GPT Hatası Acil Yardım

42patriot42

Asistan
Reaksiyon puanı
30
Elimde bir Laptop var. c diski boş D kısmında önemli bilgiler var.eufi bootla girdiğim de format başlamıyor yani pc usb den başlamıyor csm boot deyince usb den başlıyor pc.önceden Windows 10 kuruluymuş şimdi 8.1 kuracam fakat GPT Hatası veriyor ve kuramıyorum.gparted ile giriş yaptım c diskini biçimlendirdim tekrar formata döndüm yine olmadı.gparted ile tüm diskimi temizlemem gerekiyor bu hatayı almamak için.yerel disk D de önemli dosyalar var onu da biçimlendiremiyorum.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Bende de aynı hata vardı hepsini silmem gerekiyordu d sürücüsü hariç hepsini sildim sinirlendim olmayınca sonra windowsu sildim recovery hepsini sildim yine d kaldı onu silemezdim belgelerim vardı laptop paket oldu sonra harddiskten teker teker belgeleri başka bilgisayara attım ve tekrar silip biçimlendirip format attım çok sinir bir iş

42patriot42

Asistan
Reaksiyon puanı
30
Tamam tüm diski sıfırlıyım ama D yi almam lazım pc açılmıyor D nin içindekileri nasıl alabilirim

enable

Profesör
Reaksiyon puanı
9
[MENTION=267583]42patriot42[/MENTION] bir yerden Linux Ubuntu temin et. CD üzerinden PC yi aç, D nin yedeğini al sonra tüm diski sıfırla.

42patriot42

Asistan
Reaksiyon puanı
30
Çok harika birşey yaptım.
Try ubuntu ile sistemi açtım 80 gblık verimi taşınabilir hard disk içinde yeni klasör açıp oraya kopyaladım.sonra gparTED ile girip tüm hard diski biçimlendirdim sistemi formatladım.sonra taşınabilir hard diski takıp açtığım da yeni klasör açıp içine attığım yedeklerin olmadığını gördüm klasör var ama içi boş.80 gb ın kopyalanması için 45 dk falan da gitti ama bu veriler nereye gitti ben anlamadım.