GTA Benzeri Oyunlar

Bu konuyu okuyanlar

Aynuraydin

Öğrenci
Katılım
1 Haziran 2020
Mesajlar
3
Reaksiyon puanı
4
Puanları
3
Yaş
27
GTA serisi tüm dünyada sevilerek oynanmaya devam ediyor. Serinin son oyunu GTA 5 ile yeni bir bakış açısını kullanıcılarına yaşatan Rockstar Games, bu oyun ile seriye birçok yenilik getirmişti.

1. Just Cause 3 (2015)
GTA serisinden alışık olduğunuz aksiyonu ve daha özgürlüğü Just Cause 3‘te bulacaksınız. PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows platformlarına çıkan ve çıktığı ilk günden gibi peynir ekmek gibi satan oyun, kullanıcılar tarafından oldukça beğenilmişti. Oyunda aksiyon o kadar yoğun ki bir an kendinizi savaşın ortasında bulabilirken, başka bir anda uçak üzerinde (bakın içerisinde değil) oyunun geçtiği adada bir yerleri bombalarken bulabilirsiniz.

Biraz önce de belirttiğimiz gibi GTA benzerliği ile bilinen Just Cause 3, bir adada geçmekte. Patlamaların çatlamaların bol olduğu bu adada aksiyon peşinizi hiç bırakmıyor. Üstelik bu aksiyonu eşsiz grafikler ile yaşamak çok daha iyi bir deneyim sağlıyor.

Oyunda en çok kullanacağımız şeylerden biri, bizi Spiderman gibi uçan kaçan bir süper kahramana çeviren kancamız. Onunla gerek dağlara tırmanacak, gerek uçakları yakalayacak, gerekse yolumuzda yürürken gideceğimiz herefe daha hızlı gitmek için kullanacağız.

Zengin tuş kombinasyonlarına sahip olan Just Cause 3, bazı zamanlarda oynaması zor bir hal alabiliyor. Rico Rodriguez ismindeki ana kahramanımızı yönetirken ve görevleri takip ederken çok eğleneceğinizin garantisini verebiliriz. Çünkü adamımız biraz dalgacı ve hafif eğlenceli bir kişiliğe sahip.

Di Ravello ismindeki düşmanımız, oyunun geçtiği adaya hükmeden ve bu adada terör estiren bir karakter. Biz ise bu teröre dur demek için baş kaldıran ve ipleri eline almak isteyen taraftayız.

Oyunda yerden göğe birçok araç kullanabiliyoruz. Özellikle birçok oyunun aksine Just Cause 3‘te tank kullanabiliyoruz. Araç kullanma mekanikleri de oldukça başarılı olan bir oyun olduğundan söz edilebilir.

Oyunun bir adada geçmesi, oynanışı, grafikleri ve müzikleri ile size Far Cry 3‘ü andırabilir, oynamadan önce buna hazırlıklı olmanızda yarar var. Oyunda birçok yerin kırılıp dökülmesi, yaşanan aksiyon dolu atmosfere de oldukça gerçekçilik katmakta. Oyunun yapay zekası biraz zayıf olsa da ölüm ve yaralanma animasyonlarının başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

Oyunda renk çeşitliliğinin zengin olması, atmosferin güzelliğini derinden etkilemekte. Özellikle patlamalarda çıkan o turuncu ve sarı alevden sonra etrafı saran kara duman, bu işe ne kadar zaman ayrıldığını da bizlere göstermekte. Patlamalar sırasında ortalığa saçılan şarapnel parçalarından bahsetmiyoruz bile.


2. Saints Row (2003)
Her ne kadar 2003 yapımı olsa da bu durum GTA benzeri oyun olduğu gerçeğini değiştirmez. Ancak unutulmaması gereken şey, Saints Row serisi ne kadar GTA’ya benzer bir oyun olsa da onu kopyalamış demek yanlış olacaktır.

Kendine has grafikleri ve oynanışı ile kullanıcıları kendine hayran bırakan serinin özellikle ilk çıkan oyunu, GTA benzerliği ile oldukça oynanmıştı. Örneğin; GTA serisinde, grafiti ve çeteleri hüküm sürdüğü şehirde kendi adaletimizi sağlamaya çalışıyorduk. Saints Row‘da da benzer durumlar hakim oluyor.

3D oyunların popülerliğini arttırdığı zamanlarda açık dünyada suçun kol gezdiği bir oyun olan Saints Row‘u GTA Benzeri Oyunlar listemize eklemesek olmazdı tabii. Özellikle düşük sistem gereksinimli GTA benzeri oyun olarak sizlere önerebileceğimiz iddialı bir yapım.


3. Watch Dogs (2014)
2014 yılında çıkan ve yayıncılığını Ubisoft’un yaptığı Watch Dogs, GTA ile benzer yapıda bir oyun olmasına karşın oldukça özgün bir senaryoya sahip.

GTA 5 oynayanların ve görevleri yapanların birçoğu Jimmy‘nin canlı yayında kafasının patladığı görev olan Life Invader görevini bilir. İşte Watch Dogs oyun boyunca size tam da bunun gibi eğlenceli görevleri yaptırmak için yazılmış bir senaryoya sahip.

Ubisoft tarafından geliştirilen oyun GTA benzerliği ile dikkat çeken açık dünyası ile birçok kullanıcı tarafından sevilerek oynandı. Özellikle kaliteli dövüş ve aksiyon dolu çatışma sahnelerini seviyorsanız ve görev yapmaktan zevk alıyorsanız, Watch Dogs tam da size göre.

İşini iyi yapan bilgisayar korsanı kahramanımız ile siber dünya avucumuzun içindeyken aksiyon dolu birbirinden güzel görevler bizleri bekliyor olacak. Geniş açık dünyası ve etkileyici grafikleri ile aksiyon dolu görevler Watch Dogs serisi ile evinize geliyor.

Oyun sadece GTA ile benzer değil. Bunun dışında Far Cry ile benzer özellikler de taşıyor. Örneğin hackleyebileceğiniz cihazları ve farklı konumları açabilmeniz için, Far Cry serilerinden alışık olduğumuz kulelere tırmanma ve kulenin ayarlarını değiştirme olayı Watch Dogs’ta da bulunmakta. Bununla birlikte Far Cry’daki gibi hızlı seyahat noktalarının da bulunması işinizi kolaylaştırırken sizlere zaman kazandıracak.

Far Cry ve GTA benzerliğinin yanı sıra oyun The Elder Scrolls serisinin Skyrim oyunundan da bir şeyler almış. Örneğin yetenekleri geliştirirken Skyrim‘dan aşina olduğumuz “Perk” sistemi Watch Dogs’ta da bulunuyor.


3. Sleeping Dogs (2012)
United Front Games ve Square Enix Avrupa tarafından geliştirilerek 14 Ağustos 2012’de çıkış yapan aksiyon ve macera oyunu Sleeping Dogs, çıktığı ilk günden bu yana milyonlarca satış yapmayı başardı. Hong Kong‘da geçen oyun oldukça kaliteli bir atmosfere ve gelişmiş grafiklere sahip olsa da mekanikleri biraz zor.

Oyundaki mekanikler neden zor diye soracak olursanız sebebinin dövüş kombinasyonları olduğunu söyleyebiliriz ancak bununla birlikte oyunda hareket ve araç kontrolüne alışmanız da zaman alabilir.

Gelişmiş dövüş kombinasyonları ile sokaklarda hakimiyet sağlarken çok eğleneceğinizin garantisini verebiliriz. Özellikle dövüşlerde etraftaki objelerin ve klima, pencere, çöp kutusu gibi modellerin kavganıza dahil olduğu zamanlar olacak. Hani herkesin hayal ettiği şey; kafasını çöpe sokma, pencereden sarkıtma olayları var ya, işte onları Sleeping Dogs ile yapabilirsiniz.

Hırsızlığın ve cinayetin kol gezdiği Hong Kong sokaklarında adaleti sağlamak için kahramanımız ile çarpışıyoruz. Özellikle grafikleri ile GTA 5’e benzer oyun olan Sleeping Dogs‘u oynanızı tavsiye ederiz.


4. Red Dead Redemption (2010)
18 Mayıs 2010 tarihli Rockstar Games yapımı vahşi batı oyunu Red Dead Redemption, her ne kadar GTA atmosferinden uzak bir açık dünya oyunu olsa da, suçun kol gezdiği batıda adaleti sağlamak isteyenler, batının kurallarına göre oynamak zorunda kalacak.

At, avrat, silah bu oyunda sizin en büyük yandaşlarınız olabilir. Doğru kararlar vermelisiniz. Bariz bir şekilde vahşi batı atmosferini yaşatan oyunda altı patlarınız ile at sırtında göreve giderken seçeceğiniz yol kaderinizi belirleyebilir.

2010 yılında çıkmasına karşın oldukça iddialı grafikler ile geldiğini söyleyebiliriz. Oyun o kadar sevildi ki Red Dead Redemption 2’nin çıkış tarihi için gün saymaya başlayanlar var.


5. Mafia 3 (2016)
Hangar 13, 2K Czech ve Aspyr tarafından geliştirilen serinin 3. oyunu olan Mafia 3, özellikle GTA 5 ile benzer özellikler taşımakta. Suçun kol gezdiği açık dünyada kendi adaletimizi racona uygun bir şekilde sağlamaya çalışacağız. Aksiyonun bol olduğu şiddet ve cinayet içeren Mafia serisinin neden oynamanız gerektiğine gelelim.

Özellikle GTA 5 oynayıp beğenenlerin bu oyunu oynaması gerektiğini belirtebiliriz. Grafikleri itibari ile GTA 5’i andırdığından söz edilebilir. Oyunda görevleri yapabileceğiniz gibi açık dünyada serbestçe dolaşabilirsiniz. Üstelik oyunda aracınız ile dolaşırken radyodan dinleyeceğiniz müzikler sizi Mafia 3’ün atmosferine iyice sokmaya yetecektir.

Peki Mafia 3’ün kötü tarafları var mı? Elbette var. GTA5 ‘den 3 sene sonra çıkmasına karşın oyunun bug dolu olduğunu söylersek yanlış etmiş olmayız. Oyunda ara sahnelerde bir kopukluk bulunmakta. Hikaye anlatımının başarılı olduğundan bahsetmek yanlış olur kanaatindeyiz.

Oyunda GTA 5 ile benzer yanlardan bir diğeri de kahramanımızın kendi arabasının olması. Ancak ne yazık ki Mafia 3’te araç satın alma gibi bir ihtimalimiz bulunmuyor.

Mafia 3’te dövüş animasyonları oldukça başarılı denebilir. Rakibinizi saf dışı bırakırken araya giren etkileyici animasyonlar sizi etkileyebilir. Bununla birlikte gizlice öldürdüğünüz düşmanlar için de belirli animasyonlar bulunmakta.

Yapay zekanın pek beğenilmediğini duyduk, bu durumun özellikle oyunlardaki yapay zekaya önem verenleri üzeceğini söyleyebiliriz. Oyunun haritasına değinecek olursak ise bizi oldukça büyük bir haritanın karşıladığı apaçık ortada.

6. L.A Noire (2011)

İlk bakışta 1940’larda geçen bir dedektiflik oyununu andıran L.A Noire, 2011 yılının 17 mayısında çıkış yapsa da göründüğünden çok daha fazlasını yaşatabiliyor. Suçlar, hırsızlıklar ve cinayetlerin bol olmasıyla özellikle GTA serisi ile benzer olarak görülen L.A Noire, 1940’ların havasını yaşatmayı oldukça iyi başarmış diyebiliriz.

Team Bondi ve Rockstar Games tarafından geliştirilen oyun için bilgisayar kullanıcılarına üzücü bir haber vermemiz gerek. Ne yazık ki L.A Noire yalnızca Xbox ve Playstation‘a çıkış yaptı.

Oyunun oldukça gerçekçi grafiklere sahip olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle bizi suç aydınlatmada yardımcı olacak mimiklerin yani yüz animasyonlarının olabildiğince önem verilerek dizayn edilmesi, oyuna ayrı bir gerçekçilik katmış. Buna örnek vermek gerekirse, sorguladığınız kişinin yüzündeki ifade ve mimikler onun suçlu olup olmadığı, yalan veya doğru söylediği hakkında bilgi içeriyor olabilir. Bu sebepten oyunda sorgularda yüz ifadelerine ve mimiklere dikkat etmenizi öneririz.

GTA benzeri oyunlar listemizde yer verdiğimiz L.A Noire her ne kadar aksiyon-macera kategorisinde yer alsa da tam olarak bir aksiyon oyunudur demek doğru olmaz diye düşünüyoruz. Oyunda takip ve kovalama sahneleri yaygın bir şekilde mevcut ancak üst düzey bir aksiyon beklentiniz olmasın.

Oyunda alt yazı desteği bulunuyor ancak ne yazık ki Türkçe desteği yer almıyor. Daha sonra oyuna Türkçe yama kurabilirsiniz ancak bu sefer de orijinal hikaye anlatımını da perdelemiş olursunuz.


7. Elder Scrolls V: Skyrim (2011)
Her ne kadar GTA serisi günümüze yakın bir zamanda geçse de açık dünya olarak bakıldığında ve görev çeşitliliği açısından Elder Scrolls V: Skyrim da bu kafileye katılabilir. Nitekim açık dünyanın en iyi temsilcilerinin yer aldığı bir liste yapılsa, bu başlık altında Elder Scrolls V: Skyrim da yer alır.

GTA benzeri oyunlar arasında incelediğimiz Elder Scrolls V: Skyrim oyunu, hem görev çeşitliliği, hem açık dünya genişliği, hem de içinde yer aldığınız evrenin sizlere sunduğu güzelliklerden faydalanabilme ve oynanış açısından değerlendirildiğinde GTA benzeri oyunlar listemizde yer alabileceğini gördük. Bilindiği üzere GTA bizlere oldukça iyi bir rol yapma deneyimi sunuyordu. Benzer şekilde bir RPG rol yapma oyunu olarak kategorilendirilen Elder Scrolls V: Skyrim, bizlere GTA benzeri bir deneyim yaşatabiliyor. Ancak unutulmamalı ki bunu yaparken özgünlüğünü ve kendine has yapısı korumayı başarıyor.

2011’in kasım ayında oyun severler ile buluşan oyun, dünya üzerinde milyonlarca kişi tarafından sevilerek oynanmaya başlandı. Aradan yıllar geçmesine rağmen uzun hikayesi, çeşitli görevleri ve yan görevleri ile halen daha oynanmaya devam edilmekte.

Creation Engine oyun motoru ile geliştirilen oyun, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One, PlayStation 3, Xbox 360, Microsoft Windows platformlarında oynanabilmekte.


Kaynak: GTA Benzeri Oyunlar | Zompir
 

aygezisi

Öğrenci
Katılım
12 Mayıs 2021
Mesajlar
28
Reaksiyon puanı
4
Puanları
3
Yaş
25
GTA serisi tüm dünyada sevilerek oynanmaya devam ediyor. Serinin son oyunu GTA 5 ile yeni bir bakış açısını kullanıcılarına yaşatan Rockstar Games, bu oyun ile seriye birçok yenilik getirmişti.

1. Just Cause 3 (2015)
GTA serisinden alışık olduğunuz aksiyonu ve daha özgürlüğü Just Cause 3‘te bulacaksınız. PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows platformlarına çıkan ve çıktığı ilk günden gibi peynir ekmek gibi satan oyun, kullanıcılar tarafından oldukça beğenilmişti. Oyunda aksiyon o kadar yoğun ki bir an kendinizi savaşın ortasında bulabilirken, başka bir anda uçak üzerinde (bakın içerisinde değil) oyunun geçtiği adada bir yerleri bombalarken bulabilirsiniz.

Biraz önce de belirttiğimiz gibi GTA benzerliği ile bilinen Just Cause 3, bir adada geçmekte. Patlamaların çatlamaların bol olduğu bu adada aksiyon peşinizi hiç bırakmıyor. Üstelik bu aksiyonu eşsiz grafikler ile yaşamak çok daha iyi bir deneyim sağlıyor.

Oyunda en çok kullanacağımız şeylerden biri, bizi Spiderman gibi uçan kaçan bir süper kahramana çeviren kancamız. Onunla gerek dağlara tırmanacak, gerek uçakları yakalayacak, gerekse yolumuzda yürürken gideceğimiz herefe daha hızlı gitmek için kullanacağız.

Zengin tuş kombinasyonlarına sahip olan Just Cause 3, bazı zamanlarda oynaması zor bir hal alabiliyor. Rico Rodriguez ismindeki ana kahramanımızı yönetirken ve görevleri takip ederken çok eğleneceğinizin garantisini verebiliriz. Çünkü adamımız biraz dalgacı ve hafif eğlenceli bir kişiliğe sahip.

Di Ravello ismindeki düşmanımız, oyunun geçtiği adaya hükmeden ve bu adada terör estiren bir karakter. Biz ise bu teröre dur demek için baş kaldıran ve ipleri eline almak isteyen taraftayız.

Oyunda yerden göğe birçok araç kullanabiliyoruz. Özellikle birçok oyunun aksine Just Cause 3‘te tank kullanabiliyoruz. Araç kullanma mekanikleri de oldukça başarılı olan bir oyun olduğundan söz edilebilir.

Oyunun bir adada geçmesi, oynanışı, grafikleri ve müzikleri ile size Far Cry 3‘ü andırabilir, oynamadan önce buna hazırlıklı olmanızda yarar var. Oyunda birçok yerin kırılıp dökülmesi, yaşanan aksiyon dolu atmosfere de oldukça gerçekçilik katmakta. Oyunun yapay zekası biraz zayıf olsa da ölüm ve yaralanma animasyonlarının başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

Oyunda renk çeşitliliğinin zengin olması, atmosferin güzelliğini derinden etkilemekte. Özellikle patlamalarda çıkan o turuncu ve sarı alevden sonra etrafı saran kara duman, bu işe ne kadar zaman ayrıldığını da bizlere göstermekte. Patlamalar sırasında ortalığa saçılan şarapnel parçalarından bahsetmiyoruz bile.


2. Saints Row (2003)
Her ne kadar 2003 yapımı olsa da bu durum GTA benzeri oyun olduğu gerçeğini değiştirmez. Ancak unutulmaması gereken şey, Saints Row serisi ne kadar GTA’ya benzer bir oyun olsa da onu kopyalamış demek yanlış olacaktır.

Kendine has grafikleri ve oynanışı ile kullanıcıları kendine hayran bırakan serinin özellikle ilk çıkan oyunu, GTA benzerliği ile oldukça oynanmıştı. Örneğin; GTA serisinde, grafiti ve çeteleri hüküm sürdüğü şehirde kendi adaletimizi sağlamaya çalışıyorduk. Saints Row‘da da benzer durumlar hakim oluyor.

3D oyunların popülerliğini arttırdığı zamanlarda açık dünyada suçun kol gezdiği bir oyun olan Saints Row‘u GTA Benzeri Oyunlar listemize eklemesek olmazdı tabii. Özellikle düşük sistem gereksinimli GTA benzeri oyun olarak sizlere önerebileceğimiz iddialı bir yapım.


3. Watch Dogs (2014)
2014 yılında çıkan ve yayıncılığını Ubisoft’un yaptığı Watch Dogs, GTA ile benzer yapıda bir oyun olmasına karşın oldukça özgün bir senaryoya sahip.

GTA 5 oynayanların ve görevleri yapanların birçoğu Jimmy‘nin canlı yayında kafasının patladığı görev olan Life Invader görevini bilir. İşte Watch Dogs oyun boyunca size tam da bunun gibi eğlenceli görevleri yaptırmak için yazılmış bir senaryoya sahip.

Ubisoft tarafından geliştirilen oyun GTA benzerliği ile dikkat çeken açık dünyası ile birçok kullanıcı tarafından sevilerek oynandı. Özellikle kaliteli dövüş ve aksiyon dolu çatışma sahnelerini seviyorsanız ve görev yapmaktan zevk alıyorsanız, Watch Dogs tam da size göre.

İşini iyi yapan bilgisayar korsanı kahramanımız ile siber dünya avucumuzun içindeyken aksiyon dolu birbirinden güzel görevler bizleri bekliyor olacak. Geniş açık dünyası ve etkileyici grafikleri ile aksiyon dolu görevler Watch Dogs serisi ile evinize geliyor.

Oyun sadece GTA ile benzer değil. Bunun dışında Far Cry ile benzer özellikler de taşıyor. Örneğin hackleyebileceğiniz cihazları ve farklı konumları açabilmeniz için, Far Cry serilerinden alışık olduğumuz kulelere tırmanma ve kulenin ayarlarını değiştirme olayı Watch Dogs’ta da bulunmakta. Bununla birlikte Far Cry’daki gibi hızlı seyahat noktalarının da bulunması işinizi kolaylaştırırken sizlere zaman kazandıracak.

Far Cry ve GTA benzerliğinin yanı sıra oyun The Elder Scrolls serisinin Skyrim oyunundan da bir şeyler almış. Örneğin yetenekleri geliştirirken Skyrim‘dan aşina olduğumuz “Perk” sistemi Watch Dogs’ta da bulunuyor.


3. Sleeping Dogs (2012)
United Front Games ve Square Enix Avrupa tarafından geliştirilerek 14 Ağustos 2012’de çıkış yapan aksiyon ve macera oyunu Sleeping Dogs, çıktığı ilk günden bu yana milyonlarca satış yapmayı başardı. Hong Kong‘da geçen oyun oldukça kaliteli bir atmosfere ve gelişmiş grafiklere sahip olsa da mekanikleri biraz zor.

Oyundaki mekanikler neden zor diye soracak olursanız sebebinin dövüş kombinasyonları olduğunu söyleyebiliriz ancak bununla birlikte oyunda hareket ve araç kontrolüne alışmanız da zaman alabilir.

Gelişmiş dövüş kombinasyonları ile sokaklarda hakimiyet sağlarken çok eğleneceğinizin garantisini verebiliriz. Özellikle dövüşlerde etraftaki objelerin ve klima, pencere, çöp kutusu gibi modellerin kavganıza dahil olduğu zamanlar olacak. Hani herkesin hayal ettiği şey; kafasını çöpe sokma, pencereden sarkıtma olayları var ya, işte onları Sleeping Dogs ile yapabilirsiniz.

Hırsızlığın ve cinayetin kol gezdiği Hong Kong sokaklarında adaleti sağlamak için kahramanımız ile çarpışıyoruz. Özellikle grafikleri ile GTA 5’e benzer oyun olan Sleeping Dogs‘u oynanızı tavsiye ederiz.


4. Red Dead Redemption (2010)
18 Mayıs 2010 tarihli Rockstar Games yapımı vahşi batı oyunu Red Dead Redemption, her ne kadar GTA atmosferinden uzak bir açık dünya oyunu olsa da, suçun kol gezdiği batıda adaleti sağlamak isteyenler, batının kurallarına göre oynamak zorunda kalacak.

At, avrat, silah bu oyunda sizin en büyük yandaşlarınız olabilir. Doğru kararlar vermelisiniz. Bariz bir şekilde vahşi batı atmosferini yaşatan oyunda altı patlarınız ile at sırtında göreve giderken seçeceğiniz yol kaderinizi belirleyebilir.

2010 yılında çıkmasına karşın oldukça iddialı grafikler ile geldiğini söyleyebiliriz. Oyun o kadar sevildi ki Red Dead Redemption 2’nin çıkış tarihi için gün saymaya başlayanlar var.


5. Mafia 3 (2016)
Hangar 13, 2K Czech ve Aspyr tarafından geliştirilen serinin 3. oyunu olan Mafia 3, özellikle GTA 5 ile benzer özellikler taşımakta. Suçun kol gezdiği açık dünyada kendi adaletimizi racona uygun bir şekilde sağlamaya çalışacağız. Aksiyonun bol olduğu şiddet ve cinayet içeren Mafia serisinin neden oynamanız gerektiğine gelelim.

Özellikle GTA 5 oynayıp beğenenlerin bu oyunu oynaması gerektiğini belirtebiliriz. Grafikleri itibari ile GTA 5’i andırdığından söz edilebilir. Oyunda görevleri yapabileceğiniz gibi açık dünyada serbestçe dolaşabilirsiniz. Üstelik oyunda aracınız ile dolaşırken radyodan dinleyeceğiniz müzikler sizi Mafia 3’ün atmosferine iyice sokmaya yetecektir.

Peki Mafia 3’ün kötü tarafları var mı? Elbette var. GTA5 ‘den 3 sene sonra çıkmasına karşın oyunun bug dolu olduğunu söylersek yanlış etmiş olmayız. Oyunda ara sahnelerde bir kopukluk bulunmakta. Hikaye anlatımının başarılı olduğundan bahsetmek yanlış olur kanaatindeyiz.

Oyunda GTA 5 ile benzer yanlardan bir diğeri de kahramanımızın kendi arabasının olması. Ancak ne yazık ki Mafia 3’te araç satın alma gibi bir ihtimalimiz bulunmuyor.

Mafia 3’te dövüş animasyonları oldukça başarılı denebilir. Rakibinizi saf dışı bırakırken araya giren etkileyici animasyonlar sizi etkileyebilir. Bununla birlikte gizlice öldürdüğünüz düşmanlar için de belirli animasyonlar bulunmakta.

Yapay zekanın pek beğenilmediğini duyduk, bu durumun özellikle oyunlardaki yapay zekaya önem verenleri üzeceğini söyleyebiliriz. Oyunun haritasına değinecek olursak ise bizi oldukça büyük bir haritanın karşıladığı apaçık ortada.

6. L.A Noire (2011)

İlk bakışta 1940’larda geçen bir dedektiflik oyununu andıran L.A Noire, 2011 yılının 17 mayısında çıkış yapsa da göründüğünden çok daha fazlasını yaşatabiliyor. Suçlar, hırsızlıklar ve cinayetlerin bol olmasıyla özellikle GTA serisi ile benzer olarak görülen L.A Noire, 1940’ların havasını yaşatmayı oldukça iyi başarmış diyebiliriz.

Team Bondi ve Rockstar Games tarafından geliştirilen oyun için bilgisayar kullanıcılarına üzücü bir haber vermemiz gerek. Ne yazık ki L.A Noire yalnızca Xbox ve Playstation‘a çıkış yaptı.

Oyunun oldukça gerçekçi grafiklere sahip olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle bizi suç aydınlatmada yardımcı olacak mimiklerin yani yüz animasyonlarının olabildiğince önem verilerek dizayn edilmesi, oyuna ayrı bir gerçekçilik katmış. Buna örnek vermek gerekirse, sorguladığınız kişinin yüzündeki ifade ve mimikler onun suçlu olup olmadığı, yalan veya doğru söylediği hakkında bilgi içeriyor olabilir. Bu sebepten oyunda sorgularda yüz ifadelerine ve mimiklere dikkat etmenizi öneririz.

GTA benzeri oyunlar listemizde yer verdiğimiz L.A Noire her ne kadar aksiyon-macera kategorisinde yer alsa da tam olarak bir aksiyon oyunudur demek doğru olmaz diye düşünüyoruz. Oyunda takip ve kovalama sahneleri yaygın bir şekilde mevcut ancak üst düzey bir aksiyon beklentiniz olmasın.

Oyunda alt yazı desteği bulunuyor ancak ne yazık ki Türkçe desteği yer almıyor. Daha sonra oyuna Türkçe yama kurabilirsiniz ancak bu sefer de orijinal hikaye anlatımını da perdelemiş olursunuz.


7. Elder Scrolls V: Skyrim (2011)
Her ne kadar GTA serisi günümüze yakın bir zamanda geçse de açık dünya olarak bakıldığında ve görev çeşitliliği açısından Elder Scrolls V: Skyrim da bu kafileye katılabilir. Nitekim açık dünyanın en iyi temsilcilerinin yer aldığı bir liste yapılsa, bu başlık altında Elder Scrolls V: Skyrim da yer alır.

GTA benzeri oyunlar arasında incelediğimiz Elder Scrolls V: Skyrim oyunu, hem görev çeşitliliği, hem açık dünya genişliği, hem de içinde yer aldığınız evrenin sizlere sunduğu güzelliklerden faydalanabilme ve oynanış açısından değerlendirildiğinde GTA benzeri oyunlar listemizde yer alabileceğini gördük. Bilindiği üzere GTA bizlere oldukça iyi bir rol yapma deneyimi sunuyordu. Benzer şekilde bir RPG rol yapma oyunu olarak kategorilendirilen Elder Scrolls V: Skyrim, bizlere GTA benzeri bir deneyim yaşatabiliyor. Ancak unutulmamalı ki bunu yaparken özgünlüğünü ve kendine has yapısı korumayı başarıyor.

2011’in kasım ayında oyun severler ile buluşan oyun, dünya üzerinde milyonlarca kişi tarafından sevilerek oynanmaya başlandı. Aradan yıllar geçmesine rağmen uzun hikayesi, çeşitli görevleri ve yan görevleri ile halen daha oynanmaya devam edilmekte.

Creation Engine oyun motoru ile geliştirilen oyun, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One, PlayStation 3, Xbox 360, Microsoft Windows platformlarında oynanabilmekte.


Kaynak: GTA Benzeri Oyunlar | Zompir
ne oynasam diyordum helal <3
 

MG4446

Müdavim
Katılım
18 Nisan 2020
Mesajlar
1,946
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
1,247
Puanları
113
Yaş
20
Just cause 3 ile 4 arasında kalırsanız kesinlikle 3 alın. İndirimli fiyat olarak justcause3 6.75tl oluyor ve buna kesin değer
 

Realhas the Great

Donald Trump
Katılım
3 Mart 2021
Mesajlar
4,779
Çözümler
2
Reaksiyon puanı
7,976
Puanları
113
GTA serisi tüm dünyada sevilerek oynanmaya devam ediyor. Serinin son oyunu GTA 5 ile yeni bir bakış açısını kullanıcılarına yaşatan Rockstar Games, bu oyun ile seriye birçok yenilik getirmişti.

1. Just Cause 3 (2015)
GTA serisinden alışık olduğunuz aksiyonu ve daha özgürlüğü Just Cause 3‘te bulacaksınız. PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows platformlarına çıkan ve çıktığı ilk günden gibi peynir ekmek gibi satan oyun, kullanıcılar tarafından oldukça beğenilmişti. Oyunda aksiyon o kadar yoğun ki bir an kendinizi savaşın ortasında bulabilirken, başka bir anda uçak üzerinde (bakın içerisinde değil) oyunun geçtiği adada bir yerleri bombalarken bulabilirsiniz.

Biraz önce de belirttiğimiz gibi GTA benzerliği ile bilinen Just Cause 3, bir adada geçmekte. Patlamaların çatlamaların bol olduğu bu adada aksiyon peşinizi hiç bırakmıyor. Üstelik bu aksiyonu eşsiz grafikler ile yaşamak çok daha iyi bir deneyim sağlıyor.

Oyunda en çok kullanacağımız şeylerden biri, bizi Spiderman gibi uçan kaçan bir süper kahramana çeviren kancamız. Onunla gerek dağlara tırmanacak, gerek uçakları yakalayacak, gerekse yolumuzda yürürken gideceğimiz herefe daha hızlı gitmek için kullanacağız.

Zengin tuş kombinasyonlarına sahip olan Just Cause 3, bazı zamanlarda oynaması zor bir hal alabiliyor. Rico Rodriguez ismindeki ana kahramanımızı yönetirken ve görevleri takip ederken çok eğleneceğinizin garantisini verebiliriz. Çünkü adamımız biraz dalgacı ve hafif eğlenceli bir kişiliğe sahip.

Di Ravello ismindeki düşmanımız, oyunun geçtiği adaya hükmeden ve bu adada terör estiren bir karakter. Biz ise bu teröre dur demek için baş kaldıran ve ipleri eline almak isteyen taraftayız.

Oyunda yerden göğe birçok araç kullanabiliyoruz. Özellikle birçok oyunun aksine Just Cause 3‘te tank kullanabiliyoruz. Araç kullanma mekanikleri de oldukça başarılı olan bir oyun olduğundan söz edilebilir.

Oyunun bir adada geçmesi, oynanışı, grafikleri ve müzikleri ile size Far Cry 3‘ü andırabilir, oynamadan önce buna hazırlıklı olmanızda yarar var. Oyunda birçok yerin kırılıp dökülmesi, yaşanan aksiyon dolu atmosfere de oldukça gerçekçilik katmakta. Oyunun yapay zekası biraz zayıf olsa da ölüm ve yaralanma animasyonlarının başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

Oyunda renk çeşitliliğinin zengin olması, atmosferin güzelliğini derinden etkilemekte. Özellikle patlamalarda çıkan o turuncu ve sarı alevden sonra etrafı saran kara duman, bu işe ne kadar zaman ayrıldığını da bizlere göstermekte. Patlamalar sırasında ortalığa saçılan şarapnel parçalarından bahsetmiyoruz bile.


2. Saints Row (2003)
Her ne kadar 2003 yapımı olsa da bu durum GTA benzeri oyun olduğu gerçeğini değiştirmez. Ancak unutulmaması gereken şey, Saints Row serisi ne kadar GTA’ya benzer bir oyun olsa da onu kopyalamış demek yanlış olacaktır.

Kendine has grafikleri ve oynanışı ile kullanıcıları kendine hayran bırakan serinin özellikle ilk çıkan oyunu, GTA benzerliği ile oldukça oynanmıştı. Örneğin; GTA serisinde, grafiti ve çeteleri hüküm sürdüğü şehirde kendi adaletimizi sağlamaya çalışıyorduk. Saints Row‘da da benzer durumlar hakim oluyor.

3D oyunların popülerliğini arttırdığı zamanlarda açık dünyada suçun kol gezdiği bir oyun olan Saints Row‘u GTA Benzeri Oyunlar listemize eklemesek olmazdı tabii. Özellikle düşük sistem gereksinimli GTA benzeri oyun olarak sizlere önerebileceğimiz iddialı bir yapım.


3. Watch Dogs (2014)
2014 yılında çıkan ve yayıncılığını Ubisoft’un yaptığı Watch Dogs, GTA ile benzer yapıda bir oyun olmasına karşın oldukça özgün bir senaryoya sahip.

GTA 5 oynayanların ve görevleri yapanların birçoğu Jimmy‘nin canlı yayında kafasının patladığı görev olan Life Invader görevini bilir. İşte Watch Dogs oyun boyunca size tam da bunun gibi eğlenceli görevleri yaptırmak için yazılmış bir senaryoya sahip.

Ubisoft tarafından geliştirilen oyun GTA benzerliği ile dikkat çeken açık dünyası ile birçok kullanıcı tarafından sevilerek oynandı. Özellikle kaliteli dövüş ve aksiyon dolu çatışma sahnelerini seviyorsanız ve görev yapmaktan zevk alıyorsanız, Watch Dogs tam da size göre.

İşini iyi yapan bilgisayar korsanı kahramanımız ile siber dünya avucumuzun içindeyken aksiyon dolu birbirinden güzel görevler bizleri bekliyor olacak. Geniş açık dünyası ve etkileyici grafikleri ile aksiyon dolu görevler Watch Dogs serisi ile evinize geliyor.

Oyun sadece GTA ile benzer değil. Bunun dışında Far Cry ile benzer özellikler de taşıyor. Örneğin hackleyebileceğiniz cihazları ve farklı konumları açabilmeniz için, Far Cry serilerinden alışık olduğumuz kulelere tırmanma ve kulenin ayarlarını değiştirme olayı Watch Dogs’ta da bulunmakta. Bununla birlikte Far Cry’daki gibi hızlı seyahat noktalarının da bulunması işinizi kolaylaştırırken sizlere zaman kazandıracak.

Far Cry ve GTA benzerliğinin yanı sıra oyun The Elder Scrolls serisinin Skyrim oyunundan da bir şeyler almış. Örneğin yetenekleri geliştirirken Skyrim‘dan aşina olduğumuz “Perk” sistemi Watch Dogs’ta da bulunuyor.


3. Sleeping Dogs (2012)
United Front Games ve Square Enix Avrupa tarafından geliştirilerek 14 Ağustos 2012’de çıkış yapan aksiyon ve macera oyunu Sleeping Dogs, çıktığı ilk günden bu yana milyonlarca satış yapmayı başardı. Hong Kong‘da geçen oyun oldukça kaliteli bir atmosfere ve gelişmiş grafiklere sahip olsa da mekanikleri biraz zor.

Oyundaki mekanikler neden zor diye soracak olursanız sebebinin dövüş kombinasyonları olduğunu söyleyebiliriz ancak bununla birlikte oyunda hareket ve araç kontrolüne alışmanız da zaman alabilir.

Gelişmiş dövüş kombinasyonları ile sokaklarda hakimiyet sağlarken çok eğleneceğinizin garantisini verebiliriz. Özellikle dövüşlerde etraftaki objelerin ve klima, pencere, çöp kutusu gibi modellerin kavganıza dahil olduğu zamanlar olacak. Hani herkesin hayal ettiği şey; kafasını çöpe sokma, pencereden sarkıtma olayları var ya, işte onları Sleeping Dogs ile yapabilirsiniz.

Hırsızlığın ve cinayetin kol gezdiği Hong Kong sokaklarında adaleti sağlamak için kahramanımız ile çarpışıyoruz. Özellikle grafikleri ile GTA 5’e benzer oyun olan Sleeping Dogs‘u oynanızı tavsiye ederiz.


4. Red Dead Redemption (2010)
18 Mayıs 2010 tarihli Rockstar Games yapımı vahşi batı oyunu Red Dead Redemption, her ne kadar GTA atmosferinden uzak bir açık dünya oyunu olsa da, suçun kol gezdiği batıda adaleti sağlamak isteyenler, batının kurallarına göre oynamak zorunda kalacak.

At, avrat, silah bu oyunda sizin en büyük yandaşlarınız olabilir. Doğru kararlar vermelisiniz. Bariz bir şekilde vahşi batı atmosferini yaşatan oyunda altı patlarınız ile at sırtında göreve giderken seçeceğiniz yol kaderinizi belirleyebilir.

2010 yılında çıkmasına karşın oldukça iddialı grafikler ile geldiğini söyleyebiliriz. Oyun o kadar sevildi ki Red Dead Redemption 2’nin çıkış tarihi için gün saymaya başlayanlar var.


5. Mafia 3 (2016)
Hangar 13, 2K Czech ve Aspyr tarafından geliştirilen serinin 3. oyunu olan Mafia 3, özellikle GTA 5 ile benzer özellikler taşımakta. Suçun kol gezdiği açık dünyada kendi adaletimizi racona uygun bir şekilde sağlamaya çalışacağız. Aksiyonun bol olduğu şiddet ve cinayet içeren Mafia serisinin neden oynamanız gerektiğine gelelim.

Özellikle GTA 5 oynayıp beğenenlerin bu oyunu oynaması gerektiğini belirtebiliriz. Grafikleri itibari ile GTA 5’i andırdığından söz edilebilir. Oyunda görevleri yapabileceğiniz gibi açık dünyada serbestçe dolaşabilirsiniz. Üstelik oyunda aracınız ile dolaşırken radyodan dinleyeceğiniz müzikler sizi Mafia 3’ün atmosferine iyice sokmaya yetecektir.

Peki Mafia 3’ün kötü tarafları var mı? Elbette var. GTA5 ‘den 3 sene sonra çıkmasına karşın oyunun bug dolu olduğunu söylersek yanlış etmiş olmayız. Oyunda ara sahnelerde bir kopukluk bulunmakta. Hikaye anlatımının başarılı olduğundan bahsetmek yanlış olur kanaatindeyiz.

Oyunda GTA 5 ile benzer yanlardan bir diğeri de kahramanımızın kendi arabasının olması. Ancak ne yazık ki Mafia 3’te araç satın alma gibi bir ihtimalimiz bulunmuyor.

Mafia 3’te dövüş animasyonları oldukça başarılı denebilir. Rakibinizi saf dışı bırakırken araya giren etkileyici animasyonlar sizi etkileyebilir. Bununla birlikte gizlice öldürdüğünüz düşmanlar için de belirli animasyonlar bulunmakta.

Yapay zekanın pek beğenilmediğini duyduk, bu durumun özellikle oyunlardaki yapay zekaya önem verenleri üzeceğini söyleyebiliriz. Oyunun haritasına değinecek olursak ise bizi oldukça büyük bir haritanın karşıladığı apaçık ortada.

6. L.A Noire (2011)

İlk bakışta 1940’larda geçen bir dedektiflik oyununu andıran L.A Noire, 2011 yılının 17 mayısında çıkış yapsa da göründüğünden çok daha fazlasını yaşatabiliyor. Suçlar, hırsızlıklar ve cinayetlerin bol olmasıyla özellikle GTA serisi ile benzer olarak görülen L.A Noire, 1940’ların havasını yaşatmayı oldukça iyi başarmış diyebiliriz.

Team Bondi ve Rockstar Games tarafından geliştirilen oyun için bilgisayar kullanıcılarına üzücü bir haber vermemiz gerek. Ne yazık ki L.A Noire yalnızca Xbox ve Playstation‘a çıkış yaptı.

Oyunun oldukça gerçekçi grafiklere sahip olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle bizi suç aydınlatmada yardımcı olacak mimiklerin yani yüz animasyonlarının olabildiğince önem verilerek dizayn edilmesi, oyuna ayrı bir gerçekçilik katmış. Buna örnek vermek gerekirse, sorguladığınız kişinin yüzündeki ifade ve mimikler onun suçlu olup olmadığı, yalan veya doğru söylediği hakkında bilgi içeriyor olabilir. Bu sebepten oyunda sorgularda yüz ifadelerine ve mimiklere dikkat etmenizi öneririz.

GTA benzeri oyunlar listemizde yer verdiğimiz L.A Noire her ne kadar aksiyon-macera kategorisinde yer alsa da tam olarak bir aksiyon oyunudur demek doğru olmaz diye düşünüyoruz. Oyunda takip ve kovalama sahneleri yaygın bir şekilde mevcut ancak üst düzey bir aksiyon beklentiniz olmasın.

Oyunda alt yazı desteği bulunuyor ancak ne yazık ki Türkçe desteği yer almıyor. Daha sonra oyuna Türkçe yama kurabilirsiniz ancak bu sefer de orijinal hikaye anlatımını da perdelemiş olursunuz.


7. Elder Scrolls V: Skyrim (2011)
Her ne kadar GTA serisi günümüze yakın bir zamanda geçse de açık dünya olarak bakıldığında ve görev çeşitliliği açısından Elder Scrolls V: Skyrim da bu kafileye katılabilir. Nitekim açık dünyanın en iyi temsilcilerinin yer aldığı bir liste yapılsa, bu başlık altında Elder Scrolls V: Skyrim da yer alır.

GTA benzeri oyunlar arasında incelediğimiz Elder Scrolls V: Skyrim oyunu, hem görev çeşitliliği, hem açık dünya genişliği, hem de içinde yer aldığınız evrenin sizlere sunduğu güzelliklerden faydalanabilme ve oynanış açısından değerlendirildiğinde GTA benzeri oyunlar listemizde yer alabileceğini gördük. Bilindiği üzere GTA bizlere oldukça iyi bir rol yapma deneyimi sunuyordu. Benzer şekilde bir RPG rol yapma oyunu olarak kategorilendirilen Elder Scrolls V: Skyrim, bizlere GTA benzeri bir deneyim yaşatabiliyor. Ancak unutulmamalı ki bunu yaparken özgünlüğünü ve kendine has yapısı korumayı başarıyor.

2011’in kasım ayında oyun severler ile buluşan oyun, dünya üzerinde milyonlarca kişi tarafından sevilerek oynanmaya başlandı. Aradan yıllar geçmesine rağmen uzun hikayesi, çeşitli görevleri ve yan görevleri ile halen daha oynanmaya devam edilmekte.

Creation Engine oyun motoru ile geliştirilen oyun, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One, PlayStation 3, Xbox 360, Microsoft Windows platformlarında oynanabilmekte.


Kaynak: GTA Benzeri Oyunlar | Zompir
Mafia 3 alacağınıza mafia 2 alın yada mafia 1'in yeniden yapılmış versiyonunu alın.
 

Son mesajlar

Üst