GTA 4 fiyasko mu?

GTA 4 sizcede fiyasko mu?

• Evet fiyasko.

Kullanılan: 22 62.9%
  • Hayır değil.

Kullanılan: 13 37.1%

• Kullanılan toplam oy
    35

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Optimizasyon fukarası olarak piyasa sürülen GTA 4 benim gibi birçok kullanıcıyı sinir sahibi yaptı. Quad Core işlemcili, nvidia gtx260 ekran kartlı pclerde bile kasım kasım kasılmasını anlayamazken üstüne Rockstar Games'den açıklama gelmiş.

"Most users using current PC hardware as of December 2008 are played to use medium graphics settings. Higher settings are provided for future generations of PCs with higher specifications than are currently widely available"

Türkçe meali: Günümüzdeki en baba pc bile bu oyunu medium detaylarda açabilirmiş. Daha yüksek grafik seçenekleri gelecekte çıkacak next-gen pcler içinmiş.

Bu yönden sizcede fiyasko mu GTA 4?

Noctivagant

Asistan
Reaksiyon puanı
15
Dalga geçer gibi bir açıklama.Daha yüksek grafik seçenekleri gelecekte çıkacak next-gen pcle için demek resmen alay etmek demek bizlerle bence.

O dedikleri çıkana kadar zaten GTA 5 yaparlar.

Phantom_TM

Doçent
Reaksiyon puanı
0
bu oyun sektörü olmasaydı donanım sektörü bukadar hızlı gelişemezdi. bukadar yüksek sistem gereksinimlerinin bize verdiği mesaj "git kendine yeni bir bilgisayar al" anlamına geliyor.

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
GTA icin adam gibi bir alternatif cikmadigi surece daha bunlari coook yazarlar,
konsollarda harika kalite pc'lerde medium kalite olayi bildigim kadariyla konsollar icin yazilan motorda render motoru farkli ve render edilmis grafik kullaniyor
GTX 280 ve Corei7 li makineler ( X2 ) de olabilir bu oyunu oynayamiyor en yuksek ayarda.
Ya Crysis'in yaptigini yapmak istiyorlar, yada havalarini atiyorlar veya bir bildikleri var yeni jenerasyon ekran kartlari hakkinda ki.
Madem bildikleri var DX11'e de hazirlar demektir.
Neyse sacma sapan bir oyun icin sacma sapan bir yorum oldu :)

bu oyun sektörü olmasaydı donanım sektörü bukadar hızlı gelişemezdi. bukadar yüksek sistem gereksinimlerinin bize verdiği mesaj "git kendine yeni bir bilgisayar al" anlamına geliyor.

Aslinda dedigi su,
elinizdekilerle yetinin yakinda ust duzey ve simdiki sistemlerden daha performansli sistemler cikacak biz simdiden hazirligimizi yaptik. Sizede medyumluk yapmak dusuyor. Yani yeni pc alsan bile 4-5 bin dolarlik birsey olmazsa sana bir hayri olmaz.
en azindan ben boyle anladim :)

Serkannd

Profesör
Reaksiyon puanı
10
ya bu kadar indirdik yarısında kesmek istemem en azından bir arkadaşa veririm ..

hele bir insinde..

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
artık bilgisayarda oyun oynanmaz oldu
oyun manyağıysanız PS3 ve türevleri şart

ddogukan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ozaman diyorumki yeme içme Counter-Strikeden vazgeçme.

Noctivagant

Asistan
Reaksiyon puanı
15
1.5 senedir oyun firmaları çok abuk subuk işler yapmaya başladılar. Eskiden en kral bilgisayarı aldığında en kral oyunu ful ayarda açıp oynardın şimdi bu mümkün değil.

Eskiden en kral bilgisayarı 1.500 ile 2.000 YTL arasında para harcayıp alırdın. Şimdi bakıyorum en kral bilgisayarı için 4-5 bin dolardan söz edilmekte.

Eskiden aldığın bilgisayar 2 sene zirveden inmeden en kral bilgisayar olurdu. Şimdi yeni aldığın bir bilgisayar 7-8 ayda orta seviyelere inmekte

hta1905

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bu adamlar herhalde 10 sene sonrasının teknolojisindeki bilgisayarlara sahipler ki,oyunu yüksek grafiklerle deneme imkanı bulmuşlar :d

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
yav saçma sapan işler yapmaya başladılar

harbiden artık bıktım sistem yenilemekten, upgrade etmekten

bundan sonra en sevdiğim oyun CRYSIS'in 5'i bile çıksa yenilemiyecem parça marça . . .

UgurABA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
15
Ekran kartı ve grafikle bozmuşlar akıllarını bu şirketler ! :@

onursevim

Profesör
Reaksiyon puanı
62
Hakketen iki senedir saçma sapan işler oluyor buda bir yenisi. nfs deki hayal kırıklıkları. fifa 09 (bana göre) çok berbat. Sanırım nfs ye özenmişler berbat bi seri yapmaya hazırlanıyolar. İniyo bakalım bide oynamayı deneyelim nasıl olacak. NFS undercoverdada aynı yorumu yaptım insin bakalım dedim ama oda hayal kırıklığı olmuştu

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Oyun oynamak isteyen konsol alsın rahat etsin ne upgrade derdi ne kasıyo derdi olur. Uzun yıllar aynı kalitede oyun oynarlar. Hem bilgisayara ödedikleri onca paradanda çok daha ucuza gelir.

yarışçı

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Need for speed undercover da fiyasko çıktı bu da
Bıraktıracaklar oyun oynamayı

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Oyun oynamak isteyen konsol alsın rahat etsin ne upgrade derdi ne kasıyo derdi olur. Uzun yıllar aynı kalitede oyun oynarlar. Hem bilgisayara ödedikleri onca paradanda çok daha ucuza gelir.
PS3'e korsan oyun oluyorda, xbox360 ülkemizde yasal olarak satılıyorda biz mi almıyoruz. :donatello:

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
iyide crysis çıktı dediniz ki çok güzel oyun hiçbir pc fullde çalıştırmıyo, mükemmel oyun

gta 4 çıktı aynısı oldu dediniz fiyasko mu?
ne alakası var fıstık gibi oyun

ennteresan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ben emek harcanmamış bi oyun olarak görüyorum. madem adam gibi uyarlayamayacan hiç çıkarma. Hem koca firmasın az çalış da mevcut donanımda şaheserler oluştur...

Noctivagant

Asistan
Reaksiyon puanı
15

PS 3 diyorsun iyi güzelde onda Pc den tek fark donanım yerine oyunlara masraf yapıyorsun. PS 3 de adam gibi oyun 150 YTL 10 tane orjinel oyun aldığında 1 tane yeni bir bilgisayar almış kadar masrafın oluyor. Sonuçda ne alırsan al aynı kapıya çıkmakta. Ayrıca PS 3 aldığında evinde yoksa mecbur plazma televizyonda almak zorunda kalınıyor. Kısaca bilgisayardan daha az masraflı bir ürün değil.

Ben şahsen bilgisayar versiyonuna 50-90 YTL verdiğim bir oyunun PS 3 versiyonuna asla 150-170 YTL vermem. Çünkü kimi oyunun bilgisayar uyumlu olanı ile Ps 3 uyumlu olanı tamamen aynı olabiliyor ama fiyatları arasında dağlar kadar fark oluyor gine.

Ben bir oyunda 150 YTL ve üzeri fiyat ödeyip alacak kadar ne zenginim nede enayi bir insanım. PS 3 de 170 YTL ödeyip aldığınız bir oyunun sadece 30-40 YTL Sony lisans hakkı diye gidiyor bilmem farkındamısınız. PS 3 oyun yapan firmalar Sony lisans payı ödemekte. Oysa Bilgisayarda böle bir durum yok.