Google Yeni Bir Proje Peşinde!

  • Konuyu başlatan shiftdelete.net
  • Başlangıç tarihi
S

shiftdelete.net

SDN Okuru
Google Yeni Bir Proje Peşinde!

Android'in mobil cihazlarda yaygınlaşmasından sonra Google, Android'i farklı platformlara taşımaya başlamıştı. Şimdi ki projesi ise Android ile Chrome OS'i birleştirmek!

Google'ın bu hamlesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
 

orcnd

Dekan
Katılım
13 Ekim 2008
Mesajlar
6,394
Reaksiyon puanı
255
Puanları
243
çok büyük hata olur. birleşme doğru ama çatı yanlış. android kendi içinde sorunları olan sıkıntılı bir sistem. yapısal olarak chrome os çok daha iyi bir çatı olurdu.
 

writeitright

Öğrenci
Katılım
9 Şubat 2013
Mesajlar
42
Reaksiyon puanı
4
Puanları
8
Zaten android gibi bir sistem varken chrome os ile neden uğraştıklarını düşünürdüm hep.

Android linux tabanlı ve insanlar o kadar çok uygulama geliştiriyorlar ki, bir masaüstü sürümü çıksa birkaç sene sonra office uygulamaları olsun, pc'lerimizde dahi sıkıntısız kullanırız. (office uygulamaları telefonlar için var). Driver olayınıda google çözer o devasa ekibiyle.

Diyeceksiniz ki chrome os ta linux tabanlı. Evet ama marketi play store değil web mağzası şeklinde. Küçümsenecek kadar küçük değil fakat bir play store gibi değil. Ayrıca chrome 'un arayüzünü sevmeyen chrome os'u kullanmak dahi istemez doğal olarak.

Google bunu tabi ki düşünmüştür, fakat chrome os'u öldürmeyecekleri yazılmış, bence hata olur, android üzerine inşa edilen ekosistem daha iyi olacaktır ve reklam yapmaya bile gerek kalmaz herkez android telefon kullanıyor zaten.

Haberi okuduğunuzda ise benim düşüncelerim gibi değil, aslında chrome os ile andoridli cihazların uyum içinde çalışmaları için bir birleşme yapmaya çalıştıklarını görüyoruz.

Bu arada chrome os'u usb boot edip kuramamıştım bir türlü pc ye. Androidin ise pc lerde çalışabilir bir düzenlemesi var bu tarz linuxlar için Distrowatch sitesine göz atabilirsiniz.
 

leanardo

Profesör
Katılım
1 Eylül 2012
Mesajlar
1,221
Reaksiyon puanı
9
Puanları
218
androıd uygulamalarını çalıştırırsa güzel sistem olur
 
Üst