Gözlerde oluşan kanlanmalara dikkat!

Bu konuyu okuyanlar

Gökçe Asena

Müdavim
Katılım
10 Aralık 2017
Mesajlar
1,463
Reaksiyon puanı
2,127
Puanları
113
Göz Hastalıkları ve Vitreo Retinal Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Hüseyin Sanisoğlu, “Göz kanlanmaları yorgunluk, uykusuzluk gibi nedenlere bağlayarak geçiştirilmemeli, aksine bir göz hastalıkları uzmanına başvurulmalıdır.” diyor.


Göz kanlanmaları önem derecesine göre değişebiliyor

Tıpta subkonjonktival kanamalar olarak adlandırılan göz kanlanmaları, çoğunlukla karşıdan bakılarak fark edilebilen ve büyük riskler taşımayan göz problemleridir. Göz kanlanmalarına çeşitli darbeler neden olabiliyor.

Ancak bu travmaların dışında konjonktivit gibi alerjiler de kanlanmaları tetikleyebiliyor. Konjonktivitler, gözün beyaz kısmını çeviren tabakada iltihaplanmanın oluşmasıyla ortaya çıkar.

Diyabet, göz arkası kanlanmalarına sebep olabilir

Gözde yaşanan kanlanmalardan bir diğeri de göz arkası kanamalarıdır. Karşıdan bakıldığında herhangi bir belirti vermeyen bu kanamalara genellikle şeker hastalığının neden olduğu diyabetik retinopati sebebiyle rastlanır. Diyabetik retinopati ise diyabetin gözdeki kan damarlarında tahribat yaratmasıyla ortaya çıkar. Göz arkası kanamalar ayrıca, retina yırtıkları veya sarı nokta hastalığı sebebiyle oluşabilir.

Göz kanlanmaları kronik hastalıkların habercisi olabilir.

Göz arkasında yaşanan kanamalar, göz hastalıklarının yanı sıra hipertansiyon ve diyabet gibi çeşitli kronik hastalıkların da habercisi olabilir. Bu nedenle rutin göz muayeneleri göz sağlığını korumak kadar, genel vücut sağlığını takip etmek açısından da oldukça önemlidir.
Belirtileri kanlanmaların sebepleri belirler.

Gözde yaşanan kanlanmaların belirti ve şikayetleri kişiye ve sebeplerine göre çeşitlilik gösterir. Hastalar genellikle travmalar ya da yüksek tansiyon sebepli kanamalarda ağrı yaşarken, diğer kanamalarda herhangi bir ağrı hissetmez.

5bb0c845ae78492facd74b58.jpg


Ancak görmede azalma, göz önünde kırmızı lekelerin ya da siyah cisimlerin uçuşması ve ani görme kaybı gibi belirtiler yaşanıyorsa göz arkası kanamalardan şüphelenilebilir. Böyle durumlarda hiç vakit kaybetmeden bir uzmana başvurulmalıdır.

5bb0c847ae78492facd74b8b.jpg


5b081a49ae784925bc35caa7.jpg


Kaynak: CNNTÜRK
 

Mtn S

Müdavim
Emektar
Katılım
16 Ocak 2017
Mesajlar
23,310
Reaksiyon puanı
15,299
Puanları
113
Bende de var özellikle oyun oynarken ve film izlerken oluşabiliyor.
 

Gökçe Asena

Müdavim
Katılım
10 Aralık 2017
Mesajlar
1,463
Reaksiyon puanı
2,127
Puanları
113
Dikkatli olmak lazım. Gözleri çok yorduğumuz zaman hem kanlanır hemde ağrır, ki bu kötüdür dinlendirmek gerekir.
 

Mtn S

Müdavim
Emektar
Katılım
16 Ocak 2017
Mesajlar
23,310
Reaksiyon puanı
15,299
Puanları
113
Gözler yanana kadar umursamaz hale gelmişiz. Tabi ben gözlük kullanan birisi olarak, çıplak göze kıyasla yarı oranda zarar görüyor.
 

Son mesajlar

Üst