Gtx1650 super fps sorunu

Skylex

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar merhaba yeni bir sistem aldım sistemim gtx 1650super i3 9100f adata 8gb ram cl16 anakart asus prime h310m-k gta 5 te msa kapalı fxaa kapalı diğerleri en sonda advanced ise komple kapalı 60-50 fps arası alıyorum aynı işlemci ve ekran kartı testlerinde ise 100-90 fps arası alanlar var ve genel olarak umduğumdan az fps alıyorum sizce sistem mi yetersiz yoksa donanımsal bir sıkıntı mı var? Ekran kartı güncel.

FatabeyTheBest

Doçent
Reaksiyon puanı
544
Sistemi yeni topladıysanız her türlü güncellemeyi yapmalısınız.
PSU yeterli mi?
BIOS güncellemesi yaptınız mı?
XMP açık mı?
Driverların kurulumu yapıldı mı?
Sıcaklık değerlerinin ölçülmesi yapıldı mı?
Son olarak şeyi söyleyeyim. GTA 5 çok fazla ram kullanıyor. 8gbın azlığından kaynaklı olabilir performans düşüklüğü.

Skylex

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
PSU yeterli mi?
XMP açık mı?
Son olarak şeyi söyleyeyim. GTA 5 çok fazla ram kullanıyor. 8gbın azlığından kaynaklı olabilir performans düşüklüğü.
Yarın detaylı bir şekilde dediğiniz gibi tekrardan kontrol yapacağım 650 w güç kaynağım var ve driverlar komple kurulu aygıt yöneticisinden tek tek kendim hepsini güncelledim sistemde hazır bir şekilde gelmişti. Yarın bios ve xmp ye bakacağım kontrol ettiğimde geri dönüş sağlarım teşekkürler :)

antenocic

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
Birde her işlemi hallettikten sonra oyunları oynamadan önce Geforce Experience açıp optimize edin. Donanımınızın en uygun ve en yüksek stabilitesi için bu işlemi gerçekleştirin (FPS).

Skylex

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
PSU yeterli mi?
XMP açık mı?
Xmp yi açtım fakat görev yöneticisine girdiğim zaman perfomans kısmında ram 24000 gösteriyor hızını

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    7.7 KB · Görüntüleme: 123
Reaksiyon puanı
10,549
Xmp yi açtım fakat görev yöneticisine girdiğim zaman perfomans kısmında ram 24000 gösteriyor hızını

Bellek teknik özellikleri başlığı altında
Bellek türleri satırında 2400mhz diyor

Hym

Öğrenci
Reaksiyon puanı
28
Bende de aynı sistemin MSI RX570'lü versiyonu var ve aynı sorunu yaşıyorum.Tahminimce RAM'in yetersizliğinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum.Kısıtlı RAM işlemciye yükleniyor sanırım.Grafikleri arttırmaya dene, oyun ekran kartına yüklenince biraz daha rahatlıyor gibi.