Grand Theft Auto IV Çıktı!

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Yılın oyunu olarak görülen ve tüm otoritelerden tam puan alan Rockstar Games'in ünlü oyunu Grand Theft Auto IV, dünya ile aynı anda Türkiye'de de satışa sunuldu.

Duyurulduğundan bu yana bir yıldır merakla beklenen Grand Theft Auto IV, beklentileri boşa çıkarmadı ve tüm oyun otoritelerinden tam puan aldı (Shiftdelete.net incelemesi de çok yakında). GTA serilerini oynamış olanlara tanıdık gelecek olan Liberty City'e yeni bir karakter ile döndüğümüz Grand Theft Auto IV, Avrupa'dan ayrılıp geçmişinden kurtulma umuduyla kuzeninin yanına gelen Niko Bellic'in hikayesini konu alıyor.

Olaylar Gelişir...

Bir yanda borca batıp diğer yandan kirli adamlar tarafından yer altı suç dünyasına sürüklenmelerine ve sonrasında şehrin kurallarına ayak uydurmalarına tanık olacağımız Niko ve kuzeni Roman, Grand Theft Auto IV'ü şimdiden unutulmazlar arasına sokan bir maceraya giriyor.

Oyun tüm dünya ile aynı anda Türkiye'de de Aral İthalat tarafından satışa sunuluyor. Grand Theft Auto IV'ü Aral'ın sitesinde belirtilen satış noktalarından temin edebilirsiniz.

gta4-cover.jpg

Yazan: Erhan Kahraman
Bilgi İçin: Aral İthalat
SDN - http://shiftdelete.net

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
Rockstar geç kaldı çıkarmakta 1 hafta önce başkaları çıkardı zaten sitelere :D Türkiyede satış fiyatı PS3 180 YTL gibi bir uçuk fiyata sahip.

RaMSeN

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Birçok kişinin çip olayı çıkmadan PS3 alması zor...

GurenGursel

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Alınır bence... Çip olayını anlamıyorum ayrıca... Oyununu alamayacak paran yoksa niye oyun konsolu alıyorsun? Hadi yok ama çok istiyorsun diyelim... Çipi olup 100 lerce oyunu yarım yarım oynayacağına, oyun sitelerinde ki puanlandırma ve yorumlara bakarak harçlığınla bir tane orjinal oyun al, onu bitir... Ya da E-bay'den ikinci el al ucuzundan bir sürü...

Oyunlar için emek veriliyor günlerce, sabahlıyor insanlar seni iki dakka eğlendiricem, merak ettirecem diye... Ve sen kopya DVD'ciye para kazandırıyorsun. Büyük bir haksızlık var ortada bence. Hadi PC'lerde gene neyse ortam çok müsait. Filmler desen onlar da belirli bir seviye de kabul edilebilir. Müzik de aynı şekilde başka yerlerden para kazanma şansları var çünkü. Oyunlarda ise böyle bir durum söz konusu değil...

Fazla dolmuşum bu konuda :(

Corbett

Asistan
Reaksiyon puanı
0
GurenGursel dedi ki:
Alınır bence... Çip olayını anlamıyorum ayrıca... Oyununu alamayacak paran yoksa niye oyun konsolu alıyorsun? Hadi yok ama çok istiyorsun diyelim... Çipi olup 100 lerce oyunu yarım yarım oynayacağına, oyun sitelerinde ki puanlandırma ve yorumlara bakarak harçlığınla bir tane orjinal oyun al, onu bitir... Ya da E-bay'den ikinci el al ucuzundan bir sürü...

Oyunlar için emek veriliyor günlerce, sabahlıyor insanlar seni iki dakka eğlendiricem, merak ettirecem diye... Ve sen kopya DVD'ciye para kazandırıyorsun. Büyük bir haksızlık var ortada bence. Hadi PC'lerde gene neyse ortam çok müsait. Filmler desen onlar da belirli bir seviye de kabul edilebilir. Müzik de aynı şekilde başka yerlerden para kazanma şansları var çünkü. Oyunlarda ise böyle bir durum söz konusu değil...

Haklısın ama Türkiye'nin gelir düzeyi düşük.Herkes asgari ücretin yarısına bir oyun alamaz.Vallahi en iyisi PC'ye çıkmasını beklemek.Ondan sonra orjinal mi korsan mı karar veririz.

TuningMert

Dekan
Reaksiyon puanı
84
Fiyatı biraz düşsünde 180 ytl biraz çok gibi geldi bana.Alıp incelemesini yazabilirim :)

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
peehhh 180 ytl |)

PC'ye çıksında en korsanından dağılır heryere.Mecburen bizide yanlış yollara saptırıyolar.Bak Crysis'e 49 ytl idi fiyatı ve Türkiye'de satış rekorları kırdı.Uygun, ele avuca tutulur bir rakam söylemiyolarki, biz oyuncular rahat rahat orjinal oyun oynayalım...

GurenGursel

Profesör
Reaksiyon puanı
3
shiftpresser dedi ki:
GurenGursel dedi ki:

Haklısın ama Türkiye'nin gelir düzeyi düşük.Herkes asgari ücretin yarısına bir oyun alamaz.Vallahi en iyisi PC'ye çıkmasını beklemek.Ondan sonra orjinal mi korsan mı karar veririz.

Gelir düzeyi düşükse, oyunla ne işi var? Daha çok çalışsın.. Oyun hobidir. Para azsa daha ucuz hobi bulursun. :)

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12
öfff, pc ye çıkar inşallahç

yuureii

Profesör
Reaksiyon puanı
3
PC'ye çıksın fiyatı 60 YTL'den fazla olmazsa söz orjinal alacağım. :D

RaMSeN

Asistan
Reaksiyon puanı
1
[quote author=GurenGursel]

Gelir düzeyi düşükse, oyunla ne işi var? Daha çok çalışsın.. Oyun hobidir. Para azsa daha ucuz hobi bulursun. :)
[/quote]

Kusura bakma da saçmalamışsın. Gelir düzeyi düşük adam ölsün mü?

Çok şükür durumum iyi. Bankamda param var ama bir oyuna 180ytl vermek bana öyle bir koyar ki...

Bunun gelir düzeyiyle alakası yok. 1-2 günde bitecek oyun için 180ytl vermem.

Yukarıda da söylenmiş.. Crysis gibi 50ytl yapsınlar o zaman alınmazsa kızın ama 180ytl! Çüş yani...

Aliapaydin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
pc'ye çıksın her türlü orji alacam :D ama şu da var ki param olsaydı bu oyun için PS3 alırdım vallaha

RE_6

Profesör
Reaksiyon puanı
10
GurenGursel dedi ki:

klasik yönetici lafları. bu laflara karnımız tok ;) bu fiyatlar sürdüğü sürece korsanın önüne geçilemez. kimse zaten mennun değil korsan oyun almaktan. ama her şey bazen senin dediğin gibi olmuyor

kasvaa

Asistan
Reaksiyon puanı
0
180 ytl evet fiyatı normal bi gelirli için fazla olabilir.Ama iş zevkse insanın gözü görmüyor 180 falan.Adamlar yapmış üzerinde çalışmış,ben sipariş verdim.Adam akıllı emek verenlerin hiçbir zaman alın terini boşa çıkarmam..Kaç paraysa veririm.Zevk ;)

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Gelir düzeyi düşük adam GTA4 oynamasa ölür mü? Kusura bakmayın ama hiçbir cevap bahane değil. Aral'dan birinin bir sözüne denk gelmiştim zamanında:

"Bugün korsanı yok etsen, önceden korsan oynayanların çok çok küçük bir kısmı orijinal oyun almaya başlar. Geri kalanı orijinale yine para vermez."

İki günde bitecek oyuna para vermem diyorsunuz, Rockstar'da onlarca kişi ekmeğini o "iki günde bitecek" oyundan kazanırken, bu oyun için milyonlarca dolar para dökerken iyi ama. Bu kadar da olmaz ki canım. Korsan oynamak ayrı bir şey, korsanı haklı gibi göstermek (haklı değil, haklı gibi bile) ayrı ve ayıp.

RaMSeN

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Korsan'ı tabii ki haklı göstermiyorum. Fiyatın makul olması gerektiğini söylüyorum. 180 ytl size normal geliyorsa bir şey diyemem.

Zenginin malı züğürdün çenesini yorar. Size iyi oynamalar. Ben PC için çıkmasını bekleyeceğim :)

RE_6

Profesör
Reaksiyon puanı
10
[quote author=GurenGursel]

[/quote]
bu yoruma var ya diyecek bir şey bulamıyorum sussan daha iyi edermişsin

keremss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Alengirli İşlerin Adamı dedi ki:
Gelir düzeyi düşük adam GTA4 oynamasa ölür mü? Kusura bakmayın ama hiçbir cevap bahane değil. Aral'dan birinin bir sözüne denk gelmiştim zamanında:

"Bugün korsanı yok etsen, önceden korsan oynayanların çok çok küçük bir kısmı orijinal oyun almaya başlar. Geri kalanı orijinale yine para vermez."

İki günde bitecek oyuna para vermem diyorsunuz, Rockstar'da onlarca kişi ekmeğini o "iki günde bitecek" oyundan kazanırken, bu oyun için milyonlarca dolar para dökerken iyi ama. Bu kadar da olmaz ki canım. Korsan oynamak ayrı bir şey, korsanı haklı gibi göstermek (haklı değil, haklı gibi bile) ayrı ve ayıp.

Sırf bu muhabbete muhalefet için üye oldum :D

Bu oyun 20 YTL olsun yine gider korsanını alırım o şirkette çalışanlar babasının hayrına çalışmıyor ya o adam zaten 20 YTL ye satsa yine bu parayı çıkarır merak etme sen bu işler kolaydan zengin olma işleri kimse kusura bakmasın paramda var Allaha şükür gittiğim yemeğe 50 lira öderim gözüme gelmez ama bi oyuna 180 lira vereceksin yoksa öldürürüz deseler İNADINA VERMEM :D

thsn1903

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
saka mı yapıyosunuz arkadaslar ne alakası var gelir düzeyi düşükse baska hobi bul ne demek ya..senin gelirin düşük oyun oynamaya hakkın yok bu ne içim söz ya nerde yasıyosunuz siz..bu bir oyunsa herkes oynamalı gerekirse oyun konsoluyla gerekirse baska bişeyle..kim verebilir ya o kadar parayı..los angeles değil burası türkiye herkesin cebine milyarlar girmiyo..ben korsanı desteklemiyorum tabiki ama sizin dedikleriniz cok ters geldi...

thsn1903

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ayrıca o rockstar türkiyeden para kazanmassa fakir olcak değil.. türkiyede bi memur ne maas alıyoki bunları düşün..adama zorla korsan al dedirtiyosun editör..

Nemesis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13
Ya bir kere sunu hiç söyleyen yok.. Gelir düzeyi düşün bir ailenin evinde ne işi var Ps3'ün ?

Yada bunu calıstaracak Hd Tv'nin ?

Düşük gelirli kim alır allah aşkına ? Hadi alıcak diyelim. Alan kişi bilmiyormu ki oyunların korsanı yok? Mecbur orjinal almak zorunda dimi ? en az ne kadar tutar bilmiyormu ?

Biliyor..

O zaman bu tartışmalara gerek yok. Param olsa veririm arkadaş 180 Ytl.. Oyuncu isem veririm. Hobi için yapıyor isem ucuzlamasını beklerim cünkü hobi için insan bölesine heyecanlanmaz. Korsan iyi bişey değil evet. Adamlar belki 1-2 yıl bu oyun için ugraşıyorlar. Yani bir emek var ortada önemli olanda bu.

Bazı arkadaşlar yok onlar o parayı cıkartır, bi yerden bulur demişlerde. Önemli olan sadece para değil. Zaman,emek bunlarda önemli arkadaşlar. Türkçe destekli olsa 200 Ytl bile olsa yine 200.000 den az satılmazdı. Ama yok hal böyle olunca fiyat fazla geldi söyle böyle. Zaten sizin elinize veren yok zorla oyunu. Adam sunmuş piyasaya ister alın ister almayın ;)

Hadi eyvallah ;)

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
keremss dedi ki:
Alengirli İşlerin Adamı dedi ki:

Sırf bu muhabbete muhalefet için üye oldum :D

Bu oyun 20 YTL olsun yine gider korsanını alırım o şirkette çalışanlar babasının hayrına çalışmıyor ya o adam zaten 20 YTL ye satsa yine bu parayı çıkarır merak etme sen bu işler kolaydan zengin olma işleri kimse kusura bakmasın paramda var Allaha şükür gittiğim yemeğe 50 lira öderim gözüme gelmez ama bi oyuna 180 lira vereceksin yoksa öldürürüz deseler İNADINA VERMEM :D

Öncelikle SDN'ye bir üye daha kazandırmanın haklı gururunu yaşıyorum... ahanda yaşadım.

Rockstar Türkiye'den para kazanamazsa, oradan para kazanamazsa, buradan para kazanamazsa, bana sadece şunu söyleyin, GTA 3'ü görebilir miydiniz? 4'ü sormuyorum bakın. Kaldı ki size oyun firmaları böyle bütün gün eli burnunda ortalıkta gezen adamların keyfine oyun yaptıkları, herkesin zaten zengin olduğu, zevk için yaptığı iş gibi geliyor. Haberlerimizi hiç takip ediyor musunuz? Take Two, Midway gibi firmalar ne kadar zor durumda haberiniz var mı?

Öyle bir hava estiriyorsunuz ki, sanki yurtdışında yaşayan herkes zengin. Herkes ayda yirmi tane oyun alıyor. 20 YTL'ye satsa parasını çıkarır merak etme demişsin. Yani berber muhabbetine dönmüş, 20YTL'ye satıp neyini çıkarıyor. Bunun vergisi ne kadar, gümrüğü ne kadar, ambalajı ne kadar, lisansı ne kadar diye soran yok, 20 YTL'ye satılan oyundan firmanın cebine ne kadar kalıyor diye hiç hesaplamayı denediniz mi.

Kaldı ki dediğim gibi, firmalar kazanacak ki yeni oyunlar yapabilsinler. Belki bugün 20 YTL'ye satar Rockstar her yerde, ama bu yaptığı son oyun olur. Çünkü senin dediğin gibi inadına almayanlar, inadına korsan oynayanlar çıkar illa ki.

Eğer 180 YTL size çok geliyorsa (ki oyun oynamak pahalı bir hobi, evet, yani 180 YTL çok) o zaman dişinizi sıkarsınız, birkaç ay içinde fiyatlar neredeyse yarı yarıya düşüyor. O zaman alırsınız.

Memur ne kadar maaş alıyor Türkiyede, memur oyunu oynatacak konsolu nasıl alıyor madem? En yeni oyunları çalıştıracak bilgisayarı nasıl alıyor? Kredi kartıyla mı? O zaman oyunu da aynı kartla alacak 12 taksite böldürüp, 15 15 ödeyecek.

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Bayaa hararetli bir tartışma olmuş...

Açıkça özetlemek gerekirse.
Elbette kimse burada korsan kopyaları savunmuyor.Ben emeğin hakkının verilmesini her zaman isteyen ve bu isteğim içinde başka insanları teşvik eden biri oldum.Korsan bütün Dünya'nın ortak sorunu.Çok büyük bir sorun ve önüne geçilemiyor.Elbetteki Rockstargames bütün Dünya oyuncularının bu oyunu orijinal alacagını bilse bu fiyata satmaz.Yıllardır harcanan bir emek var ve bu emeğin karşılığını haklı olarak almak istiyorlar.Sonuçta diğer ülke vatandaşları (ABD, İngiltere, Fransa vb. ununu eleyip, eleğini asmış ülke vatandaşları) bizim ülkemizdeki insanların çoğundan çok daha iyi durumdalar ve bu insanlar bu oyunları orjinal alıyor ve rockstargames bunun farkında.Bu yüzdende emeğinin karşılığını garantiye almak için böyle bir fiayatla açılış yapıyor.Tabiki Türk oyuncularımızın hepsinin bu oyunu orjinal alacağı beklenemez.Bu yüzden bu olayda bu kadar büyütülmemeli ve önümüze bakıp ilerideki oyunlar için (isteyenler) para biriktirmeye başlasın :)

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Bu arada küçük bir not: Oyun yurtdışında 40 sterlinden satılıyor Avrupa'da. Amerika'da da 50-60 dolar civarındadır. Ki bu sayılar gelir seviyesiyle oranlandığında büyük meblağlar değil. Ülkemizde ise ne yazık ki kurunun yanında yaş da yanıyor. Korsan oyun alanların sayısı orijinal alanların onlarca katı olduğu için, fiyat uçuk seviyede. Yani 180 YTL'lik oyunun hesabını o oyuna o fiyatı çekmek zorunda bırakılan ithalatçıdan önce ağır vergiler koyan devlete ve hayatında bir kere bile orijinal oyun almamış ama çuvalla korsan oyuna sahip, kendine 'oyuncu' diyenlere sorun.

RE_6

Profesör
Reaksiyon puanı
10
erhan abi bizde korsan alıyoruz diye göğsümüzü kabarta kabarta gezmiyoruz ki. senin verdiğin örnekler de güzel ama 6 - 7 oyun bir ps3 konsolu fiyatına denk geliyor. tamam rockstar çalışanlarının emekleri var ama oyun fiyatları 180 YTL olunca işin içinden çıkılmıyor. herkes haklı bu durumda. yalan mı?

Mystical

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
buarada amazon.com'da oyun 59.99$'dan satılıyor. @alengirli işlerin adamı'na katılmamak elde değil =)

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Yanlış anlaşılmasın, ben korsan oynayanlar kakadır demiyorum. Ülkenin şartlarını görmeyecek kadar kör değilim, ama bu işin bir de orta yolu var. Kaç tane tanıdığım var, bir oyun alıyor 5 YTL'ye, bir kere oynayıp atıyor. O lüks oluyor da bu olmuyor mu yani, bunu yapanın annesi babası memur değil mi?

Benim karşı çıktığım nokta, korsan oynanması değil. O tartışılabilir. Ama korsanı savunmak, haklı gibi göstermek doğru gelmiyor bana. Hem suçlu hem güçlü durumu.

Nemesis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13
Cok sevdiğim beklediğim oyunların otjinalini alırım. Ama torrenttende vazgeçemem ki :D

keremss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende oyun oynuyorum durumum Allaha Şükür iyi bekar olduğum içinde pek oyuna verdiğim 180 YTL düşünmem ama maaşımın nerdeyse 10/1 tekabül eden oyuna 180 YTL vermem niye vermem?

1) Gereksiz
2) Ben senede 1 oyun veya 1 film almıyorum 10 oyun alsam ben senede bir ay sırf oyunlara çalışacağım kalan 11 ayda 2 ay yemeğe çalışsam 3 ay kıyafete çalışsam 5 ay benzin parasına çalışsam ohooooo işimiz var demekki :P hem benzininde korsanı çıksa ne güzel olur :P
3) hiç bişi olmasa ben bu oyuna o parayı İNADINA VERMEM verenede saygı göstermem (: hatta gülerim hatta gülüyorum bile ;D ;D ;D ;D

Çıksın bizim oyun korsana 2-3 deneme sonucu çalışan bi oyun buluyorum buda 9 liraya tekabül eder ki bu açıdan bakınca fazla bile vermişim...

Reaksiyon puanı
0
ah bilgisayara bi çıksa ama kendi adima seneye haziranda ciksin yoksa aklim GTA da kalir Öss ye sor çalişirim:D