GTX 1660 Ti sisteme overclock sonrası zarar gelir mi?

titan_6273

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
1660 Ti laptopumu overclocklayım derken hepsini en Sona çekip tike tıkladım. Tıkladıktan sonra ekran karardı, ben de biraz bekleyim bilgisayarı shut down ettim. Açtığımda bir sorun fark etmedim ama bir sorun çıkar mı? Çıktıysa ne yapmamı önerirsiniz?

S

SDN Anonim 608469

SDN Okuru
Düzeldiyse sorun olacağını sanmıyorum. Ve normale almanızı öneririm.

mehmetali48

Doçent
Reaksiyon puanı
415
1660 Ti laptopumu overclocklayım derken hepsini en Sona çekip tike tıkladım. Tıkladıktan sonra ekran karardı, ben de biraz bekleyim bilgisayarı shut down ettim. Açtığımda bir sorun fark etmedim ama bir sorun çıkar mı? Çıktıysa ne yapmamı önerirsiniz?
Kart kendini korumaya almıştır aynı hatayı bende yaptım siyah ekran verdi reset attım sıfırlandı ayarlar sizdede öyle olmuştur muhtelemen ama siz bir yine furmark testi yapın ve sensör bölümünde değerleri takip edin fotosunu atın bakalım normal mi değil mi. Hatta atmanıza gerek yok sonuçlar bu videodaki gibiyse normaldir.

titan_6273

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Kart kendini korumaya almıştır aynı hatayı bende yaptım siyah ekran verdi reset attım sıfırlandı ayarlar sizdede öyle olmuştur muhtelemen ama siz bir yine furmark testi yapın ve sensör bölümünde değerleri takip edin fotosunu atın bakalım normal mi değil mi. Hatta atmanıza gerek yok sonuçlar bu videodaki gibiyse normaldir.
yaptım
Screenshot (25)-min.png

mehmetali48

Doçent
Reaksiyon puanı
415
ufak bir yerde biraz düşme olmuş ama sorun yok normal gözüküyor. Heralde orda bi mouse filan hareket ettirmişsin o yüzden olabilir ama sıkıntı yok suanlık birdaha sona sakın çekme. Yapacaksan ilk güzel araştır forumdakilere filan sor, araştır öle yap yoksa ekran kartın mefta olabilir.

mehmetali48

Doçent
Reaksiyon puanı
415
fps almak için oc yapıyorsan boşuna yapma bu arada pek ahımlı şahımlı fark yaratmıyor, mesela 65 fps alıyorsanız 68 veya 69 oluyor. Boşu boşuna yüklenmeyin karta 3-5 fps için.

aliyasiny65

Profesör
Reaksiyon puanı
2,277
O kart zaten günümüz için gayet yeterli bütün oyunları oynatabilecek düzeyde Overclocke hiç gerek yok. Karta çok yüklenmeniz daha hızlı yıpranmasına bazı zamanlarda drop yemenize(fazla ısınırsa soğumak amaçlı hızı düşürecektir.) ve hatta kartı bozma ihtimaliniz bile var önerim yapmamanız yönünde

titan_6273

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
O kart zaten günümüz için gayet yeterli bütün oyunları oynatabilecek düzeyde Overclocke hiç gerek yok. Karta çok yüklenmeniz daha hızlı yıpranmasına bazı zamanlarda drop yemenize(fazla ısınırsa soğumak amaçlı hızı düşürecektir.) ve hatta kartı bozma ihtimaliniz bile var önerim yapmamanız yönünde
denemek için dalgasına yapıyordum

mehmetali48

Doçent
Reaksiyon puanı
415
denemek için dalgasına yapıyordum
Bende ilk yaptığımda oyunda düşğk fps alıyordum bilmiyordum tabiki karta zarar vericeğini kapanacağını sistemin, sona çektim hepsini şimdi bakalım nasıl artacak fps derken sipsiyah ekran geldi önüme. İlk defa gördüğümden bide panikledim gitti kart diye. Ama korumaya almış. Sorun yoktu tabi herzaman sorun olmuycak diye birşey yok bir bakarsın bida hiç görüntü gelmez.