Görüntü ile ilgili yardıma ihtiyacım var

Aurora Borealis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir arkadaş için video hazırlayacağım. Ancak bilmediğim bir sürü şey var:D Bu video da kullanmak için bir de resim hazırlamak istiyorum. Özellikle bu konuda sizden yardım isteyeceğim. Şimdi bu videoyu hazırlayacağım kızın mavi mavi gözleri var:D Acaba bütün resim siyah beyaz olup da sadece gözleri mavi bırakabilir miyiz. Ben bunun gibi bazı resimler görmüştüm ama nasıl yapılır hiç bir fikrim yok. Yardım ederseniz sevinirim:)

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Picpick adlı ücretsiz Türkçe programla bile istediğiniz bir çok şeyi yapabilirsiniz..
http://picpick.wiziple.net/picpick_inst.exe

İstediğiniz alanları kare kare seçip Efekt menüsünden Gri Tonları nı tıklıyoruz.
Renkli kalmasını istediğiniz alanlara hiç dokunmuyoruz.

2 dk. içinde resim bulup yaptığım çalışma:
Orijinal resim:

bjh2qv.jpg

Çalıştıktan sonraki hali :

vwvapv.jpg

Aurora Borealis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sağol program için düzgün bir uğraşma ile çok güzel sonuç alabilirim. Siz de isterseniz videoyu izleyeceksiniz zaten:) Bir de videoda yukarıdan aşağıya kayan yazı falan nasıl yaparım.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Kayan yazı, giriş ve çıkış efektleri için video düzenleme ve video slayt hazırlama programları kullanabilirsiniz..
Mesela microsftun ücretsiz programlarından Movie Maker veya Photo Story adlı programlarını kullanabilirsiniz.
Bu programlar ile arka plana müzik koyabilir ve çeşitli efektler uygulayıp resimlerden video dosyası oluşturabilirsiniz..

Benim Tavsiyem:

Windows XP için Microsoft Photo Story 3: (3.2 MB)

Not : indirmek için Windows doğrulaması gerekiyor..

Aurora Borealis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tamamdır sağol yapamadığım bir yer olursa seni veya buradaki diğer arkadaşları tekrar rahatsız ederim ben:D herşey için teşekkürler

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Rica ederiz, kolay gelsin..

Rakkate

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Rise videoyu yaptım ama çok acemice oldu:D bak yaptığım resimde orda:D burada http://forum.shiftdelete.net/amatorler/3091-aramizdaki-amator-ruhlar-gosterin-kendinizi.html :D:D sagol artık bir dahakine daha profosyonel bişeyler yaparım:D

çalışmanızı izledim... başlıktan bir video üzerinde değişiklik yapacağınızı sandığımdan konu ilgimi çekmişti. Bu tür çalışmalar için çok daha basit ve güzel programlar var. Ulead cd dvd picture show, photo dvd maker, wedding album maker vs. gibi. Basit olarak fotoğraflar yada bir fotoğrafı koyuyor altına da istediğiniz müziği yerleştiriyorsunuz o size istediğiniz formatta video yapıyor :)
(hastayım demişsiniz... geçmiş olsun)
kolay gelsin...

Aurora Borealis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sağol:) Acemilik işte pek bilmem böyle şeyleri. Ama şimdi bir iş lazım oldu. Daha yaratıcı bişeyler bulurum belki. Uykusuzluktan kafa çalışmıyor ki:D Neyse ama şimdilik dediğin programları da denerim. Teşekkürler..