Grafik-Çizim işleri için bilgisayar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan pcwolf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hüseyin123

Profesör
Reaksiyon puanı
13
pardon raid derken? sata ya alternatif teknolojiden mi bahsediyoruz

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Sata veya Pata farketmiyor, birbiriyle aynı özellik ve aynı marka sabit diskin işletim sisteminde kullanılması. Detayını pek bilmiyorum yanıltmış olurum ayrıntı söylersem.

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Cad - Cam ve 3D programlar için ideal ekran kartın Ati Pro ları öneririm Bosch ve Mercedes-Benz de staj yaptım birde Kırıkkale MKE Fabrikasını gezdim Teknik Ressamlar ve Mühendisler önerdi. Yalnız Ati Prolar 400 dolar başlıyor sanırım.4 GB ram herşeye yeter.Benim staj yaptığım yerlerde 3bin dolarlık Ati Prolar vardı kasalarda :)

fthtsdmr

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
44
Madem bir kere alacaksınız monitörüde profesyonel monitör almanınızı tavsiye ederim.Google'da araştırabilirsiniz.

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Bilgisayarın siparişi verildi çoktan arkadaşlar, öneriler için sağolun hepten. Sabit diski değiştirmişler WD seçmişler inşallah black serisi dışında değildir. Gerçi o serilerde 1tb model var mı bilmiyorum:)

hüseyin123

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Aynı özellikteki sabit diskleri eş zamanlı kullanarak performans ya da veri güvenliği sağlama işidir raid. çeşitlerine göre de özellikleri değişir...
ben şimdi 2 tane 500gb aynı model harddisk alsam kopyalama hızı 30 dan 60 mı çıkar?

Reaksiyon puanı
189
ben şimdi 2 tane 500gb aynı model harddisk alsam kopyalama hızı 30 dan 60 mı çıkar?

Bilgisyarınızda raid kontrolcüsü varsa eğer 2 sabit diske uygun raid modellemelerini kullanabilirsiniz. Bazı raid modelleri 3 bazıları ise 4 sabit diske ihtiyaç duyarlar...

Daha detaylı inceleme içi wikipedia'yı kullanabilirsiniz : http://tr.wikipedia.org/wiki/RAID