Google ve Apple Patent İçin Görüşüyor

kanalistanbul

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Google + Samsung > Apple. Bunun uzun bir süre değişmeyeceği kesin. Apple kendisi kaybeder.

kanalistanbul

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Tam tersi olması gerekiyor üzgünüm.

Apple'ın her sene açıkladığı kar google+samsung'dan fazla. İlk sırada Apple 2. sırada Google var. :)
Aslında ben ekonomik açıdan bahsetmemiştim. Google'ın ve Samsung'un internet ve elektronik eşya alanında çok büyük etkiye sahip olduğunu belirtmek istemiştim. Bu arada ekonomik olarak da Apple geride. ABD'li fortune dergisinin dünyadaki şirketlerin büyüklüklerine dair "Fortune global 500" makalesini inceleyin. Samsung'la apple'ın karı neredeyse denk. Google ise geriden geliyor. Sizi bu kadar kendinizden emin olmanıza sebep olan kaynak nedir çok merak ettim şimdi.
http://money.cnn.com/magazines/fortune/global500/2011/full_list/index.html

thruthreign

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
159
Apple Android'i bitiremez.O iş o kadar kolay değil.

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Apple gerçekten Google ile bu şekilde uğraşabileceğini mi sanıyor? Haritayı çıkardı diyelim. Kendi getirdikleri haritalar o kadar başarılı olabilecek mi? Daha da önemlisi Amerika ve diğer birkaç büyük ülke dışında nereleri destekleyecek? Youtube'u çıkardılar. Ne koyacaksın yerine? Piyasada onlarca video sitesi var, hiçbiri daha etkileyemedi bile Youtube'u. Arama motoru olayına zaten hiç girmiyorum.

Bu patent mevzusunda da Samsung'u es geçtiler ama iki Amerikan şirketi savaşmaya kalktığında sonuç büyük ihtimalle ikisinin de en az zararı alacağı şekilde olacaktır. Nasıl Oracle davası yalan olduysa bu da yalan olur.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Aslında ben ekonomik açıdan bahsetmemiştim. Google'ın ve Samsung'un internet ve elektronik eşya alanında çok büyük etkiye sahip olduğunu belirtmek istemiştim. Bu arada ekonomik olarak da Apple geride. ABD'li fortune dergisinin dünyadaki şirketlerin büyüklüklerine dair "Fortune global 500" makalesini inceleyin. Samsung'la apple'ın karı neredeyse denk. Google ise geriden geliyor. Sizi bu kadar kendinizden emin olmanıza sebep olan kaynak nedir çok merak ettim şimdi.
http://money.cnn.com/magazines/fortune/global500/2011/full_list/index.html

verdiğin link geçen senenin gelir bilgilerini açıklıyor bu senenin linki :
http://brandirectory.com/league_tables/table/global-500-2012

Tablodan da görebileceğiniz gibi Apple ın gelirleri neredeyse Samsung un iki katı.Fakat Samsung da gelirlerini geçen yıla oranla neredeyse ikiye katlamış.Samsung bir çok alanda ürün gamını genişleterek gelirlerini apple a yaklaştıracaktır.

kanalistanbul

Asistan
Reaksiyon puanı
1
verdiğin link geçen senenin gelir bilgilerini açıklıyor bu senenin linki :
http://brandirectory.com/league_tables/table/global-500-2012

Tablodan da görebileceğiniz gibi Apple ın gelirleri neredeyse Samsung un iki katı.Fakat Samsung da gelirlerini geçen yıla oranla neredeyse ikiye katlamış.Samsung bir çok alanda ürün gamını genişleterek gelirlerini apple a yaklaştıracaktır.
Saçma sapan kaynaklara aldanmayın,oraya marka değeri falan yazmışlar. Bunların hepsi teorik. Ama sağolsun apple fanboyları bunları bulup bizleri güldürmeye devam edeceklerdir. Birde benim linkime geçen seneninki demiş. Zeki arkadaşım zaten bu listeler yıllık yapılır,Sene biter 3 ay incelenir ve yayınlanır. Daha sene bitmeden kafalarına göre yazılmaz.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
adamlar piyasada sadece biz olalım bize mahkum olun demişler resmen fanboyların bile tepki vermesi gerekirken bu düşüncede olan bir firmaya körü körüne bağlanması çok komik :) her 2 firmada oldukça başarılı lakin apple bu konuda çok saygısız :) Daha Türkiye ye ofis açmaktan bile acizlerken Türkiye deki apple kullanıcılarının hala körü körüne bu firmaya destek vermesi şaşırtıcı. Bende senelerce iphone kullandım hatta eski üyelerden bilenler bilir dakikasında çıkan sistem güncellemelerini burada paylaşıyordum ama buna rağmen bilinçli bir tükeci olarak ihtiyaçlarım doğrultusunda seçim yapabilme özgürlüğüne sahibim :) apple işte bu özgürlüğümü elimden almak istiyor :) android çıkmasaydı mecburen ios u tercih etmek durumunda kalacaktım. Maddi olarak farklı bir model seçebilme durumum olmayacaktı o yüzden çeşitlilik her zaman iyidir :D

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Apple gidip google bir dava açması lazım..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Steve Jobs önderliğindeki Apple her zaman yeniliklerin öncüsü oldu ve çığır açtı. Adamlar 1984de macintoshu tanıttılar. Hemen ardından microsoft , fütursuzca çaldı apple ın yaptıklarını. Yani windows bariz bir şekilde apple ın kötü kopyasıydı. Şimdi de google, apple ın yaptıklarını çaldı ve android denen şeyi çıkardı. Aslında apple ı patent davaları yüzünden ve tekel olma isteğinden dolayı yargılayabilirsiniz ama kendizi apple ın yerine koyun. Yıllar boyunca onlarca, yüzlerce mühendisle tasarımcı iOS için iPhone için uğraşmışsınız. Sonra bir bakmışsınız ki google sizin yaptıklarınızı çalmış. Gerçekten üzücü bir durum, emek hırsızlığı, hırsızlık kötü bir şeydir. Şu an steve jobs yok ve apple onsuz kötüye gidiyor ve bu aralar yeterince yaratıcı değil. Androidi çok yaratıcı buluyorum ama dürüst olalım onlar kopya çekti...