Soru GPU sıcaklığı 87 derece oldu?

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,667
Merhaba. Bilgisayarımın GPU sıcaklığı 87 derece oldu. Diğer değerler normaldi. Fan hızını 3000rpm yaptım ve biraz oynamaya devam ettim. Yanık kokusu geldi burnumuza. Camlar açık, koku dışarıdan gelmiştir diye umuyorum. Sizce dışarıdan mı gelmiştir? Yoksa korktuğum şey mi oldu?

Normalde 100 dereceye kadar bilgisayara herhangi bir zarar gelmiyor diye biliyorum ama çok evham yaptım. Bilgisayar da pahalı, çok değerli benim için.
@met 35

kosi

Doçent
Reaksiyon puanı
401
Merhaba. Bilgisayarımın GPU sıcaklığı 87 derece oldu. Diğer değerler normaldi. Fan hızını 3000rpm yaptım ve biraz oynamaya devam ettim. Yanık kokusu geldi burnumuza. Camlar açık, koku dışarıdan gelmiştir diye umuyorum. Sizce dışarıdan mı gelmiştir? Yoksa korktuğum şey mi oldu?

Normalde 100 dereceye kadar bilgisayara herhangi bir zarar gelmiyor diye biliyorum ama çok evham yaptım. Bilgisayar da pahalı, çok değerli benim için.
@met 35
Gpu'lar genellikle bu ısılara çıkar,anormal olduğunu düşünüyorsanız donanımınızın max ısı değereini üretici sitesinden öğrenip gerçek sonuçlarla karşılaştırıp değerlendirin,bence 87 biraz fazla gibi.GTX 660ti ile max 82 derece görmıştüm galiba.

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,972

@met 35
Sorunsuzsa yanmamıştır.Siz bir fan temizliği + termal macun işlemi yapın.

Blue Screen of Death

CRITICAL_PROCESS_DIED
Reaksiyon puanı
353
Havalar sıcak olduğu için anormal sıcaklık değerleriyle karşılaşmanız normaldir. Fan temizliği ve termal macun yenilemesi ile sıcak havaların etkisini azaltabilirsiniz.

smith.d

Asistan
Reaksiyon puanı
49

@met 35
Çok normal.

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
kasanın yan panelini açın. eğer çok tozlu ise temizliğini yapın (süpürgeyi yaklaştırmadan uzaktan cekin tozları, bir parçasını kopartıp çekerse sorun yaşarsın)

kabloları kablo bağı ile belli bir noktada toplayın. bu işlem kasanın hava akışının biraz daha iyi olmasını sağlar.

gpu ya gelince, hiç termal ped ve macunlarını yenilemediysen onları da yenilemen gerekiyor. ısı bilgisayarın en büyük düşmanıdır. havalar da malum yaz ve çok sıcak...

sakın ola buz tarzı şeyler koymayın. sıcak hava soğuk ile çarpıştığında nem oluşur. nem de oksitlenme yapar.

kasa kablolarını düzenledin, kasayı tozlardan arındırdın, gpu nun termal macununu değiştirdin, geriye bir tek işlemci kaldı. onun da fan temizliğini yapıp termal macununu yenilersen güzel olur. daha serin çalışır.

sıcak havalarda çok zorlamayın makinalarınızı.

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,667
Hocam kartım RTX 3060. Diğer videolarda yük altında 75 derecelerde takılıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

kasanın yan panelini açın. eğer çok tozlu ise temizliğini yapın (süpürgeyi yaklaştırmadan uzaktan cekin tozları, bir parçasını kopartıp çekerse sorun yaşarsın)

kabloları kablo bağı ile belli bir noktada toplayın. bu işlem kasanın hava akışının biraz daha iyi olmasını sağlar.

gpu ya gelince, hiç termal ped ve macunlarını yenilemediysen onları da yenilemen gerekiyor. ısı bilgisayarın en büyük düşmanıdır. havalar da malum yaz ve çok sıcak...

sakın ola buz tarzı şeyler koymayın. sıcak hava soğuk ile çarpıştığında nem oluşur. nem de oksitlenme yapar.

kasa kablolarını düzenledin, kasayı tozlardan arındırdın, gpu nun termal macununu değiştirdin, geriye bir tek işlemci kaldı. onun da fan temizliğini yapıp termal macununu yenilersen güzel olur. daha serin çalışır.

sıcak havalarda çok zorlamayın makinalarınızı.
Babam sağolsun, o kadar para verdik garantisi gitmesin diyor. Açtırtmıyor kasayı :(. Halbuki kendisi de bilgisayara bir şey olmayacağını biliyor.

Jubei

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
479
Hocam kartım RTX 3060. Diğer videolarda yük altında 75 derecelerde takılıyor.

Babam sağolsun, o kadar para verdik garantisi gitmesin diyor. Açtırtmıyor kasayı :(. Halbuki kendisi de bilgisayara bir şey olmayacağını biliyor.
Merhaba.
Nvidia Founders Edition RTX3060 için Maksimum GPU Sıcaklığı (C) 93 derece olarak açıklamış, sizin RTX3060 hangisi?

Ekli dosyalar

• 3060C.JPG
    3060C.JPG
    17.9 KB · Görüntüleme: 83

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,255
Konuyu hortlatmanın bi mantığı yok . Normal.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,255
Konu daha dünün konusu ? Ve normal değil.Boş mesajlar atmayın.
Nasıl normal değil? 87 derece normal bir değer ve söz konusu kart 3060.

Değil.80 derece üstü artık sıcaktır.Yük Altında 60-80 arası normaldir.Neresi normal oluyor kartın?
Siz kafaya yazmışsınız 80 üstü anormal diye. Hiçte anormal değil değerler özellikle bu havalarda.

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,972
Nasıl normal değil? 87 derece normal bir değer ve söz konusu kart 3060.

Siz kafaya yazmışsınız 80 üstü anormal diye. Hiçte anormal değil değerler özellikle bu havalarda.
nVIDIA'nın yazdığına göre RTX 2060 için sınır 88 derece. Ve bu kart için normal değil.
75-80'i geçmemesi gerekiyor.Bu havalarda diye birşey yok.Bir şekil düşmesi lazım.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,255
nVIDIA'nın yazdığına göre RTX 2060 için sınır 88 derece. Ve bu kart için normal değil.
75-80'i geçmemesi gerekiyor.Bu havalarda diye birşey yok.Bir şekil düşmesi lazım.
Düşürmesi lazım lakin ekran kartını yüksek sıcaklıklarda çalıştırmak ekran kartına zarar vermez. Örneğin 1080 ti 3 yıldır 85 derece sıcaklıka durmadan çalışıyor şimdiye kadarda bi sorun yaratmadı. Arkadaşın içi rahat etmiyorsa sıvı soğutma alsın termal macununu yenilesin bi tık düşürür.

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,972
Düşürmesi lazım lakin ekran kartını yüksek sıcaklıklarda çalıştırmak ekran kartına zarar vermez. Örneğin 1080 ti 3 yıldır 85 derece sıcaklıka durmadan çalışıyor şimdiye kadarda bi sorun yaratmadı. Arkadaşın içi rahat etmiyorsa sıvı soğutma alsın termal macununu yenilesin bi tık düşürür.
Zarar mı vermez ??

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,255
Zarar mı vermez ??
Biyolojik varlık değil bu ekran kartı. Mining yapılmış ekran kartlarında bile performans kaybı olmuyor ömrü kısalıyor. Kalmış ki biz burda 3060 ın 87 derece çalışmasından bahsediyoruz. Anormal bir durum söz konusu olamaz ekran kartı zarar görmez.

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,972
Biyolojik varlık değil bu ekran kartı. Mining yapılmış ekran kartlarında bile performans kaybı olmuyor ömrü kısalıyor. Kalmış ki biz burda 3060 ın 87 derece çalışmasından bahsediyoruz. Anormal bir durum söz konusu olamaz ekran kartı zarar görmez.
Ömrünün kısalması başlı başına bir sorun zaten?