Grand Theft Auto IV Yamandı

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Yılın en iyi oyunlarından birinin PC sürümü teknik aksaklıklar yüzünden hayal kırıklığı yaşatınca, Rockstar düğmeye bastı. İşte ilk yamanın düzelttikleri.

Grand Theft Auto IV PC sürümü için ilk yama yayınlandı. LIVE servisi üzerinden indirilebilen 32,6 MB'lık bu yama sayesinde, yasal uyarının ardından çökme, bowling oynarken bazı farelerle yaşanan sorunlar ve ATI 1900 gölgelendirmeleri düzenlenmiş görünüyor. Bellek tüketimi ve görsel bazı geliştirmelerin yanı sıra, video düzenleyiciye de birçok güncelleme yeni yamayla birlikte geliyor. Çoklu oyuncu modundaki karakter ayarları artık korunabilirken, oyun kumandalarına da DirectInput desteği de unutulmamış.

Sorun Tamamen Çözülmüş Değil

Ancak yeni yama ile Rockstar, GTAIV'ün tüm dertlerini çözmüşe benzemiyor. Zaten firma, yama ile ilgili resmi açıklamalarında güncellemelerin ve hata düzenlemelerinin gelecekte de devam edeceğini belirterek bunun ipucunu veriyor. Acaba Rockstar, korsana rağbet olmaması ve lisanslı ürün ile düzenli yamaların takip edilmesi için böyle bir yola başvurmuş olabilir mi?
gta41229196750.jpg
:: Yeni yama sorunlarınızı çözdü mü?

Yazan: Erhan Kahraman
SDN - http://shiftdelete.net

onn.off

Asistan
Reaksiyon puanı
3
ilk gün gidip orjinalini 90ytl ye aldım yükledim bilgisayarım kasmaya başladı oyunu zor oynuyorum yamasınıda yükledim aynı sorun devam ediyor
Nvidia 8600GTSLI.... İntel core2Duo 2.6GHz.... 4GB RAM ve Winows Vista bu konfigrasyonla oyunu zor oynuyorum şimdi oyunu yarı fiyatına satmayı düşünüyorum
50 ytl almak isteyene hemen gönderirim

as66

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Yama pek etkilemedi de Nvidia nın yeni sürücüsü çıkmış(180.84 Beta3) sankim o biraz etkiledi 3-4 Fps cik :D :D

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
ilk gün gidip orjinalini 90ytl ye aldım yükledim bilgisayarım kasmaya başladı oyunu zor oynuyorum yamasınıda yükledim aynı sorun devam ediyor
Nvidia 8600GTSLI.... İntel core2Duo 2.6GHz.... 4GB RAM ve Winows Vista bu konfigrasyonla oyunu zor oynuyorum şimdi oyunu yarı fiyatına satmayı düşünüyorum
50 ytl almak isteyene hemen gönderirim

Nvidia oyun için http://www.nzone.com/object/nzone_gtaiv_downloads.html güncelleme yayınlamıştı indirip deneyebilirsin.

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
8600 gibi kartlarla böyle bir oyundan performans beklemek ayrı bişey de. Yama bendeki problemleri çözmedi. Textureler ara ara bozuk geliyordu yamayı yükledim hala bozuk geliyor.

perganon

Asistan
Reaksiyon puanı
1
GeForce 8500 GT ile saat gibi oynuyorum oyunun %65'i bitmiş durumda... Hiç bir problem yok.. Ne yama indirdim ne birşey. Aynen olduğu gibi devam Nvidia'nın Nzone'dan indirdiğim sürücüyü bile yüklemeye gerek duymadan oynuyorum... En düşük grafiklerde ama ben zaten bu ekran kartı ile anca bu kadar oynayabileceğimin farkındayım :)

RivaTuner ile az birşey O/C yapıyorum, kasmalar da ortadan kalkıyor :)

Oyunda herhangi bir hata oyundan atma vb. şeyler de görmedim açıkcası... Yamaya ihtiyacım yok kısaca :)

Burgazko

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Oyundaki ekran sallanması dalgasını hala anlayamadım. Bazen oluyo bazen olmuyo. Live games güncellemesini de kurdum ama nafile. Onun haricinde problem yok. Ati HD 3870 ile çok fazla kasılma olmadan oynuyorum.

burak77

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ya oyunu oynayan biri yardım edebilir mi manny nin ilk görevinde rezalet bi bug sayesinde drug dealer durduğunda çıkması gerekn ok çıkmıyor bu yama ile sorunda giderilmiş olabilirmi

Mythia

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende niyeyse ekran sallanıyor ve araçlara binince araba kendiliğinden hızlanıyor ve durduramıyorum.Aynı sorunu yaşayanlar var mı?

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Korsan oyunlarda bu tür sorunlar yaşanıyormuş. :)

cracki değiştirince geçiyo merak etmeyin.
RAZOR'un yaptığı crackları öneririm.

ben de bu oyunu HD3870'te kasmadan oynuyorum.
ama yatağa yattığım halde oyunu kaydetmeyi başaramadım. :S
her seferinde baştan başlamak da sıkmıyor değil açıkçası :S