Günde Kaç Saat Ders Çalışılmalı?

ExeRyderS

Doçent
Reaksiyon puanı
50
Günde 5-6 saat yeterli midir ders çalışmak için? Bazıları günde 10-15 saat çalışıyorum diyor. Bu kadar çalışmak çok değil mi? Bir de mesela 6 saat ders çalışırken dinlenmeler de bu süreye dahil mi?

A.M.D

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Selamlar,

Aslında bunun cevabı sende bizde değil. 5-6 saat çalışmak ile 10-15 saat çalışmak arasında sen istersen bir fark olmayabilir :) Dolu dolu çalışıp günlük tekrarlarını net yaptığını düşünüyorsan saatin bir ehemmiyeti yok bana kalırsa.

Blue Stack

Doçent
Reaksiyon puanı
253
Selamlar,

Aslında bunun cevabı sende bizde değil. 5-6 saat çalışmak ile 10-15 saat çalışmak arasında sen istersen bir fark olmayabilir :) Dolu dolu çalışıp günlük tekrarlarını net yaptığını düşünüyorsan saatin bir ehemmiyeti yok bana kalırsa.
Katılıyorum, saatin uzunluğu senin ne kadar verimli çalıştığına bağlı.

Reaksiyon puanı
5,171
Bireysel çalışmalarda 5 saatten fazla çalışılamaz. Eğer sen 1. Gün 7 saat çalışırsan 2. Gün kitap yüzü bile açmazsın. Bu yüzden işe çalışma olarak bakmayacaksın bi kere.

Mesela şöyle örnek vereyim. Sen sdn moderatörüsün. Ve sen hiçbir karşılık almadan gönüllü olarak her gün foruma 2 saat düzenli olarak giriyorsun. Garip grup çinlilerle uğraşıyorsun. Ardından konular açıyorsun. Ve sonra insanların saçma sapan eleştirilerine he demek zorunda kalıyorsun. Peki bir insan bunları neden yapsın? İşte biz buna hobi diyoruz. Eğer sende çalışmayı hobi haline getirirsen o zaman hayal kurduğun sürelere çıkabilirsin. İyi forumlar[emoji4]

ExeRyderS

Doçent
Reaksiyon puanı
50
Ben 6 saat çalışıyorum da bazen mesela konuyu anlamadığım oluyor bir sonraki gün anlıyorum. Değişiyor yani. Ama sürekli ders çalışmakta istemiyorum. Mesela günde 3 ders çalışacaksam 2+2+2 saat şeklinde çalışıyorum. Dinlenmelerde dahil bu süreye. Mesela matematiğe 40+10+30+10+20+10 şeklinde çalışıyorum. Böylece 1.5 saat ders 30 dk dinlenme oluyor. Diğer derslerle birlikte 4.5 saat çalışmış oluyorum.

Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
5,171
Ben 6 saat çalışıyorum da bazen mesela konuyu anlamadığım oluyor bir sonraki gün anlıyorum. Değişiyor yani. Ama sürekli ders çalışmakta istemiyorum. Mesela günde 3 ders çalışacaksam 2+2+2 şeklinde çalışıyorum. Dinlenmelerde dahil bu süreye. Mesela matematiğe 40+10+30+10+20+10 şeklinde çalışıyorum. Böylece 1.5 saat ders 30 dk dinlenme oluyor. Diğer derslerle birlikte 4.5 saat çalışmış oluyorum.

Peki verim ne kadar onu söyle ne kadardır böyle çalışıyorsun:D Bizde fen lisesinden geçtik bi şeyler biluyoruz heralde:)

ispeeerlee

Asistan
Reaksiyon puanı
56
Saat önemli değil.Hergün 3 saat düzenli çalışıp tekrarlar yapılırsa iyi sonuçlar elde edersin.

KNMX

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,747
Ben bu aralar hiç çalışmıyorum Allah sonumu hayır etsin... Belki bu postlardan sonra günde 1 saat çalışmaya başlayabilirim [emoji14]

DKN NZY

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,183
Teyzemin kızı odadan çıkmıyor ders çalışıyor
İyice kafayı yedi ve o çalışmaya ramen 85 ortalamayla taktir alıyor

Ben hiç ders çalışmadan taktir alıyordum derste dinleneni anla gerisi kolay

---- Mesajlar birleştirildi ----

Ben 92 yle alıyordum taktiri

Son düzenleme:

justlive4life

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Günde 5-6 saat yeterli midir ders çalışmak için? Bazıları günde 10-15 saat çalışıyorum diyor. Bu kadar çalışmak çok değil mi? Bir de mesela 6 saat ders çalışırken dinlenmeler de bu süreye dahil mi?
Kaç yaşındasın, hangi eğitim kademesindesin, hedeflerin neler ?

Çalışma saatleri konusunda kesin bir kural yoktur. Verimlilik esastır. Yani birim zamanda sana en çok fayda sağlayacak şekilde ders çalışman lazım.
Kimisinin verimli çalışma süresi 6 saattir, kimisinin 3 dk.

Ders çalışma ölçü birimi olarak ZAMAN ı kabul etmiyorum ben.Kendine kısa ve uzun vadeli hedefler koymalısın. Uzun vadede konu bitirme hedefleri kısa vadede de soru ve bu sorularda yaptığın yanlışların anlaşılması hedefleri.

6 saat hayal kurarak ders çalışmaktansa Verimli geçen 40 ar 50 şer dk lık çalışma dilimleri daha iyi teoride.
Birde sadece çalıştığın zaman değil boş zamanlarında yaptığın şeylerin de etksi var ki o apayrı bir konu.

ExeRyderS

Doçent
Reaksiyon puanı
50

Çalışma saatleri konusunda kesin bir kural yoktur. Verimlilik esastır. Yani birim zamanda sana en çok fayda sağlayacak şekilde ders çalışman lazım.

Ders çalışma ölçü birimi olarak ZAMAN ı kabul etmiyorum ben.Kendine kısa ve uzun vadeli hedefler koymalısın. Uzun vadede konu bitirme hedefleri kısa vadede de soru ve bu sorularda yaptığın yanlışların anlaşılması hedefleri.

6 saat hayal kurarak ders çalışmaktansa Verimli geçen 40 ar 50 şer dk lık çalışma dilimleri daha iyi teoride.
Birde sadece çalıştığın zaman değil boş zamanlarında yaptığın şeylerin de etksi var ki o apayrı bir konu.
11. sınıf bitti. Sınava çalışıyorum.

justlive4life

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Kolay gelsin.
Son sınıf için maalesef "az ders çalış" denmiyor. Ders çalıştığın sürelerde dikkatinin maksimum olabilmesi için boş zamanlarında da fazla dikkat dağıtıcı şeylerden uzak durmalısın mümkünsede bir rehberlikçiylede gidişatın konusunda irtibat halinde olmalısın.

KNMX

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,747

Kolay gelsin umarım istediğiniz yere gelirsiniz.
Ben de etkilendim bu konunuzdan bitmemiş soru bankalarının çözmediğim testlerini çözdüm 1 saat falan :)
Allah herkesi istediği konuma getirsin. Amin.

Reaksiyon puanı
5,171
Teyzemin kızı odadan çıkmıyor ders çalışıyor
İyice kafayı yedi ve o çalışmaya ramen 85 ortalamayla taktir alıyor

Ben hiç ders çalışmadan taktir alıyordum derste dinleneni anla gerisi kolay

---- Mesajlar birleştirildi ----

Ben 92 yle alıyordum taktiri
Demekki masa başında başka şeylerle uğraşıyor verimli çalışmıyor...

colite

Profesör
Reaksiyon puanı
1,272
Ekmeği bi gün de bitirme 3 gün de bitir yani.

Sypnosis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
29
Ben sınav gününe kadar sürekli günde 5-6 saat çalıştım, sadece son hafta 8 saate çıkardım.O kadar kasmaya gerek yok kendini yorarsın, bir süre sonra çalıştıkların kafana girmez; zaman kaybı olur.

ExeRyderS

Doçent
Reaksiyon puanı
50
Ben sınav gününe kadar sürekli günde 5-6 saat çalıştım, sadece son hafta 8 saate çıkardım.O kadar kasmaya gerek yok kendini yorarsın, bir süre sonra çalıştıkların kafana girmez; zaman kaybı olur.
Kaç netin var?

Reaksiyon puanı
5,171
Herkesi kendinle karıştırma... Türkiye 1.si olamadığına göre 5 saatten sonra kafasına bir şey giren adam sayısı hayli çok

Sypnosis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
29
Herkesi kendinle karıştırma... Türkiye 1.si olamadığına göre 5 saatten sonra kafasına bir şey giren adam sayısı hayli çok
Doğru söylüyorsun ancak bu konuyu açan birinden bunu beklemedim doğrusu o yüzden dedim.

Reaksiyon puanı
5,171
Son düzenleme:

MuzAgacı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Soru biraz eski ama gene de cevaplayayım eğer benim gibi lise boyu yatmadıysanız ve son seneniz değilse bu 10 saat civarı çalışmanıza gerek yok. Ben şu bir haftadır çalışma saatimi 10 saat civarına çektim çünkü dediğim gibi lisem boş geçti ve bu yıl sınavın var
Mesaj otomatik birleştirildi:

Soru biraz eski ama gene de cevaplayayım eğer benim gibi lise boyu yatmadıysanız ve son seneniz değilse bu 10 saat civarı çalışmanıza gerek yok. Ben şu bir haftadır çalışma saatimi 10 saat civarına çektim çünkü dediğim gibi lisem boş geçti ve bu yıl sınavın var
Hatta şöyle bir şey yapalım isterseniz burda günlük kaç saat çalıştığımızı ekleyelim gün gün bize de motivasyon olur