GPU Dioda - Isınma Sorunu..

SnaypRe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarım Son 2 Gündür Üst Üste Reset Atıyordu Bugün İse Kapanmaya Başladı Tekrar Açmak İstediğimde İse Açılmıyordu..
Ekran Kartını Çıkartıp Takınca Açılıyordu Fakat Oyuna Vs.. Girince Program Çalıştırınca Kapanıyordu..

Kasayı Açıp Fanları Temizledikten Sonra ;

Ekran Kartı Fan'ına Dikkat Ettim.. Çalışmıyor Ekran Kartı Aşırı Isınıyor..

Fanı Temizledim Kontrol Ettim Bağlantılara Vs.. Ama Çalışmıyor..

Everest İle Isılara Baktığımda ( Bildiğim Kadarı İle GPU ( EKRAN KARTI ) Sıcaklığı Oluyor.. )

Bu Bilgisayar İlk Açıldığında Hiç Bir Program Vs.. Çalışmadığı Sıradaki Sıcaklık..

Bu İse Oyuna Girdikten Sonraki Sıcaklık.. ( Dahada Artıyordu Fakat Ekran Kartı GG Olmasın Diye Çıktım Direk.. )

Fanın Çalışmadığını Yeni Farkettim.. Bilgisayar Kapanma Sorunu Vs.. Bu Yüzdenmidir ?

Ekran Kartına Bir Şey Olmuşmudur.?.

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Donanımı korumak için sıcaklık maksimum düzeye ulaşılınca pc reset atar... Fan çalışmadığı için maksimum seviyeye çıkıyor GPU sıcaklığı, reset atması kadar doğal bir şey yok... Sizin yerinizde olsam ekran kartına fan alana kadar kartı pc den sökerim, yoksa yanıp kül olacak... 108 den fazladır onun çıktığı değer, siz oyundan çıkar çıkmaz yahut oyun açıkken masaüstüne geçtiğiniz o 2-3 saniye içinde ısı bir hayli düşer... Gördüğünüzden fazla sıcaklığa çıkıyordur emin olun...

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Bilgisayarın kapanma sorunu kesinlikle bu yüzdendir. O nedenle en kısa sürede GPU fanını veya bütünüyle soğutucusunu değiştirmelisin. Eğer garantisi devam ediyorsa sen değiştirme; servisine gönder. Garantisi devam etmiyorsa ve de fan değiştirmekle sıcaklığı düşüremediysen donanım arızası vardır, bu durumda daha fazla soğutma yöntemleri aramaktan başka çare yoktur.

Fan varken de aşırı ısınan bir GPU, üreticiler tarafından hatalı üretim olarak kabul edilir.