Laptop kullanıyorum. İki ekran kartı var 940MX ve i7 7500U HD Graphics 620Elinizdeki işlemci ve ekran kartı nedir?
Arada anlık takılmalar oluyor acaba bu yüzden mi ? Bunları 940MX'e aktarabilir miyiz ?GPU 0 Graphics 620, GPU 1 ise 940 MX oluyor. Yukarıdaki işlemlerde bilgisayar 940MX kartını kullanma gereği duymadan HD 620 ile yani GPU 0 ile grafik işini hallediyor olay bu.
Takılmanın sebebi o değil disk kullanımın çok fazla SSD diske geçmen lazım biran önce. O yapılan işlemler zaten çok küçük işlemler boşuna 940MX çalıştırıp bilgisayarı ısındırmaya değmez.Arada anlık takılmalar oluyor acaba bu yüzden mi ? Bunları 940MX'e aktarabilir miyiz ?
Şu anda baktım HDD 5400rpm şaka gibi 2018 de yaşıyoruz laptoplarda hala 5400 kullanılıyor. İlk açıldığında tepki vermiyor. Tüplü televizyon gibi ısınınca düzeliyor.Takılmanın sebebi o değil disk kullanımın çok fazla SSD diske geçmen lazım biran önce. O yapılan işlemler zaten çok küçük işlemler boşuna 940MX çalıştırıp bilgisayarı ısındırmaya değmez.
2.5" disklerde güç tüketimini azaltmak için 5400 RPM kullanılır zaten onun yerine Cache boyutu tüksek tutulur. İstersen HDD değiştirebilirsin istersen de CD-DVD sürücüsünü çıkarıp aparat yardımıyla SSD takabilirsin.Şu anda baktım HDD 5400rpm şaka gibi 2018 de yaşıyoruz laptoplarda hala 5400 kullanılıyor. İlk açıldığında tepki vermiyor. Tüplü televizyon gibi ısınınca düzeliyor.
---- Mesajlar birleştirildi ----
Laptop kullanıyorum ama nasıl geçeceğim aparat gibi birşey mi var ?
SSD alana kadar bilgisayarı rahatlatması için kullanımı biraz düşüremez miyiz? İlk açıldığında işlem yapmıyor. İçeriye gidip geliyorum anca kendine geliyor.2.5" disklerde güç tüketimini azaltmak için 5400 RPM kullanılır zaten onun yerine Cache boyutu tüksek tutulur. İstersen HDD değiştirebilirsin istersen de CD-DVD sürücüsünü çıkarıp aparat yardımıyla SSD takabilirsin.
%100 disk sorununu yazılımsal yollarla çözen çok çok az insan var çünkü Windows 10 arka planda fazla işlem yaptığı için diski yoran bir sistem. Bu işlemleri de kapatamazsın çünkü sistemin çalışması için gereken şeylerdir. Dediğim gibi SSD diske geçiş en rahat ve kolay çözüm.SSD alana kadar bilgisayarı rahatlatması için kullanımı biraz düşüremez miyiz? İlk açıldığında işlem yapmıyor. İçeriye gidip geliyorum anca kendine geliyor.
SSD takmayı diyorsan yaparlar büyük ihtimalle.Son bir sorum olucak bilgisayarım Lenovo marka. Vatan'dan almıştım garantisi hala var acaba götürsem onlar yaparlar mı?