününe kadar sürekli günde 5-6 saat çalıştım, sadece son hafta 8 saate çıkardım.O kadar kasmaya gerek yok kendini yorarsın, bir süre sonra çalıştıkların kafana girmez; zaman kaybı olur.
Doğru söylüyorsun ancak bu konuyu açan birinden bunu beklemedim doğrusu o yüzden dedim.Herkesi kendinle karıştırma... Türkiye 1.si olamadığına göre 5 saatten sonra kafasına bir şey giren adam sayısı hayli çok
Oda doğru bak...Doğru söylüyorsun ancak bu konuyu açan birinden bunu beklemedim doğrusu o yüzden dedim.
Oda doğru bak...Doğru söylüyorsun ancak bu konuyu açan birinden bunu beklemedim doğrusu o yüzden dedim.
Soru biraz eski ama gene de cevaplayayım eğer benim gibi lise boyu yatmadıysanız ve son seneniz değilse bu 10 saat civarı çalışmanıza gerek yok. Ben şu bir haftadır çalışma saatimi 10 saat civarına çektim çünkü dediğim gibi lisem boş geçti ve bu yıl sınavın varGünde 5-6 saat yeterli midir ders çalışmak için? Bazıları günde 10-15 saat çalışıyorum diyor. Bu kadar çalışmak çok değil mi? Bir de mesela 6 saat ders çalışırken dinlenmeler de bu süreye dahil mi?
Hatta şöyle bir şey yapalım isterseniz burda günlük kaç saat çalıştığımızı ekleyelim gün gün bize de motivasyon olurSoru biraz eski ama gene de cevaplayayım eğer benim gibi lise boyu yatmadıysanız ve son seneniz değilse bu 10 saat civarı çalışmanıza gerek yok. Ben şu bir haftadır çalışma saatimi 10 saat civarına çektim çünkü dediğim gibi lisem boş geçti ve bu yıl sınavın var