Güç Kaynağı Kablolarında Eksiklik Var Yardım Eder Misiniz?

MerveOzgur

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Bu güç kaynağı kaç wattlık senin güç kaynağı kaç wattlıktı eğer düşük geliyorsa zaten çalıştırmaz..

Benimki 350W idi sonra eski kasamdaki 300 lügü kullandım bi süre idare etti oda gitti şu an 400W lik takılı arkadaşımdan aldığım.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bu güç kaynağı kaç wattlık senin güç kaynağı kaç wattlıktı eğer düşük geliyorsa zaten çalıştırmaz..

Benimki 350W idi sonra eski kasamdaki 300 lügü kullandım bi süre idare etti oda gitti şu an 400W lik takılı arkadaşımdan aldığım.

Yeni ürünler almak bana pahalıya mal olcak eminim yandım ben ekran kartı da muamma benimki 2 gb paylaşım sız idi ben oyunda oynuyorum bu ekran kartı ile zaten olmaz.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=374564]MerveOzgur[/MENTION]

Dedigin gibiyse simdiki güc kaynagi ile calismasi lazim. Baska bir bilgisayara girip cektigin resimleri yüklersen iyi olur.

Senin isin iyice arap sacina döndü :)

Logithx

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,104
Eski tip güç kaynağı olduğu için çalıştırmayabilir ama eminmisin sorunun güç kaynağından olduğuna güç kaynağını kısa devre yaptırıp çalıştırmayı dene..

MerveOzgur

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Ben bir bilene gostereyim en iyisi böyle plmaz bu.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
Arkadaslar her anakart 20pin ile calismaz. Burada güc kaynaginin ne kadar verimlilik sagladigi da önemli.

Kullanilan parcalarin ve bilgisayarin toplamda kac watt cektigini bilmiyoruz. Bunun yani sira bahsi gecen güc kaynagi gercekten tarihi eser.

Bilgisayari riske atmaya degmez.

400watt 350watt verse bile normal açılır güç yetmezse power ledi ışı çok az oluyor hdd hiç umursamıyor dvd de aynı bunu 300watt psu hd4830'u çalıştırmaz dememe ramen çalıştırır diyen kardeşime göstermek için yaptım çalışmadı ama bu pc onbord ile açılır..

Logithx

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,104
Ben bir bilene gostereyim en iyisi böyle plmaz bu.
Güç kaynağı pcden komple çıkar 20 pinlik sokette yeşil kablonun girişine ve herhangi bir siyah kablo girişine bir kabloyu al tak güç kaynağını fişe tak çalışıyormu bi bak..

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
400watt 350watt verse bile normal açılır güç yetmezse power ledi ışı çok az oluyor hdd hiç umursamıyor dvd de aynı bunu 300watt psu hd4830'u çalıştırmaz dememe ramen çalıştırır diyen kardeşime göstermek için yaptım çalışmadı ama bu pc onbord ile açılır..

Hocam zaten daha önce 300W ile kullaniyormus bilgisayari. Sorun bundan kaynakli degildir muhtemelen..

Hocam zaten daha önce 300W ile kullaniyormus bilgisayari. Sorun bundan kaynakli degildir muhtemelen..

MerveOzgur

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Ekran Kartı falan gidikse ondan olabilir mi ve reset tuşuna basınca led ışıkları gayet net açılıyor bir süre sonra kapanıyor reset tusundan olduğu için heralde.

Logithx

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,104
Ekran Kartı falan gidikse ondan olabilir mi ve reset tuşuna basınca led ışıkları gayet net açılıyor bir süre sonra kapanıyor reset tusundan olduğu için heralde.
Düğmeye bastığın zaman fanlarda biraz oynama olup kapanıyorsa güç kaynağı yetmiyordur dediğim gibi güç kaynağını kısa devre yaptırıp çalıştır çalışmıyorsa güç kaynağı bozuktur çalışıyorsa ya güç kaynağı yetmiyordur yada farklı bir donanımda sorun vardır ama ekran kartında sorun varsa açılmamazlık yapmaz..

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
reset tuşunu çıkart gereksiz hala bulunması garip.

MerveOzgur

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Power tuşu olayı hallettim yanlış portlara takmışım:blush:
Kendi ekran kartım ile açılmıyor şu an diğer ekran kartı nı deniyorum bana şans dileyin nolur.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru

Hadi bol sanslar, umarim calisir :)

D

Deleted member 312196

SDN Okuru

Sonuc nedir?

MerveOzgur

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Güç kaynağı pcden komple çıkar 20 pinlik sokette yeşil kablonun girişine ve herhangi bir siyah kablo girişine bir kabloyu al tak güç kaynağını fişe tak çalışıyormu bi bak..

Onu yaptım ben evet eski güç kaynağı nda. Şimdiki düzgün çalışıyor ben power pinini anakartın yanlış bir adım önünde takmışım :D

Sonuc nedir?

Sonuç: Ekran Kartı bölümünde açmam gerekecek yeni bir konu sanırım:(

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Konuyu okudum ben daraldım :D bu işlerden anlasam yardımcı olurdum ama size kolay gelsin diyim işiniz baya zor :D

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
o psu 400watt diyorya o kuyruklu yalan galiba 250watt veriyor olabilir ekran kartı takma bence.

AkçakocaLı

Profesör
Reaksiyon puanı
95
Hadi ben yarın sata giriş kablolarından aldım. Power tuşunu napacagım. Onu hallettim diyelim 20 li port girişi mi onu napcam onu yaptım diyelim , öteki beriki çıkacak ben fıttırma aşamasına geldim.

Psu arasında kablo kesip birleştirip çalıştırmayı başarıyorum ilgi alanım olmadığı halde bu kez diğeri çıkıyor vs vs.

Hadi ben yarın sata giriş kablolarından aldım. Power tuşunu napacagım. Onu hallettim diyelim 20 li port girişi mi onu napcam onu yaptım diyelim , öteki beriki çıkacak ben fıttırma aşamasına geldim.

Psu arasında kablo kesip birleştirip çalıştırmayı başarıyorum ilgi alanım olmadığı halde bu kez diğeri çıkıyor vs vs.
24 pin güç kablosunun arkadaşın paylaştığı resimdeki gibi 4 ü ayrılabiliyor. Power tuşuna gelince ; bozuk tuşu sköüp reset tuşunu power yaptım 2. bilgisayarımda :D reset atma ihtiyacı duyduğumda direk powera basılı tutup kapatıp açıyorum :) bu işlerde çare tükenmez :mrgreen: