Görev Yöneticisi / Kayıt Defteri Açılmıyor

by_Korsan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar.Görev yöneticisine girdiğimde kum geliyor ve aynı kalıyor açılmıyor.Regedit te aynı.msconfig'de öyle.Windows'un messengerini açınca başka bir program kullanıyor diye bir hata çıkıyor.Antivirüsümü kullanamıyorum.Aynı hatayı alıyor.Silmek zorunda kaldım.Tekrar yüklenmedi.Anti Spy programları ile temizledim,Ccleaner ile de temizledim yine aynı.Bir sürü şey denedim yine aynı.Çıldırıcam pcde antivirüsde yok,format atmadan bana ne olur yardım edin.(Windows installerde de aynı sorun var.Sistem geri yükleme olmuyor.)

Yardımlarınızı bekliyorum.

Amanyak

Asistan
Reaksiyon puanı
1
aynı sorunu bende yaşadım combofixi inidirip taratınca sorun bitiyor . combofixi dene

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Combofix bilinçsiz kullanıcılar tarafından kullanılmamalı.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
L*n bu Combofix neymiş ya? Herkes kullanıyor. Merak ettim. :)

Knoppix'in Live CD'si ile önce dosyalarını kurtarmayı dene. Daha sonrasında ise Combofix gibi çözümleri kullan. Eğer veri kaybına uğramayacaksan ve bilgisayar da cidden yavaşladıysa...

Formaaaaaaaaattt!!!

:)

XP mi kullanıyorsun?

WesT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Format atmadan yapmak istiyorsan, format cdsini tak normal format atarmış gibi devam et altta bir yerde R:Onar çıkar.Böyle yaparak bir dene.
Bu zor olur diyorsan bilgisayarına kaspersky ı kur full olarak.Daha sonra bilgisayarını "F5" ile güvenli modda çalıştır ve tarat.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Format atmadan yapmak istiyorsan, format cdsini tak normal format atarmış gibi devam et altta bir yerde R:Onar çıkar.Böyle yaparak bir dene.
Bu zor olur diyorsan bilgisayarına kaspersky ı kur full olarak.Daha sonra bilgisayarını "F5" ile güvenli modda çalıştır ve tarat.

Kurtarma Konsolu'nu ben de önerecektim ancak emin olamadım hangi işletim sistemini kullandığını.

Dikkat etmen gereken şey, eğer bilgisayarında XP SP2 yüklüyse XP SP2 CD'si kullanmalısın. Aksi halde Kurtarma Konsolu'na ulaşamazsın.

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Combofix biliçsiz kullanıcılar için kesinlikle kullanılmamalı çünkü çoğu ayarı değiştirmektedir. Hatta bazı antivirüsler tarafından virüs olarak algılanmaktadır. Bunun sebebi bir çok ayarı değiştirmesidir.

Onun yerine Dial-a-fix yazılımını kullanabilirsiniz.

Regedit'i açmak için

başlat > çalıştır gpedit.msc yazıyoruz.

Daha sonra Yönetim Şablonları > Sistem > Kayıt Defteri düzenleme araçlarına erişimi engelleyi yapılandırılmadı veya devre dışı bırak olarak işaretliyoruz.

Görev yöneticisi için ise yine yönetim şablonlarından Sistem > Ctrl+Alt+Delete üstüne tıklayarak etkin diyoruz.

needforspeed

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bu genellikle virüsler tarafından yapılır. Çünkü Görev yöneticisini yada kayıt defterinden silinmemeleri içindir. Virüs programı yada Combo falan işe çözmez. Çünkü virüs sisteme etki etmiş. Sistemi Geri yükleme daha çok sorunlara yol açarsın.

En kısa yol Formattır.

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Bir kere bende de oldu ama windows altında pchealth adlı klasörü program ekle kaldırdan biara yanlışkla sildim ama sildiğimi unuttum ara ara sonunda neden kaynaklandığını bulunca çözüldü.

pearlharbor

Asistan
Reaksiyon puanı
0
dostum aynı sorun bende de olmustu... pc security diye bi program var.. yeşil logolu bişi idi işte... oradan show regedit ya da show task manager i işaretle geliyor.. sonra virus u regedit ten silebilirsin