Gta V ses var ama problemli

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan khanki
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

khanki

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Heryere baktim boyle bi sorunla karsilasan yok galiba. Digerlerinde hic ses yok, bende ses var ama sesler boguk boguk geliyor. Ayrica oyun cok dusuk ayarlarda dahi kasiyor fps dusuyor, ses sorununa cozum bulabilirsem ikisindende kurtulacagimi dusunuyorum. i7 5500 2.4 islemci gtx950m ekran karti butun driverleri gundcelledim. Directx 10 june kurdum. Olmadi windows 10 a yukselttim directx 12 var diye ama gta desteklemiyormus daha. directx 12 gozukuyo ama directx10june bi daha kurdum. Denemedigim sey kalmadi. Bilgisayari yeni aldim (toshiba p50c11v ) acayip kafam bozuk. Yardim lutfen...

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Oyun orijinal degilse böyle sacma sorunlarla karsilasmaniz normal bir durum.

khanki

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Steamden aldim. Orjinal

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,394
Notebooklarda grafik kartı seçimi vardır. Mesela benim pc de Nvidia ve Inter grafik kartı mevcut çalıştırması için hangi grafik kartını seçerseniz onun üzerinden çalışır.
Intel olanında çalıştığında grafikler akıcı olmuyor. Ancak oyunu kapatıp, Nvidia grafik kartı üzerinden ayarlarını yaparak Nvidia üzerinden oyun çalıştırılırsa akıcı oluyor.

Belki sizin pc içinde geçerli bir ayar olabileceğini düşünüyorum.

Oyun üzerinde sağ tuş tıklayıp grafik kartı seçimi olması gerekiyor.

khanki

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende de intelin on board bi ekran karti var dun secimi otomatik den nvidia ya aldim ama hic oyuna sag tiklayip denemedim. Disardayim simdi aksam denerim ins olur.

khanki

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Olmadı hala aynı nvidia optimus üzerine baya bi ihtisas yaptım ama bişey değişmedi. Yani oyun gtx950m ile çalışoyor fakat 1366x768 çözünürlükte bile kasmalar devam ediyor. Başka fikri olan varsa YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM. Teşekkürler

boranztrk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
msi afterburner programını indirip ayarlar/bilgi ekranı kısmındaki bilgilerin gpu kullanımı cpu kullanımı ram kullanımı ve onlarla bağlantı şıkları işaretleyip sonra bir oyuna girip gpu kullanım ve cpu kullanım yüzdelerine bakar mısınız bilgisayarınız ekran kartından tam performans alamıyor olabilir laptoplar kadar sorunlu bir şey yok masaüstü olsa seçenekler belli ama laptopta insanın aklına 1001 türlü şey geliyor

khanki

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2ut3yqf.jpg
1jx5zl.jpg
29wtrfp.jpg
5cakg8.jpg

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Daha 7 - 8 fps ye düşmeler de oldu ama cpu sıcaklığı dikkatimi çekti. Bi yorumlarsan kardeşim sevinirim.

khanki

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ses problemini gecici olarak gidermenin yolunu buldum. Voice chat i acip kapatiyorum duzeliyo fakat kesin cozum bulamadim. Bu arada hala kasmalar devam ediyor. 1280 768 cozunurlukte bile kasiyo fps dusuyor. Yok mu bi cozum onerisi olan.

mehmetsdn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam bende 9 gun kadar once aynı modelden aldım. Su an global offensive ve Dota 2 de aynı kasma sorunlarını yasiyorum. Bu kadar eski oyunları bile calistiramayacaksa neden bu parayı verdik. Toshiba iade etmeyi dusunuyorum.

khanki

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yüksek ayarlarda kaldırmasa anlarım. Fakat düşük çözünürlükte düşük ayarlarda bile kasıyo bişeyler ters gidiyor çözemedim.

mehmetsdn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yabanci forumlardan sorunu arastiriyorum, cozumu henuz bulamadım. Salı gunune kadar halledemezsem Toshiba ya gonderecegim.

khanki

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dün gece baya uğraştım ses sorununun Conexant SmartAudio HD ses kartımdan kaynaklandığını keşfettim. Büyük ihtimalle driver ile ilgili bir sorun var. Hoparlörün özelliklerinden geliştirmeler sekmesinde Tüm Geliştirmelieri İptal Et seçeneğini seçtiğimde ses sorunu tamamen ortadan kalktı. Fakat ani FPS düşmeleri devam ediyor. Düşük çözünürlüklerde düşük ayarlarda ilk 2 dk sorun yokken daha sonra 100 fps lerden birden 6-8 fps ye düşüyor kısa süreli. Tekrar yükseliyor yine aniden düşüyor. Şu anda ses kartının driverı ile ilgili bir müdahale etmediğim için için mi oluyor yoksa başka bi sorun mu var anlayamıyorum.

mehmetsdn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende sesle ilgili hicbir sorun yok, sadece fps ile ilgili sorun var o da aynı senin anlattigin gibi.

mehmetsdn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu arada sicaklıkları bende aynı programla kontrol ettim oyun sirasında senin degerlerinle aynı ve bu degerler bana asiri yuksek geldi. Isınmadan dolayı bu problemi yasiyor olabiliriz.

boranztrk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kesinlikle dogru 80 derecenin ustu riskli derecelerdir ve cpu kullanimi yuzde 100 e yakin islemci hem cok agir yukte hem de asiri isiniyor sorunun bu olma ihtimali yuksek

khanki

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çözüm? soğutucu mu? Peki ne önerirsiniz?

mehmetsdn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ne sogutucusu daha alir almaz orta seviyedeki bir oyunda bile(Dota 2) boyle ani fps dusmeleri yaratacak kadar ısınıyorsa sorun donanımsaldir. Bence biz bu işin pesini bırakmayıp laptoplari toshiba istanbul a gonderelim ve iadesini talep edip,kendi aramizda da iletisim halinde olalım. İade alincada asus u tercih edecegim.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Recomended system requirements i bile bizim laptop in cok altinda oyunlarda bu sorun yasanıyor sonuc olarak.

mehmetsdn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sorunu kesin olarak tespit ettim. İslemcinin maksimum calisma ısısı 105 derece oldugundan, 104 dereceye ulastiginda bilgisayari kapatmamak icin kendini kesiyor ve anlık olarak 80 kusur dereceleri gosteriyor oyun esnasında 1-2 saniyeligine, daha sonra tekrar 103-104 dereceye cıkıyor ve bu oldugunda fps dogal olarak 5 lere 10 lara dusuyor tekrardan. Yani sonuc olarak bu sorunu cozmek istersen altina fanlı sogutma sistemi almak bir nebze care olabilir ancak 3350 liralik bir laptop i bu sekilde kabul ediyorsan secim senin. Ben etmeyerek geri gonderiyorum.

khanki

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bugun verdim vatana bilgisayari 15 gunu gecti garantisi basladi diye mirin kirin ettiler. Daha sonra fiyat dusme pahasina da olsa bi alin dedim. Aldilar genel merkeze gonderelim ne dicekler dediler. Ben de bi exper var onu alirim dedim burdan iade istemiyorum filan dedim. Bakalim 2 3 gune belli olur. Yukari ciktim ayni ozellikte lenovo oyun bilgisayari da var ikisi arasinda karar verip, gerci lenovo heralde tercihim olacak birebir aynilar exper le 3700 bi fiyati var. Tabi iyi bi fiyat verirlerse.

mehmetsdn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Baska bir forumda yazmis olduklarını da gordum. Biri oraya bu laptoplari toplayıp geri gondermisler yazmis. Demekki laptop tan baya sikayet var. Seninki de Toshiba ya gonderilmis olabilir genel merkez dedikleri. Bende Toshiba ya gonderdim cevap bekliyorum.

khanki

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim ki vatan genel merkezine gitti. 3599 tl lik bilgisayari %20kesintiyle aliriz dediler. Kabul edemedim tabi geri aldim bi de fan aldim. Eger toshiba oyle bisey yaparsa haberim olsun kardesim. Sen buraya yaz.

khanki

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bugün sıkıntıdan kurtuldum. Güç seçeneklerinden Yüksek Performans seçip işlemci hızını En Düşük %100 En yüksek %100 yapmıştım. Şimdi En Düşük % 10 En Yüksek % 90 Yaptım ve artık işlemci o kadar ısınmıyor 70 derecelerde geziyor. Sanırım kaş yapayım derken göz çıkarmışım. Senin problemin de bu olabilir belki tabi sen değiştirip kökten kurtulmadıysan.

mehmetsdn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benimki Sorumsuz toshiba yetkili servisi yuzunden hala istanbula gonderilmemis. %20 kesmek ne demek. Bu mudur musteri memnuniyeti. Recomended i bile cok cok altlarda olan oyunlari verimli calistiramayacaksa neden aldik biz bunu. %90 a dusurmek fps dususune cozum belki ama mantikli bir cozum degil cunku bilgisayarin performansini dusuruyorsun bilgin olsun. Ben toshibadan cevap bekleyecegim ama olumsuz olsa bile hakkimi sonuna kadar aramaya kararliyim. (Tukeyici halem heyeti vs.) Istersen iletisim bilgilerimizi alip ortak hareket edebiliriz.