Güç Kaynağı Kablolarında Eksiklik Var Yardım Eder Misiniz?

MerveOzgur

Doçent
Reaksiyon puanı
7
ORNGz4

Merhaba arkadaşlar ekran kartı ve güç kaynağı arızalı olduğu için arkadaşımdan idareten tedarik ettim.
Ancak montajı yaparken güç kaynağı kablolarında kasanın önündeki flas girişleri ve açma tuşunu çalıştıracak bölüm için ve cd sürücü için giriş olmadığını farkettim.
Resimdeki siyah giriş yok güç kaynağı üzerinde, ne yapabilirim bana fikir verirmisiniz.

Resim umarım doğru yüklenmiştir mobil giriş ile yükledim çünkü, yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ediyorum.

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Kasa eski güç kaynağı yeni sanırım, dönüştürücü parçalar var bir bilgisayarcıya uğrayıp resimleri gösterirsen yardımcı olurlar.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=374564]MerveOzgur[/MENTION]

Resimler görünmüyor.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bunun yani sira güc kaynaginin marka ve modelini belirtirsen daha iyi olur.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
daha kehanet mode on olamadı lucy'nin hiç ettiği şeyden yok...

MerveOzgur

Doçent
Reaksiyon puanı
7

Resimler görünmüyor.

Bunun yani sira güc kaynaginin marka ve modelini belirtirsen daha iyi olur.

Merhaba güç kaynağı World model: Apx 400W Yazıyor

Kasa eski güç kaynağı yeni sanırım, dönüştürücü parçalar var bir bilgisayarcıya uğrayıp resimleri gösterirsen yardımcı olurlar.

Kasa yeni güç kaynağı sanırım eski arkadaş eski kasasında kullanıyormuş çünkü.

daha kehanet mode on olamadı lucy'nin hiç ettiği şeyden yok...

Ben anlayamadım dediğinizi?

AkçakocaLı

Profesör
Reaksiyon puanı
95
Merhaba güç kaynağı World model: Apx 400W Yazıyor

Kasa yeni güç kaynağı sanırım eski arkadaş eski kasasında kullanıyormuş çünkü.

Ben anlayamadım dediğinizi?
Resimler gözükmüyor , pinleri göremiyoz gardaş ; anlayacağın medyumluk yok bizde diyor :) şaka bi yana resimler açılmıyor yine dns lik bir iş var :)

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
power tuşu anakarta takılmıyor mu? usbler de anakarta takılıyor sadece belki psu'da sata güç kablosu yok onuda molex to sata çeviren kablo olur onunla halledersin ben geçenlerde öyle bir 400watt psuyu 25liraya bulmuştum kredi kartım ödemedi diye almamıştım.

MerveOzgur

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Resimler gözükmüyor , pinleri göremiyoz gardaş ; anlayacağın medyumluk yok bizde diyor :) şaka bi yana resimler açılmıyor yine dns lik bir iş var :)

Bende görünüyor dememiştim mobilden dolayı sorun olabilir resimlerde demiştim :.))

D

Deleted member 312196

SDN Okuru

Bu güc kaynagini hangi anakart'a takacaksin? Ekran kartinin modeli nedir?

Muhtemelen kullandigin sistemi kaldirmayacak bu güc kaynagi. Bildigin antika bu :)

AkçakocaLı

Profesör
Reaksiyon puanı
95
ORNGz4

Merhaba arkadaşlar ekran kartı ve güç kaynağı arızalı olduğu için arkadaşımdan idareten tedarik ettim.
Ancak montajı yaparken güç kaynağı kablolarında kasanın önündeki flas girişleri ve açma tuşunu çalıştıracak bölüm için ve cd sürücü için giriş olmadığını farkettim.
Resimdeki siyah giriş yok güç kaynağı üzerinde, ne yapabilirim bana fikir verirmisiniz.

Resim umarım doğru yüklenmiştir mobil giriş ile yükledim çünkü, yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ediyorum.
CD sürücüsü sata ise @ConfickerBelasi dediği gibi sata molex ile halledebilirsiniz.Power tuşu , reset tuşu ve hdd ışığı kabloları kasa ile alakalıdır , kablolar kasadan gelir anakarta bağlanır. Bunu bir türlü PSU ile özdeşletiremedim =) Enteresan...:mrgreen:

MerveOzgur

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Sata çıkışı lazım evet power tuşu çalışmaması sebebi başka bir şey olmalı , ben şu an cd sürücüsü ve sanırım diğeri harddisk o ikisine güç girişi yapamıyorum.

Bu durumda power tuşunu acamama sebebim ne oluyor. Reset tuşu hafif çaplı ışıkları yakıyor sonra sona eriyor.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru

Kasadan gelen pwr sw ve reset sw pinlerinin (kablo) dogru bagladigindan emin misin?

MerveOzgur

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Ona eminim ama yine bir kontrol edeyim.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Ona eminim ama yine bir kontrol edeyim.

Capraz baglamis olmayasin? Fotograf yükleme imkanin varsa daha iyi olur.

En iyisi sen kasanin bir de anakartin resmini paylas. Pinlerin fotograflarini yükle, neyin nereye takili oldugunu görelim.

MerveOzgur

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Capraz baglamis olmayasin? Fotograf yükleme imkanin varsa daha iyi olur.

Anakart Amd Soket FM2 A55 GA

Benim ekran kartı: Amd Radeon HD 7500/7600

Elimde olan arkadasin ekran kartı hic bilmiyorum.

Resim atıyorum ama mobil iletişim kurduğum için görünmüyor maalesef.

MerveOzgur

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Bilgisayardan paylasma imkanin var mi?

Bilgisayar ı açamıyorum ki power tuşu nedeniyle , ha açılsa düzgün açılacak mı oda ayrı bir konu. Ben en iyisi bir bilgisayar tamircisi çağırayım yoksa hepten bozcam yepyeni bilgisayar ı ve anlaşılan benim orjinalinde olan psu dan ve kendi ekran kartı mdan almam gerekecek.
Tabi önce bir bilen görsün neler sorunlu öğreneyim değil mi.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru

Bilen birine baktirmak daha mantikli geliyor. Uzaktan analiz etmek maalesef cok zor..

MerveOzgur

Doçent
Reaksiyon puanı
7
power tuşu psunun 24+4(4+4)pin 24pin olanda anakartın devresinden front bağlantılarına ilişkilendirilmiş bu bağlantılar için anakartın kitabına bakman gerek.
Capture-front2.GIF

http://download.gigabyte.asia/FileList/Manual/mb_installation_guide-eu.pdf
buna bak.

pw yazan fişi kontrol et .

Ya ben korkuyorum ama dahada arıza yaratırsam diye ayrıca 24 portlu giriş kasanın orjinal psuda vardı bunda 20 port depresyona girdim ben 5 gündür uğraşmaktan :(

D

Deleted member 312196

SDN Okuru

Internette 20+4Pin oldugunu görüyorum. Böyle degil mi senin güc kaynagin?

20-4-02.jpg

MerveOzgur

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Hadi ben yarın sata giriş kablolarından aldım. Power tuşunu napacagım. Onu hallettim diyelim 20 li port girişi mi onu napcam onu yaptım diyelim , öteki beriki çıkacak ben fıttırma aşamasına geldim.

Psu arasında kablo kesip birleştirip çalıştırmayı başarıyorum ilgi alanım olmadığı halde bu kez diğeri çıkıyor vs vs.

Hadi ben yarın sata giriş kablolarından aldım. Power tuşunu napacagım. Onu hallettim diyelim 20 li port girişi mi onu napcam onu yaptım diyelim , öteki beriki çıkacak ben fıttırma aşamasına geldim.

Psu arasında kablo kesip birleştirip çalıştırmayı başarıyorum ilgi alanım olmadığı halde bu kez diğeri çıkıyor vs vs.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Kablo göstermis oldugum resimdeki gibi degil mi?

MerveOzgur

Doçent
Reaksiyon puanı
7

Internette 20+4Pin oldugunu görüyorum. Böyle degil mi senin güc kaynagin?

20-4-02.jpg

Bilgisayar ın bozulan güç kaynağı böyleydi evet arkadaştan gelen 20 sadece birleştirmek için gereken 4 yok bunda. Dedi ama benim baya eski kasamdaki ürünler dedi arkadaş.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru

Eger öyleyse o güc kaynagiyla hic ugrasma derim. Bilgisayar donanimindan anliyorsan yeni bir güc kaynagi alip takabilirsin, yoksa adam akilli bir tamirci bulup ona yaptirirsin.

Bütcene göre tavsiyelerde bulunabiliriz.

Logithx

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,104
Bilgisayar ın bozulan güç kaynağı böyleydi evet arkadaştan gelen 20 sadece birleştirmek için gereken 4 yok bunda. Dedi ama benim baya eski kasamdaki ürünler dedi arkadaş.
Pcde oc yoksa 20 pinlik kabloyu takıp çalıştırabilirsin..

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
çentiği oturduğu yere tak 20pinle çalışması gerek benim asrock 775i945gz de 20pinli onun 4 pin boşta ona fan taktım sarı +12v siyah -kutbu küçük fan boyundan çok ses veriyor kuzey köprüsünü soğutuyor gibi...
20pinle çalışır.

MerveOzgur

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Evet 20 pinle çalışıyor bende okudum bunu ama power tuşu neden çalışmıyor hiçbir sorun yoktu onda su anda güç kaynağı takılı olmayan yerler harddisk ve cd rom sürücüsü mü diyoruz onlarda takılı değil

Ayrıca power tuşu ile ilgili hiçbir işlem yapamam ben beceremem :(

Ekranimda oluşan gri yatay titremeler derken pc nin son hali bu hiçbir halt çalışmıyor :D

Logithx

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,104
Evet 20 pinle çalışıyor bende okudum bunu ama power tuşu neden çalışmıyor hiçbir sorun yoktu onda su anda güç kaynağı takılı olmayan yerler harddisk ve cd rom sürücüsü mü diyoruz onlarda takılı değil

Ayrıca power tuşu ile ilgili hiçbir işlem yapamam ben beceremem :(
Bu güç kaynağı kaç wattlık senin güç kaynağı kaç wattlıktı eğer düşük geliyorsa çalıştırmaz..

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Arkadaslar her anakart 20pin ile calismaz. Burada güc kaynaginin ne kadar verimlilik sagladigi da önemli.

Kullanilan parcalarin ve bilgisayarin toplamda kac watt cektigini bilmiyoruz. Bunun yani sira bahsi gecen güc kaynagi gercekten tarihi eser.

Bilgisayari riske atmaya degmez.