Grub da linux gözükmüyor...

Dragonice

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Benim bilgisayarımda önceden 3 tane işletim sistemi yüklüydü , bunlar ; Windows 7 , Linux Mint , Elementary OS . Ben geçenlerde elementary os e os-uninstaller kurup linux mint ı sildim. Yaklaşık 1 saat önce ise yeni bir arayış için deepin os kurdum. Yüklerken usb den yükledim . Kurulumdan sonra usb yi çıkardım ve grub ın açılmasını bekledim.Grub açıldı ancak sadece elementary os ve windows gözüküyor. İnternetten baktım biraz ancak çözüm bulamadım. Os-uninstaller dan baktığımda deepin os in yanında sda5 yazıyor. Ben nasıl bunun grub da gözükmesini sağlayabilirim ?

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,010
Grub kendi halinde bir yazılım değil. Bir sisteme bağlı olur mutlaka. Elementary os'tan grup yapılandırmasını yeniden düzenle. Bunu nasıl yapacağını Linux forumlarından araştır.

Dragonice

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hocam öyle bir şey bulamadım . Grub_on diye birşey yükledim elementary os 'e ancak baya karışık bu . İşletim sistemini eklemek için bir sürü kod v.b. gerek. Bunun kısa yolu yok mu ? Ya da tüm harddiski silmenin (windows,elementary,deepin) bir yolu yok mudur ?

Dragonice

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sudo update-grub ile hallettim.