Google Play Store'daki uygulamalar çaktırmadan bilgilerimizi çalıyor ?

ismailwsx

Asistan
Katılım
13 Mayıs 2012
Mesajlar
128
Reaksiyon puanı
1
Puanları
18
Uygulamaların çoğu bu izinleri istiyor, sizi arayan kişinin numarasını almasından tutun SMS, MMS'leri dahi okuyabilme yetkisine kadar bilgilerimizi alıyor, arkadaşlar bunların herhangi bir zararı olur mu ?

 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Evet kesinlikle bunu yapan uygulamar var dikkat etmek lazım.
 

lordarcual

Profesör
Katılım
28 Mayıs 2012
Mesajlar
3,166
Reaksiyon puanı
6
Puanları
218
100.000+ indirilen uygulamadan korkma. Bunun dışında, Yaklaşık Konum, konum bilgini verir yani bir şey paylaşmak istersen şurada diye gösterir. Ağ iletişiminden ve Depolama'dan korkmana gerek yok. Konu biraz eski ama başka kişilere yardım amaçlı yazdım birazda :)
 

aykutuludag

Öğrenci
Katılım
30 Haziran 2013
Mesajlar
18
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
hocam uygulamaların çoğu bu izni ister ama bunu bilgileri çalıyor diye düşünmemek lazım. Arkadaşın dediği gibi yaklaşık konum birşey paylaştığında yeri göstermek için olabilir, ya da istatistik topluyorlarsa hangi ülkelerden ne kadar kullanan var onun tespiti için olabilir vs. Bu permissionların tamamının tanımı http://developer.android.com adresinde yapılmıştır. Aslında androidin bu sorunlara bir son vermesi gerekir. Örnek veriyorum uygulamayı hafıza kartına taşımak için depolama iznine ihtiyaç var ama kullanıcılar bunu telefonun ele geçirilmiş gibi anlıyorlar ve tamamen haklılar. Android'in bu permissionlar konusuna el atması gerekiyor. Bir geliştirici olarak beni de rahatsız etmekte.
 
Üst