GTX 970 ani FPS düşüşleri ve denediğim yöntemler.

redtoblack

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar öncelikle bundan 3-4 ay önce böyle bi sıkıntım yoktu. Oyunlarda ''55-60'' arasında FPS alırken. Artık saniyelik ''8-10'' FPS'ye düşüyor ve sonra geri yükseliyor. Öncelikle bunu düzeltmek için neler denedim onları söyleyim. :)

1- Oyundan sonra afterburner ile işlemci sıcaklığını kontrol ettim ''70-75'' dereceleri görmüş ve bunda sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.
2-İşlemci hızı ''3.5'' sabitti onun kilidini açtım ve ''3.9'' a çıkardım sıcaklık arttı stok fandan dolayı fakat yukarıda belirttiğim sıcaklık onun açılmış hali yani sıcaklıkta pek bi neden göremiyorum.
3-Anakart BIOS'undan ve ekran kartı driverlarından kaynaklandığını düşündüm ve ikisini de güncelledim.
4-Ekran kartının vRAM'inin yetmediğini düşündüm low ayarlarda açtım yaklaşık ''200'' FPS aldım GTA'da ama yine anlık 100'e falan düştü ve bu düşüşlerde saniyelik kitlenme yaşadım.
5-Oynadığım 2 oyunvar TheWitcher 3 ve GTA V. Biri SSD'de diğeri ise HDD'de. Ama bu sorunu biraz daha az olsa da SSD'de yaşıyorum. O yüzden HDD'nin veya SSD'nin bozulduğunu düşünmüyorum. İkisi de bozuk değilse.:)
6-''8GB'' RAM var. Sistemimde belki de RAM yetmiyordur yeni RAM alıp denemedim. Düzelip düzelmiyeceğinden emin olmadan boşuna masrafa girmek istemiyorum.

Sistemimi aşağıda belirtiyorum arkadaşlar.

Ekran kartı: GIGABYTE GTX970
Anakart: MSI Z97 GAMING 5
İşlemci: Intel Core i5 4690K
RAM: GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1866MHz
SSD: Samsung 120GB 840 EVO
HDD: WD 3.5" 1TB
Kasa ve güç kaynağı: COOLER MASTER HAF 912 PLUS GX 80PLUS 750W MidT ATX SİYAH KASA
İşletim sistemi: Windows 10 pro

Not: Arkadaşlar yeniden yapmamı istediğiniz testler varsa yapabilirim. :)

NeroSparda

Asistan
Reaksiyon puanı
90
Hocam 70-75 derece i5 4690K'nın tjmax değerini geçiyor. Tjmax ne dersen işlemcinin maksimum kaç dereceye kadar stabil çalıştığını gösteren değerdir. Termal macununuzu yenileyin.

MuhammedSC

Profesör
Reaksiyon puanı
484
Ekran karti driverini tamamen kaldirip tekrar kurun. Ben oyle duzeltmistim.