Googledan 100 Mblık Özel Alan

Bu konuyu okuyanlar

KaSvA

Öğrenci
Katılım
10 Ağustos 2007
Mesajlar
12
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Google Hayatımızı Kolaylaştırıyor

100 MB'lık, reklamsız, hızlı ve kolay yönetilebilir, ücretsiz web sayfası sahibi olmak ister misiniz?

E-postalara can veren Google, en sonunda web sitelerimize de hayat verdi. Gmail hesabı olan herkes, 100 MB'lık, reklamsız ve kolayca hazırlanabilecek (hem de birkaç dakika içerisinde) web sayfası imkanı sunuyor. Dosya sıkıntısı yok, bandwith (bant genişliği) sıkıntısı yok. Bu yazıda, Google'ın sunduğu bu hizmetten faydalanmanız için gerekli olan bütün bilgileri paylaşacağız. Bütün ayrıntıları ile Google Pages.


Hazır mısınız?
Hazır olabilmeniz için daha önceden başvuruda bulunmanız gerekiyor.

CODE
http://www.googlepages.com/


buradan başvuru yapabilirsiniz..

test için başvuruda bulunduysanız o zaman kolları sıvayabiliriz. Neymiş bakalım Google'ın bize verdiği 100 MB'lık site.

Sayfanın yapısı
Google'ın size vereceği sayfanın yapısı, statiktir. Yani ASP veya PHP gibi veritabanı uygulamalarını kullanan dinamik bir yapıya sahip değil. Bu haliyle bile gerçekten cezp edici. Düşünün bir kere, önemli dosyalarınızı paylaşmak için artık Rapidshare kullanmanıza gerek kalmayabilir.

Google Pages'teki web sayfanız bir ağacın yapısına benziyor. Ana sayfa, alt sayfalar ve onların da altında olan sayfalar şeklinde dallanıyor.

Sayfanızın adresi ise Gmail hesabınızdaki kullanıcı adınızla başlıyor. Yani;

CODE
http://kullaniciadiniz.googlepages.com


Sayfamızı oluşturalım
Sayfanızı oluşturmak için öncelikle
CODE
http://pages.google.com
adresine girin. Daha sonra Gmail hesabınızın kullanıcı adını ve parolasını yazın ve giriş yapın. Sizi, web sayfanızın yönetim paneli karşılayacaktır. Bu sayfalar, İngilizce'dir.

ana sayfanız ve sayfa oluşturma butonunun yanı sıra sayfaları silme, kopyalama, yayına sokmak ya da yayından kaldırmak gibi işlemleri yapabildiğiniz bir de komut paneli bulunuyor.

Ana sayfanızı düzenlemekle işlere başlayabilirsiniz. Böylece, sayfalarımızı nasıl düzenleyeceğimizi de görmüş olacağız.

"kullaniciadiniz'sHome Page" bağlantısına tıkladığınızda "Page Editor" başlıklı olan sayfa düzenleme bölümüne geleceksiniz.

"Change Look" bağlantısına tıkladığınızda karşınıza onlarca değişik tasarım çıkacaktır.

Sayfa içeriğini düzenlemek
Sayfada size yol göstermesi için hazır yazılar bulunuyor. Bu yazıları değiştirmek için üzerine tıklamanız yetiyor. O anda yazmakta olduğunuz yazının, fontu, rengi, hizası gibi kriterleri değiştirebilirsiniz. Bunun için sol taraftaki butonları kullanmanız gerekiyor.

Düzenlediğiniz bir yazının şekli konusunda da hazır biçimler bulunuyor. Bunlar; Heading, Subheading, Minor Heading, Normal olarak adlandırılıyor.

Sayfaya resim ekleme
Sayfa düzenleme bölümünde iken sol tarafta "Image" butonunu göreceksiniz. Bu butona tıkladığınızda resim yüklemek için kullanışlı bir arayüz gelecektir. Tıpkı e-posta hesabınıza resim eklermiş gibi burada da aynı adımları uygulayacaksınız. "Göz at" butonuna tıklayarak yüklemek istediğiniz resmi seçeceksiniz ve daha sonra da "Upload" butonuna tıklayacaksınız.

Sayfanıza link eklemek
Oldukça basit bir uygulama. Bunun için yine sayfanın sol tarafında bulunan "Link" butonuna tıklayın. Gelen penceredeki seçenekleri biraz daha yakından tanımak gerekirse;

Your pages: Google Pages'te bulunan diğer sayfalara link vermenizi sağlar.
Your files: Daha önce yüklediğiniz dosyalara link vermenizi sağlar.
Web adress: Başka bir url'ye link verebilirsiniz.
E-mail adress: E-posta adresine link verirsiniz.

Siteye dosya yüklemek
Google'ın sayfa hizmetinin belki de bizim için en önemli özelliği dosya yükleyebiliyor olmamız. Böylece sınırsız Google sunucularından dilediğimiz gibi faydalanabileceğiz. Direkt linklerle, Rapidshare gibi emektar dosya sunucularımızın reklamlarından ve zaman kayıplarından da kurtulmuş olacağız.

Siteye dosya eklemek için "Manager", yani ilk sayfaya gelin. Sağ tarafta "Upload stuff" bölümünü göreceksiniz. Burada bulunan "upload" bağlantısına tıkladıktan sonra gelen "Göz at" butonuna tıklayarak yüklemek istediğiniz dosyayı seçiyorsunuz. Dosyayı seçer seçmez yükleme işlemi başlıyor.


FTP Adresi:
CODE
http://KullanıcıAdı.googlepages.com

Şifre: Gmail kullanıcı adınız
Parola: Gmail parolanız

işte birde örnek site
CODE

http://KaSvA.googlepages.com/
 

alperveli

Müdavim
Katılım
25 Aralık 2006
Mesajlar
1,125
Reaksiyon puanı
48
Puanları
38
senin site hata veriyo kasva
belli bi süre veya ücret veriliyomu bundan haberin varmı
 

KaSvA

Öğrenci
Katılım
10 Ağustos 2007
Mesajlar
12
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
kardeş ben siteyi kurnunca nasıl olcak die gösterdim mesela google hesabın neyse onun adı yazar orda bende google pagese üye olunca sayfanın adı böyle olucak demek istedim...
saygılar...
 

gokhans19

Müdavim
Katılım
2 Ağustos 2007
Mesajlar
1,632
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
Google bu hizmeti çoktan beri veriyordu zaten benimde 2 tane sitem var oradan.Sen yeni duydun heralde galiba sanırsam :D
 

akifsever

Asistan
Katılım
23 Ocak 2006
Mesajlar
180
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Üst