Gtx 960 ve fx 8150 düşük gpu kullanımı

blorss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Selam arkadaşlar ekran kartımı 2 ay önce aldım 2 aydır bu sorunu yaşıyorum hala çözümüne ulaşamadım kart bozuk şüphesiyle vatan servise yolladım ancak hiçbir sorun olmadığını söylediler dün elime kart tekrar ulaştı sistem özelliği şu şekilde
  • MSI 970A-G46 Anakart
  • FX8150 İşlemci
  • Kingston HyperX 8GB 1600MHz RAM
  • Thermaltake 600W PSU
  • 1TB HDD
  • MSI GTX960 4g
Sistem özellikleri bu şekilde oynadığım oyunlar
Cs go
Rust
sorunumun temel sebebi bence şudur gpu kullanımı %30-35 i geçmiyor alttada çektiğim videoyu paylaşıyorum ordada görebilirsiniz o videoda çözünürlük 2k herşey full tabi videoda değilken fps biraz daha yüksek ancak yinede düşük fps veriyor gpu kullanımı csgo veya rustta hiçbir şekilde artmıyor en fazla 45 i gördüm rustta belki anlık yükseliyor olabilir gözümden kaçmış olabilir ancak devamlı 45in altında geziyor ddu ile tüm sürücüleri kaldırdım tekrar kurdum en son driverlar kurulu ekran kartı sıcaklığım 60 ı hiç geçmiyor işlemci sıcaklığı oyundayken 65-70 arası max 70 oluyor işlemci sıcak derseniz işlemci 6 senelik bir işlemci ve üstündeki fan gerçekten dandik bir fan o yüzden 70 bence çok çok bir yüksek değer değil sorunumun anakarttan olabileceğini düşünüyorum neden derseniz bir fikrim yok ama sanki anakartta bir sorun var ve iletişim tam sağlanmıyor gibime geliyor

Not : bundan önceki ekran kartım (hd 6870) çalışırken duman çıkmıştı ama çalışmaya devam etti belki orda anakarta bir zarar vermiş olabilir diye düşünüyorum sizin fikirleriniz nelerdir yardımcı olursanız sevinirim yazıdan dolayı ban yiyebilirim konuyu takip ediyorum herkese iyi forumlar.

Videonun ismi darboğaz ancak bilemiyorum darboğaz mı darboğaz gibi gözüküyor ancak hangi foruma baktıysam bu işlemci bu kartla darboğaz olmuyor diyorlar