GPS Çok Mu Geç Bağlanıyor?

alabula

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Akıllı telefonunuzun GPS'e ilk bağlantı sırasında çok yavaş olduğunu düşünüyorsanız, Google bu soruna da çözüm olacak.

Akıllı telefonların gelişmiş özellikleri, bilgisayarları aratmayan performans sunabilmelerini sağlıyor. Hatta bazı yetenekleri var ki onları asli görevlerinden alıp, bambaşka bir alanda hizmet verebilmelerine olanak tanıyor. Bu faydalı araçların son zamanlarda belki de en çok talep göreni GPS. Sadece navigasyon yeteneği dahi önemli bir detayken artık üçüncü şahıs yazılımlar da konum tabanlı özellikler sunarak, hem hayatı kolaylaştırmaya hem de mobil cihaz deneyimini bambaşka bir keyif haline getirmeye başladılar.
maemo_konumlama_sunucusu_haber1261855138.jpg

Maemolu N900 üzerinde konumlama sunucusu değiştirme.
Ancak GPS'in en huzur bozan yanı ilk bağlantının çok uzun zaman alıyor olması. Şebeke desteği ile bağlantı, hız konusunda önemli bir detay da olsa, GPS'i hantal imajından kurtarmaya yetmiyor ne yazık ki. Bu yöntem ile telefonunuz, GPS uydularına bağlantı sırasında "Konumlama Sunucusu" denilen bir adrese bağlanarak, bulunduğunuz noktayı tespit etmeye çalışır. Doğal olarak da bu şekilde tespit işlemi sunucuya bağlı olarak kısmen daha yavaş olabilir.
symbian_konumlama_sunucusu_haber1261855177.jpg

Symbian üzerinde de konumlama sunucularını değiştirebilmek mümkün.
İnternet devi Google, bu konu için de kendi sunucularını kullanıcıların hizmetine açmış durumda. Gözle görülür bir biçimde daha hızlı olan bu sunucuları akıllı telefonunuzda kullanabilmek için tek yapmanız gereken, konumlama yöntemleri içersinde yer alan konumlama sunucusunu "supl.google.com" şeklinde Google'ın adresi ile değiştirmek olacaktır. Symbianlı Nokialar ile gerçekleştirdiğimiz testlerde ön tanımlı gelen Nokia sunucularına göre fark edilir düzeyde hızlanma olduğunu gördük.

:: Konu hakkındaki düşüncelerinizi SDN forumlarında paylaşın.

Yazan: Ahmet Gözütok
SDN - http://shiftdelete.net

Enki_

Asistan
Reaksiyon puanı
5
İçinde google olan herşey neden hep insanların yararına oluyor. Bizi şımartıyorlar.

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Nokia N78 telefonumun ayarını yaptım,şimdi sıra denemeye geldi :)

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Ya benim N78 de problem var ;ya da başka bir ayar daha mı yapmak gerekiyor anlamadım.Google sunucusunu yazınca GPS e bağlanacağı zaman telefonu yeniden başlatıyor.10 kere denedim yok olmadı.Acaba telefonda mı sorun var dedim ama Nokia sunucusuyla denedim bağlandı hemen.Anlamadım gitti.

mobilist

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ya benim N78 de problem var ;ya da başka bir ayar daha mı yapmak gerekiyor anlamadım.Google sunucusunu yazınca GPS e bağlanacağı zaman telefonu yeniden başlatıyor.10 kere denedim yok olmadı.Acaba telefonda mı sorun var dedim ama Nokia sunucusuyla denedim bağlandı hemen.Anlamadım gitti.

E71'de de aynısını yaptı.

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
arkadaşlar ben samsung i550 almayı düşünüyorum. gps,3g,wlan,symbian hepsi var. gps ve diğer özellikleri nasıldır bunun? iyi midir?

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
google maps kullanırken nokia'nın kendi harita programını kullanmaya gerek kalmıyodu bile. 2-3 saniye içersinde yerimi tespit ediyodu.

hanxhanx

Asistan
Reaksiyon puanı
4
arkadaşlar ben samsung i550 almayı düşünüyorum. gps,3g,wlan,symbian hepsi var. gps ve diğer özellikleri nasıldır bunun? iyi midir?
soruyu yanlış serde soruyosun, 2 ay kullandım gayet iyi bir telefon fakat gps yanında verilen route66 yazılımı hayatımda gördüğüm en yavaş gps programı kesinlikle google'nin bu servisini kullanarak garmin yükle garmin zaten hızlı birde google eklenince n79'um yaklaşık 15 sn de gps'i uyduyu buluyor :)

cnr

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Bu ozelligi kullanmak icin GPS Konumlama yontemlerinin 'Sebeke Tabanli GPS' yada 'Yardimli GPS' mi olmasi lazim??
Ben kontor gitmemesi icin Tumlesik GPS kullaniyorum. Google sunucularini girdigimde gene i$e yararmi (tlfn nokia N79)

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Bu Sistem Bir tek A-GPS Olan Ürünlerde İşe Yarar Buda Demektir İnternete Bağlanmanız Gerekecek

A-GPS i Pek Kullanıcalar Tercih Etmiyor . Ancak Profesyonellerin işine Yarar . Normal Kullanıcılar Entegre GPS i Kullanıp Yönlerini Bulmaya Çalışıyor!

alabula

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Şebeke desteğini devre dışı bırakırsanız bu yöntem hükümsüz kalacaktır.

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Benim telefonda Yardımlı GPS,Tümleşik GPS ve Şebeke Tabanlı ayarları seçili durumda.Ama Google sunucusuyla bağlantı yapamadım.Başka bir ayar daha mı gerekiyor.Bakın bir arkadaşta daha olmuş.

cnr

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Şebeke desteğini devre dışı bırakırsanız bu yöntem hükümsüz kalacaktır.
Tesekkurler. Bu durumda bu google konumlamasi sebeke destegi ile konumlamayi kullanan arkadaslarin isine yarayacak demektir. Cogu kisi internet ucreti vermemek icin tumlesik gps'i kullaniyor(bende). Neyse gec olsun ucretli olmasin :D

brokenxxl

Doçent
Reaksiyon puanı
5
5800 la denedim pek bi farkı yok aslında nokia desteği ile de hızlıydı buda aynı şekilde hızlı ve problemsiz belki bölgeden bölgeye bi fark olabilir onu bilemem

ayrıca ben yardımlı gps seçeneğini kapalı tutunca kesinlikle gps kullanamıyorum bunuda bi türlü anlayamadım 15 dk bekliyorum ama genede bulamıyo yerimi