Google Play Store’da Uyumlu Olmayan Uygulamaları Yükleme Yöntemi

gamsız05

Öğrenci
Katılım
11 Ekim 2007
Mesajlar
68
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
Her geçen gün hızla artan uygulamalarla 1.5 milyondan fazla uygulama ve oyun sayısına ulaşanAndroid‘in uygulama marketi Google Play Store, Android akıllı telefon kullanıcılarının en çok kullandığı servislerin başında yer alıyor.Günlük milyonlarca uygulama indirilen Google Play‘ye, bazı uygulamaları yüklemek istediğimizde, “bu öğe hiçbir cihazınızla uyumlu değil” hatası alıyoruz. Bu yazımızda, siz değerli okurlarımız için Google Play Store‘da cihazınız için uyumlu olmayan uygulamaları yükleme yöntemlerini anlatacağız.

Öncelikle bu durumun, tamamen geliştiricilerin uygulama ve oyunları için koydukları kısıtlamalardan kaynaklandığını bilmemizde fayda var. Bazı geliştiriciler, uygulamalarının belli ülkelerde yayınlanmasını istemeyebiliyor veya uygulamanın, belirli işlemciler için uyumlu olmasını söyleyebilir ya da Android sürümü kısıtlaması koyabilmekteler.
Bu ve benzeri durumlarda, kullanıcılar uygulaması indirmek istediklerinde, “bu öğe cihazınızla uyumlu değil” uyarısı almaktalar. Bu problemi çözmek ve istenilen uygulamayı cihazınıza yüklemek için yapılması gerekenler ise şöyle:
1. Eğer Ülke Kısıtlaması Varsa: Bu durumda yapılması gereken şey, yine Android marketten indirebileceğiniz VPN veya DNS değiştirme uygulamalarıyla, cihazınızın IP adresini başka bir ülke olarak değiştirmektir.
Google Play’de SuperVPN Free VPN Client ve TunnelBear VPN gibi VPN uygulamaları veya Engelsiz : DNS Değiştirici ve DNSet gibi root gerektirmeden DNS değiştirmenizi sağlayan uygulamalar mevcut.
2. Diğer kısıtlamalar için: İşlemci, Android sürümü ve diğer tüm kısıtlamalar için, uygulamalanın APK dosyasını indirme yöntemini uygulayarak cihazınıza yükleyebilirsiniz.
APK dosyası indirmek için Evozi APK Downloader veya APK-DL sitelerini yada doğrudan Chrome APK indir eklentisini kullanabilirsiniz.
Not: İndirdiğiniz APK dosyalarını telefonunuza yükleyebilmek için, öncelikle cihazınızın ayarlarından “bilinmeyen kaynakları yükle” seçeneğini aktif etmelisiniz.
Ayrıca ikinci yöntemin, birinci yöntem için de kullanılabileceğini belirtmekte fayda var. Siz hangi yöntem kolayınıza geliyorsa onu deneyebilirsiniz.
 
Üst