Yardım GTX 1650 Laptopta GTA V aşırı drop yiyor normal mi?

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
Sorun kuvvetle muhtemel RAM'den kaynaklı 8GB RAM ile ben de benzer özellikteki sistemde sorun yaşıyordum 2x8 Dual channel yapınca bütün drop olaylarım düzeldi :) Oyunum HDD de kurulu hiçbir şekilde drop yemiyorum.

Edit: GTA 5 fps drobuna RP sunucusunda bakmayın, sunucunun özelliği, optimizasyonu vs. kötüyse dünyadaki en iyi sistemle bile iyi bir fps alamazsınız.

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822
Dolarla tl eşit olsaydı bunları konuşuyor olmazdık çok üzücü. Ucu ucuna ancak ram ile kurtarır. İşlemcin iyiyse o biraz daha iyi hale getirir takviye olur. Bende de aynı ekran kartı var laptobumda ama işlemcim iyi r7 4800h var. Yeni de ram aldım 16 gb yapacam.

WasdN

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
7
Sorun kuvvetle muhtemel RAM'den kaynaklı 8GB RAM ile ben de benzer özellikteki sistemde sorun yaşıyordum 2x8 Dual channel yapınca bütün drop olaylarım düzeldi :) Oyunum HDD de kurulu hiçbir şekilde drop yemiyorum.

Edit: GTA 5 fps drobuna RP sunucusunda bakmayın, sunucunun özelliği, optimizasyonu vs. kötüyse dünyadaki en iyi sistemle bile iyi bir fps alamazsınız.
HDD 5400RPM güce sahipmiş bu düşük bir güç mü?

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002

WasdN

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
7
Kesmez. RAM 8GB olduğu sürece oyunlarda drop yaşarsın.
GTA 5 ram kullanımı zorlamıyor 6-5gb aralığında dolaşıyor ama. Ben bi 8gb daha alıyım bari hem bilgisayar da rahatlar. Masaüstü olsaydı burada yoktum şuan büyük ihtimal ama koşullar izin vermiyor.

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
GTA 5 ram kullanımı zorlamıyor 6-5gb aralığında dolaşıyor ama. Ben bi 8gb daha alıyım bari hem bilgisayar da rahatlar. Masaüstü olsaydı burada yoktum şuan büyük ihtimal ama koşullar izin vermiyor.
6-5 GB RAM'i GTA kullanır Windows da 2 GB asgari kullanır desek ki genelde 3-4 ü bulur o yüzden sisteme 8 yeter demek çok doğru olmaz. Her parça birbiriyle etkileşim halinde bunu unutmaman lazım. RAM'den sonra varsa 2. slota 1 ssd takman eğer yoksa ve maddi anlamda SSD alamayacak (işine yarayacak kapasitede) durumdaysan sonraki adımın da 7200RPM bir HDD almak olsun.

WasdN

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
7
6-5 GB RAM'i GTA kullanır Windows da 2 GB asgari kullanır desek ki genelde 3-4 ü bulur o yüzden sisteme 8 yeter demek çok doğru olmaz. Her parça birbiriyle etkileşim halinde bunu unutmaman lazım. RAM'den sonra varsa 2. slota 1 ssd takman eğer yoksa ve maddi anlamda SSD alamayacak (işine yarayacak kapasitede) durumdaysan sonraki adımın da 7200RPM bir HDD almak olsun. Evet ram alabilirim ondan sonra çözülmez ise hdd alacağım.
Evet ram alabilirim ondan sonra çözülmez ise hdd alacağım.

WasdN

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
7
Sıfırlayınca sorun çözüldü gpu kullanımı cpu ile orantılı oldu. Şuanlık bir sorun yok single ve online da akıcı bir şekilde oynuyorum. Muhtemelen bilgisayarda gpu kullanımı etkileyen birşey vardı. Ya da bilgisayarda çok oyun vardı ondan da yavaşlamış olabilir. Hepinize teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.