GTA 4 vsync sorunu

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Merhaba değerli sdn üyeleri,
Bilgisayarıma GTA 4 yükledim, ancak şöyle bir sorunum var;

oyun kendini hep 60 fps de tutmaya çalışıyor. Benim bildiğim kadarıyla buna vsync deniliyor. ama çok çok düşük çözünürlükte dahi 60 fps'yi yakalayamıyorum ve oyun 4-5 snde 1 sn donuyor. sonra devam ediyor.
Yani 4-5 sn 60 fps ile oynuyor sonra da 1-2 fps'ye düşüyor anlık olarak. Böyle tekrarlıyor...
Hal böyleyken oyundan hiçbir zevk alınamıyor..
Nvidia'nın en son driver'ı yüklü.. Driver ayarlarından "Dikey Senk" u "Zorlama Kapalı" seçtim. ama yinede sorun devam ediyor. GTA 4 'ün ayarlar kısmında ise böyle bir ayar bulamadım..
GTA 4 'ün otomatik ayarlarına

donanımımı ve yazılımları yazayim isterseniz;
win7 7100 x64
Nvidia Driver 185.85 win7 64bit whql (bu siteden indirdim)

2x2 gb ocz ddr2 1066 mhz cl5 ram
amd phenom2 x4 940 işlemci
zotac gtx260 (192sp'li olan)

acaba sorun işletim sisteminden mi kaynaklanıyordur(win 7 x64) yoksa vsync ayarlarından mı?? yoksa oyunun orjinal olmamasından dolayı mıdır bu sorun???

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
bence win 7 kaynaklı gibi

haklısın galiba.. çünkü commandline.txt den vsync'i kapattım. bişey değişmedi.. -noprecache 'i de kapatıcam ve öyle deneyeceğim.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Kardeş valla donması bence zor birşey.Sorun çözülmüşte gerçekten o sistemde donması en zor olan şeylerden biri bence oyunlarda.

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Refreshlock 2.21 programını dene, vsync için yapılmış birşey win7 de 60 fps sınırını aştırıyor görüntü bozulması yapmadan.

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Kardeş valla donması bence zor birşey.Sorun çözülmüşte gerçekten o sistemde donması en zor olan şeylerden biri bence oyunlarda.

güncelleme yapılmadan önce neredeyse her bilgisayarda genelde böyleymiş.. yama ile düzeltmiş adamlar =)

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
güncelleme yapılmadan önce neredeyse her bilgisayarda genelde böyleymiş.. yama ile düzeltmiş adamlar =)

Ben de de böyleydi valla bendeki sistemde hem bayağı kasıyordu hemde 1 sokaktan başka hiçbirşey gözükmüyordu ekran bembeyazdı ilk yamayı yükledim gözükmeyen yerler gözüküyordu ama şimdi yine bayağı kasıyordu son yamayı(1.0.3.0) yükledim neredeyse hiç kasmıyordu benim sistemde.