Güç kaynağı acayip ısınıyor

rawkid

Dekan
Reaksiyon puanı
1,317
Kullandığın psu o kasaya gore değil. O fanin dışarı bakması gerek. Ayrıca kasaya hava ufletmene gerek yok o egzoz fanı yeterli. Birde kasanın çok tozlandigini dusunuyorsan işlemci soğutma bloğunu temizleyebilirsin.

Darkerax

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hepsini temizledim yok yine olmuyor PSU yine ısınıyor.Güç kaynağı alt tarafta olan kasalardami ısınma sorunu gidermi sizce ?

Darkerax

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kasanın kapağı açıkkende daha az ısınıyor psu hemde baya bir fark var.

pillibebek_

Profesör
Reaksiyon puanı
145
psu nun ızgarası kasa dışına mı bakıyor kasa içine mi. yanlış yerleştirmiş olabilirsin diye söylüyorum fan ızgarası yukarıya on/off tuşlarının bulunduğu ızgara kasa dışına bakacak. ayrıca iklimsel şartlarımız yüzünden havalar sıcak ve kasa içinde fan yoksa psu nun ısınması çok normal. en azından 1-2 adet fan almanızı öneririm. hem psu hem de işlemci için

Darkerax

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Zaten diger şekil takilmiyor izgaralarda on off tuşuda dışarı bakiyor.kapakta 2 tane fan yeri var 12cmlik 2 tane almayı düşünüyorum.

Darkerax

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Işlemcinin biosta boşta 48 derece olması sizcede garip değilmi tüm sıcaklık işlemci fanindan geliyor.

osos11

Asistan
Reaksiyon puanı
124
Işlemcinin biosta boşta 48 derece olması sizcede garip değilmi tüm sıcaklık işlemci fanindan geliyor.

Değil. Bende Apu kullanıyorum. Bios ekranında direk 60+ üstü oluyor sıcaklığı. Benim güç kaynağım cayır cayır ısınıyor, deli gibi ses çıkarıyor. 2 yılı geçti sıkıntı yaşamadım.

osos11

Asistan
Reaksiyon puanı
124
7850k kullanıyorum. Hız aşırttım. R7 250 taktım, Dual Graphics yaptım. Onuda hız aşırttım. Bellekleride hız aşırttım. Öyle yani... :)

Darkerax

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ki benim işlemcide sizinkine göre daha az güç tüketiyor 65w tüketiyor .Sizin kasanizda kaç adet fan var ?

osos11

Asistan
Reaksiyon puanı
124
2 adet radyatörde olmak üzere toplam 4. Güç kaynağı alttan alıp atıyor havayı. Ekran kartı fanıda kendine müslüman, 4 dene yani. Benim güç kaynağım 600w bu arada. Takmayın kafanıza bukadar, garantisi yok mu? Bozulursa değiştirirsiniz.

Darkerax

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şimdi konu güç kaynagı olunca korkmamak elde değil :D benim korkum güç kaynağının bozulması degilde beraberinde diğer bilesenleri bozabilme ihtimali olmasidir.