YoungClever
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 2
Merhaba değerli sdn üyeleri,
Bilgisayarıma GTA 4 yükledim, ancak şöyle bir sorunum var;
oyun kendini hep 60 fps de tutmaya çalışıyor. Benim bildiğim kadarıyla buna vsync deniliyor. ama çok çok düşük çözünürlükte dahi 60 fps'yi yakalayamıyorum ve oyun 4-5 snde 1 sn donuyor. sonra devam ediyor.
Yani 4-5 sn 60 fps ile oynuyor sonra da 1-2 fps'ye düşüyor anlık olarak. Böyle tekrarlıyor...
Hal böyleyken oyundan hiçbir zevk alınamıyor..
Nvidia'nın en son driver'ı yüklü.. Driver ayarlarından "Dikey Senk" u "Zorlama Kapalı" seçtim. ama yinede sorun devam ediyor. GTA 4 'ün ayarlar kısmında ise böyle bir ayar bulamadım..
GTA 4 'ün otomatik ayarlarına
donanımımı ve yazılımları yazayim isterseniz;
win7 7100 x64
Nvidia Driver 185.85 win7 64bit whql (bu siteden indirdim)
2x2 gb ocz ddr2 1066 mhz cl5 ram
amd phenom2 x4 940 işlemci
zotac gtx260 (192sp'li olan)
acaba sorun işletim sisteminden mi kaynaklanıyordur(win 7 x64) yoksa vsync ayarlarından mı?? yoksa oyunun orjinal olmamasından dolayı mıdır bu sorun???
Bilgisayarıma GTA 4 yükledim, ancak şöyle bir sorunum var;
oyun kendini hep 60 fps de tutmaya çalışıyor. Benim bildiğim kadarıyla buna vsync deniliyor. ama çok çok düşük çözünürlükte dahi 60 fps'yi yakalayamıyorum ve oyun 4-5 snde 1 sn donuyor. sonra devam ediyor.
Yani 4-5 sn 60 fps ile oynuyor sonra da 1-2 fps'ye düşüyor anlık olarak. Böyle tekrarlıyor...
Hal böyleyken oyundan hiçbir zevk alınamıyor..
Nvidia'nın en son driver'ı yüklü.. Driver ayarlarından "Dikey Senk" u "Zorlama Kapalı" seçtim. ama yinede sorun devam ediyor. GTA 4 'ün ayarlar kısmında ise böyle bir ayar bulamadım..
GTA 4 'ün otomatik ayarlarına
donanımımı ve yazılımları yazayim isterseniz;
win7 7100 x64
Nvidia Driver 185.85 win7 64bit whql (bu siteden indirdim)
2x2 gb ocz ddr2 1066 mhz cl5 ram
amd phenom2 x4 940 işlemci
zotac gtx260 (192sp'li olan)
acaba sorun işletim sisteminden mi kaynaklanıyordur(win 7 x64) yoksa vsync ayarlarından mı?? yoksa oyunun orjinal olmamasından dolayı mıdır bu sorun???