Google OS?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Rena
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Rena

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bir aralar SDN haberlerinde de yayınlanmıştı, Goobuntu gibi birşey sanırım. Google yalanladı, fakat merak ettim Google'nin işletim sistemi yapma gibi bir hedefi varmı? Yapsa sizce neler olur..

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Haberi okumadım
Fakat Google rahatlıkla bir linux türevi çıkarabilir.
Hesabını kitabını yaptıktan sonra tabii :)

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Çıkarırsa microsoft diye bir şey kalmaz ;)

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Bende

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Microsoft'un kalmamasını sağlamak sandığınız kadar kolay değil. HErkes en iyi olduğu yerde kalırsa bence var olur. OS çıkarmak linux'u makyajlamak değildir. Hele şu saatten sonra hiç değildir. Zamanında makyajlayanlar ( Apple ) parsayı topladı, ötekiler de güvenlik rekorları kırarak tatmin oluyorlar.

Google'nin OS sine gelince. Hiç gerek yok. Boşuna yatırım olarak kalır. Sıfırdan user friendly bir GUI, bunu destekleyen hızlı bir çekirdek yazmak tanıtmak kullandırmak derken ömürleri biter :)

O yüzden ararız buluruz prensipleri çevresine benimle arayın, benimle bulun tarzı programcıklar yerleştirerek parayı götürmeleri hayırlarınadır.

mustifanci

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Microsoftun rakipleri hakkındaki bir soruya yakın zamanda google android işletim sisteminin bilgisayara sıçramasında doğacak bir sonuç bekliyoruz yada buna benzer bişi söylemiş yani yakında android masaüstüne sıçrar bununda ilk adımı crome sonra android mobile yakın zamanda android pc duyarsak şaşırmayalım

mustifanci

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Microsoft'un kalmamasını sağlamak sandığınız kadar kolay değil. HErkes en iyi olduğu yerde kalırsa bence var olur. OS çıkarmak linux'u makyajlamak değildir. Hele şu saatten sonra hiç değildir. Zamanında makyajlayanlar ( Apple ) parsayı topladı, ötekiler de güvenlik rekorları kırarak tatmin oluyorlar.

Google'nin OS sine gelince. Hiç gerek yok. Boşuna yatırım olarak kalır. Sıfırdan user friendly bir GUI, bunu destekleyen hızlı bir çekirdek yazmak tanıtmak kullandırmak derken ömürleri biter :)

O yüzden ararız buluruz prensipleri çevresine benimle arayın, benimle bulun tarzı programcıklar yerleştirerek parayı götürmeleri hayırlarınadır.
Bunlar teknoloji şirketleri bunların sürekli gelişmesi lazım bak iphone na köşeyi döndü apple neden nokia varken ben bu işe girmeyim demedi.Yerinde sayan şirketler gerileyen şirketlerdir bu yüzden çok kısa zaman sonra 1-2 yıl içinde google işletim sistemini görürüz.Google kısa bir süre öncede oyun şirketi satın almıştı bu yükseliş ve yenilenme dvm edecektir muhakkak.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285

Bu halk google bir şey yaparsa hemen ona sıçrayacak durumda şimdi gördüğüm herkesde bir chrome kurulu.Way be;)

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Bu halk google bir şey yaparsa hemen ona sıçrayacak durumda şimdi gördüğüm herkesde bir chrome kurulu.Way be;)
Ben dahil, hatta mesajı da ondan yazıyorum. Ama durum o kadar kolay değil yani. Tarayıcı alışanklığını bile bırakamayan bir insana işletim sistemini değiştirmeyi nasıl başaracaklar( yavaş yavaş olur ancak ki o yavaşlıkta da MS durmayacak ya ). Dünyada IE hala %70 ler civarında kullanılmakta. Ve dediğim gibi bu bir tarıyıcı ne yapıyor ki, adresi yazarsın gider açar gelir. Şurda zorlasa yazılım bilen kişilerin %80'i bir tarayıcı yapabilir. Programlama kitaplarının örnek projelerindendir. ama os yazmak o kadar kolay değil. Elinizdeki CPU telefon CPU'su değil :P. içindeki micro işlemci sayısını 500 kişi yanyana gelseniz 5000 günde sayarsınız :D

Ha sadede geleyim yapamaz mı bal gibi de yapar, ama bu Linux makyajı olacaksa boşuna yırtınmış olur. Linux makyajı parsasını Apple topluyor.

filtrekahve

Doçent
Emektar
Reaksiyon puanı
0
Yaklaşık 9 yıldır dergiler olsun, internet olsun teknoloji yazıyorum. Son 5-6 senedir de Google'ın hedefinin bir işletim sistemi çıkarmak olduğunu yazdım durdum bir sürü yerde. En son PC Magazine yazı işleri müdürlüğü yaparken hazırladığım bir Google dosyasında yazmıştım Google OS gelir mi diye, tarih 2006 sonlarıydı ama hangi ay hatırlamıyorum.

Bugün bu konuda bir şeyler yazacak olsam gene aynı iddiayı yapardım. Google'ın hedefi zaman içerisinde Windows'un yerine geçecek bir işletim sistemidir. Ama bildiğimiz anlamda işletim sistemi değil, her şeyin internet üzerinden yürüdüğü, bilgisayarınızda sadece sizi bu online dünyaya eriştirmeye aracı olacak bir sistemden bahsediyorum. İlk yazdığımda ne Google OS dedikoduları vardı ne de Android. Hatta Google'a şakayla karışık sormuştum Google OS ne zaman geliyor diye; "biz sunduğumuz servisleri çıktıktan sonra duyuruyoruz, hazırlığını yaptıklarımızla ilgili bir çalışma kesinlikle yapmıyoruz" demişlerdi :)

Durup bir düşünün, Google'ın 8-10 servisini (gmail, docs vs.) kullananlardansanız, online işletim sistemi kullanır gibi hissetmiyor musunuz kendinizi?

Görüşmek dileğiyle,
Melih Çelik

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Bugün bu konuda bir şeyler yazacak olsam gene aynı iddiayı yapardım. Google'ın hedefi zaman içerisinde Windows'un yerine geçecek bir işletim sistemidir. Ama bildiğimiz anlamda işletim sistemi değil, her şeyin internet üzerinden yürüdüğü, bilgisayarınızda sadece sizi bu online dünyaya eriştirmeye aracı olacak bir sistemden bahsediyorum. İlk yazdığımda ne Google OS dedikoduları vardı ne de Android. Hatta Google'a şakayla karışık sormuştum Google OS ne zaman geliyor diye; "biz sunduğumuz servisleri çıktıktan sonra duyuruyoruz, hazırlığını yaptıklarımızla ilgili bir çalışma kesinlikle yapmıyoruz" demişlerdi :)

Durup bir düşünün, Google'ın 8-10 servisini (gmail, docs vs.) kullananlardansanız, online işletim sistemi kullanır gibi hissetmiyor musunuz kendinizi?

Görüşmek dileğiyle,
Melih Çelik

Evvet ben de tamamen katılıyorum, şu anda en büyük açık bu yönde zaten ve online işletim sistemleri ufak ufak görünmeye başladı, gugıl da zaten ufak ufak parçalarını oluşturuyor, bir arayüzle bunları düzenleyip kompakt hale getireceğini düşünüyorum.

cerviheus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1

Hocam Apple windowsu makyajlamadı, Windows işletim sistemini kurarken Apple vardı ve Apple dan çaldı. Bill Gates ile Steve Jobs (apple CEO) düşmanlığı burdan gelir.
Dünyadaki ilk pencere ve grafik arayüzüyle olan işletim sistemi Apple ındır. Mouse ile idare edilirdi.
Ben o zamanlar arkadaşlara mouse dan bahsettiğimde benle alay ederlerdi. Çünkü onlar halen dos altında C://cd.. falan yazıyorlrdı. Henüz Windows çıkmamıştı.
Windows çıktığında (adı da pencere demektir zaten) Apple Windowsa dava açtı. Bizden çaldı işletim sistemini diye. Ama malesef o zamanki mahkeme rekabetin korunması (ABD nin devlet politikası) amacıyla sübut deliller karşısında tarafsızlığını koruyamadan kimseye ceza vermedi.
Bilen bilmeyen konuşmasın. Böyle forum olmaz. Bildiğinizi sandığınız şeyleri google dan aratın sonra yazın.

Türkiye'de Apple sahibi olmak zor. Çünkü Türkiye Apple ı hakedebilecek kadar ileri bir ülke değil. Zaten ileri ülkeler Apple ı çoktan kabul ettiler bile.
Türkiye makus kaderini yaşıyor. Hep 1 adım geriden geliyor.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
cerviheus dan alıntı::
"Türkiye'de Apple sahibi olmak zor. Çünkü Türkiye Apple ı hakedebilecek kadar ileri bir ülke değil. Zaten ileri ülkeler Apple ı çoktan kabul ettiler bile.
Türkiye makus kaderini yaşıyor. Hep 1 adım geriden geliyor."

Yahu kardeşim dünyanın çoğu Windows kullanıyor.Sen hala Mac'ı övüyorsun...
Windows şu anda rakipsiz........

Bu arada google herhangi bir linux türevini geliştirip yayınlayabilir...

cerviheus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
cerviheus dan alıntı::
"Türkiye'de Apple sahibi olmak zor. Çünkü Türkiye Apple ı hakedebilecek kadar ileri bir ülke değil. Zaten ileri ülkeler Apple ı çoktan kabul ettiler bile.
Türkiye makus kaderini yaşıyor. Hep 1 adım geriden geliyor."

Yahu kardeşim dünyanın çoğu Windows kullanıyor.Sen hala Mac'ı övüyorsun...
Windows şu anda rakipsiz........

Bu arada google herhangi bir linux türevini geliştirip yayınlayabilir...

işte yazımı okursan daha iyi anlarsın. Sen windowsun rakipsiz olduğunu zannediyorsun
Halbuki öyle değil.
Yurtdışında özellikle Amerikada tüm windowslar yavaş yavaş yerini Mac sistemlere bırakmaya çoktan başladı. Ama malesef Türkiye uyuyor.
Virüs dolu, habire çöken, ucuz windowsla kim ne yapsın ?

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
işte yazımı okursan daha iyi anlarsın. Sen windowsun rakipsiz olduğunu zannediyorsun
Halbuki öyle değil.
Yurtdışında özellikle Amerikada tüm windowslar yavaş yavaş yerini Mac sistemlere bırakmaya çoktan başladı. Ama malesef Türkiye uyuyor.
evet yavaaaaaşşşş yavaaaaaaşşşş. Böyle forum olmaz araştırın diye kesip atarken biraz da siz aynı şeyi yapın lütfen.
chart.jpg

Diğer taraftan anlaşılır birşey herkesin eski windows'tan ve onun virüs, worm, trojan vs. bıkmış olması. Ama windows'ta bunların olmasının nedeni de tablo gördüğünüz 88% pazar payı. Sanıyor musunuz ki Linux veya Mac veya Google OS aynı paya sahip olsa virüs-free olarak kalabilecek?

Bir de işin diğer tarafı;
Çok güzel bir işletim sistemi yaptı varsayalım google, janjanlı açılış süper hızlı harika pencereler felan. Ama 1 tane medya oynatıcı tek ofis programı neredeyse 0% 3rd party yazılım desteği.... Nereye kadar kullanırsınız?

Senelerin mac'inde bile hala daha yazılım desteği çok kısıtlıyken. Bilemiyorum diyorum sadece...

cerviheus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşım öncelikle vermiş olduğun değerler 2005 yılına ait. Diğer taraftan mühim olan şu an ne kadar pazar payına sahip olduğu değil, ne kadar pazar payını hangi süre içerisinde arttırdığı veya eksilttiği. Diğer bir değişle artış hızı. Tabiki windows 2005 yılında % 88 lik bir pazar payına sahipti. Ona bakarsan 2005 yılında iphone yoktu. Nokia siyah-beyaz ekranlı telefonlarını 250 milyondan satıyordu o zamanlar. Ne zamanki iphone geldi. Şimdi nokia dokunmatik ekranlı telefonlarını 500 milyona satıyor.
Apple MacOs işletim sistemi için de aynı şey gerekli. Ayrıca bilmen gereken diğer konu, son 3 yıldır Apple ın girişimleri ile, herhangi bir Apple da Hem windows hem MacOs çalıştırabilirsin. Emülatör olarak değil. Normal ve direkt olarak. Yani bir Apple aldığın zaman her iki işletim sistemini de çalıştırabilen bir bilgisayara sahip oluyorsun. Bu apple için geliştirilmemiş bazı programlar yüzünden apple almayan müşteriler için yapıldı.
Bu da pazar payı rakamlarını manipüle etmektedir.
En doğru gözlem yurtdışında yaşayan insanların gözlemidir. Ben yıllardır windowslu bir pc ye sahip hocamı, hocam amerikaya ayak bastığı gün bir Apple alması ile pazar payını gözlemliyorum. Google dan Apple fenomeni (apple phenomenia) olarak da aratabilirsin, illaki rakamsal değil.
Türkiye söylediğim gibi makus talihini yaşıyor ve apple ı deneyemeden apple hakkında karar vermeye çalışıyor.
Bunun müsebbibi ve suçlusu tok bir grup olan Koç grubudur. Apple ı Türkiyeye getiren, Türkiyede asla yaygınlaştırmayı düşünmeyen, sadece sattığından para kazanmayı düşünen, koça bağlı küçük bir şirket getirmektedir Türkiyeye Apple ı.
Apple Türkiye'de işletim sistemi ve lisanslı program kullanımı istatistiklerine bakarak, ne kadar içler acısı bir tablonun olduğunu görüp Türkiyeye direkt yatırım yapmamakta, sadece isteyenler için Koça bağlı küçük bir şirket tarafından ithal edilmektedir. Bu yüzden türkçe desteği vermemektedir.
Herneyse.. Siz biz bize benzeriz biz Osmanlı Bankasıyız demeye devam edin. Ama Osmanlı Bankası yıkılalı 10 sene oldu.

HypeRcoDe

Asistan
Reaksiyon puanı
4
@cerviheus

yazdıklarına sadece bir konuda katılmıyorum. Biz zaten çok gelişmiş bir ülke değiliz. cok büyük yıkıntıların altından kalkmaya calışan kendini yeni yeni toparlayan bir ülkeyiz. Birşeyler henüz düzene oturmaya başladı. Diyorsun ki apple türkiye pazarina girmiyor yatırım yapmıyor. Hiçbirimiz keyfi olarak denemek amaçlı apple alabilecek güçte değiliz. Böyle bir gücümüz yokki nasil deneyelim de fikirlerimizi belirtelim. Apple çok gördüm çok kullandım fakat benim çok kavramım bu konuda sınırlı amerikada iphone satış rakamları çok abartılı iken amerikanın blackberry den sonra ençok tutulan telefonu iken bizde çok daha farklı durum.

Konumuza dönersek microsoftun tekel olarak kalmasını tek bir sebepten dolayı istemiyorum. Rekabet olmadıkça gelişim az olacaktır. Microsoft 15 yılda windows 1.0 dan windows 7 ye geçti. Çok büyük bir gelişim gibi görünsede aslında o kadar büyütülecek bir durum değil. Örnegin bir intel in işlemci konusundaki 15 yilda gelişimine bakarsak microsoftun windows üzerindeki gelişimi yanında bir hiç kalır. Bunun sebebi bariz bir şekilde görünüyor. Microsoft şuan pazarında kim ne derse desin tekel ve bu kafayla gidilirse uzun bir süre de yıkılamayacak. Kullandığınız yazılımların neredeyse hepsi microsoftun alt yapısı ile hazırlanıyor. Yapacak çok fazla birşey yok en azından bir süre böyle.

cerviheus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Çok doğru söylüyorsun ama yine yazdıklarımın arasında birşey var ki onu yine atlamışsın. Zaten bir Apple bilgisayar aldığın zaman hem Windows hem MacOS işletim sistemine sahip oluyorsun. Apple hayatlarında bir kez olsun MacOs işletim sistemini deneyenlerin otomatik olarak Windowsu bırakacağını bildiği düşüncesiyle Windowsu makinelerine entegre etti.
Bugün orta seviye bir Apple fiyatı 2.000 YTL. alınamaz diye birşey yok.
Söyleyeceğim o ki, Türkiye "inadından" ötürü Apple kullanmıyor. Benim vurgulamaya çalıştğım bu.

TeArS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Çok basit geliyor galiba çoğu insana işletim sistemini linux'a geçirmek.

Google'un bu saatden sonra yapacağı işletim sistemi illa ki linux paketi olacak piyasa yüzlercesi var!

Linux işletim sistemini merakla takip ediyorum, ama ne yazık ki kullanıcı dostu işletim sistemi değiller, hiçbiri mac os ve windows gibi kullanıcı dostu olamadı.

Apple deneyip de mac os hayranlığı hiç bir şekilde kazanmadım tabi her kullanıcın tepkisi farklıdır.

Şu aralar microsoft framework kaynaklarını açarak linux için çok güzel bir adım attı. Fakat yeterli developer'a sahip olamayan linux cephesi hala çok yavaş gerekli insanlar toplansa, linux üzerinde sorunsuz "exe" çalışması yapılabilse, pazar payının %10'nun üzerine çıkabilirler diyorum.

İşletim sitemini sattıran nedir önce o tartışılmalı

Donanım uyumluluğu
Zengin Program seçimi (Bence en önemlisi)
Kullanıcı Dostu Kolay kullanılabilirlik.
Esnek yapı
İstenildiğinde her ayarını değiştirebileceğiniz uzmanlar için (Mac os bundan hep mahrum oldu)

gibi eklenebilir.

HypeRcoDe

Asistan
Reaksiyon puanı
4
@cerviheus
Ben macos dan hiç bahsetmedim zaten ben kullandım hala kullanmaktayım. Üniversitelerin büyük çoğunda insanlar bu farkı yaşayabilme şansını bulabilirler. 2000TL dediğin çok büyük bir para inan bana :) her gün bilgisayar almak için gelen bir çok insan oluyor. ve genel olarak 500TL ile 1000TL arasinda fiyat beklentileri içerisindeler. Güncel bir sistemi o fiyatlara sıkıştırmak çok zor ama teknolojiyi biraz geriden alarak bu isteklerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Yine söylüyorum hiç bir zaman saltanat sonsuz olmamıştır. Bizim atalarımızdan daha uzun süre dünyaya hükmedecek bir başkası çıkabilecegini düşünmüyorum. O yüzden microsoftun da sonu gelecek ama şimdi değil.

magicxxL

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Ben dahil, hatta mesajı da ondan yazıyorum. Ama durum o kadar kolay değil yani. Tarayıcı alışanklığını bile bırakamayan bir insana işletim sistemini değiştirmeyi nasıl başaracaklar( yavaş yavaş olur ancak ki o yavaşlıkta da MS durmayacak ya ). Dünyada IE hala %70 ler civarında kullanılmakta. Ve dediğim gibi bu bir tarıyıcı ne yapıyor ki, adresi yazarsın gider açar gelir. Şurda zorlasa yazılım bilen kişilerin %80'i bir tarayıcı yapabilir. Programlama kitaplarının örnek projelerindendir. ama os yazmak o kadar kolay değil. Elinizdeki CPU telefon CPU'su değil :P. içindeki micro işlemci sayısını 500 kişi yanyana gelseniz 5000 günde sayarsınız :D

Ha sadede geleyim yapamaz mı bal gibi de yapar, ama bu Linux makyajı olacaksa boşuna yırtınmış olur. Linux makyajı parsasını Apple topluyor.

Linux makyajlı yapar mı bence yapmaz yapsa da $ dan vazgeçmez :)

toxidas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
google ubuntu çekirdeğine birkaç ekleme ile zaten kendi içinde bu işletim sistemini kullanıyor hatta ubuntu community için de resmi olmasa da bazı yazılımları güncelleyip geliştirilmesini sağlıyor şu an kullandığımız ubuntudan pek bir farkı yok goobuntunun belki içine chrome entegre etmişlerdir ki zaten sizde bunu yapabiliyorsunuz wine sitesinden ücretsiz cxchromium paketini indiren herkes ubuntuya chrome kurabilir bu arada windows hiçbirzaman ölmez w7 sürümü beta olmasına rağmen çok olumlu gelişmeler içeriyor yönetim ve son kullanıcı kolaylığı sürdüğü sürece en azından kurumsal olarak windows vazgeçilecek bir os değil.

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Arkadaşım öncelikle vermiş olduğun değerler 2005 yılına ait. Diğer taraftan mühim olan şu an ne kadar pazar payına sahip olduğu değil, ne kadar pazar payını hangi süre içerisinde arttırdığı veya eksilttiği. Diğer bir değişle artış hızı. Tabiki windows 2005 yılında % 88 lik bir pazar payına sahipti. Ona bakarsan 2005 yılında iphone yoktu. Nokia siyah-beyaz ekranlı telefonlarını 250 milyondan satıyordu o zamanlar. Ne zamanki iphone geldi. Şimdi nokia dokunmatik ekranlı telefonlarını 500 milyona satıyor.
Apple MacOs işletim sistemi için de aynı şey gerekli. Ayrıca bilmen gereken diğer konu, son 3 yıldır Apple ın girişimleri ile, herhangi bir Apple da Hem windows hem MacOs çalıştırabilirsin. Emülatör olarak değil. Normal ve direkt olarak. Yani bir Apple aldığın zaman her iki işletim sistemini de çalıştırabilen bir bilgisayara sahip oluyorsun. Bu apple için geliştirilmemiş bazı programlar yüzünden apple almayan müşteriler için yapıldı.
Bu da pazar payı rakamlarını manipüle etmektedir.
En doğru gözlem yurtdışında yaşayan insanların gözlemidir. Ben yıllardır windowslu bir pc ye sahip hocamı, hocam amerikaya ayak bastığı gün bir Apple alması ile pazar payını gözlemliyorum. Google dan Apple fenomeni (apple phenomenia) olarak da aratabilirsin, illaki rakamsal değil.
Türkiye söylediğim gibi makus talihini yaşıyor ve apple ı deneyemeden apple hakkında karar vermeye çalışıyor.
Bunun müsebbibi ve suçlusu tok bir grup olan Koç grubudur. Apple ı Türkiyeye getiren, Türkiyede asla yaygınlaştırmayı düşünmeyen, sadece sattığından para kazanmayı düşünen, koça bağlı küçük bir şirket getirmektedir Türkiyeye Apple ı.
Apple Türkiye'de işletim sistemi ve lisanslı program kullanımı istatistiklerine bakarak, ne kadar içler acısı bir tablonun olduğunu görüp Türkiyeye direkt yatırım yapmamakta, sadece isteyenler için Koça bağlı küçük bir şirket tarafından ithal edilmektedir. Bu yüzden türkçe desteği vermemektedir.
Herneyse.. Siz biz bize benzeriz biz Osmanlı Bankasıyız demeye devam edin. Ama Osmanlı Bankası yıkılalı 10 sene oldu.
yaaa nasıl bir hastalık sendeki?
2008 Aralık - 2009 Ocak rakamlarını 2005 yılı diyorsun? Elma logolu iç çamaşırı mı giyiyorsun gerçekten merak ettim şimdi. Yabancı ülkelerde 2000TL çok matah birşey değil ort. 6000TL. gelir ile ama Türkiyede inan bana 2000TL çok sonuçta ort. gelir 1500TL. Ve dahası... hala daha birçok oyun kullanıcısı mevcut bilgisayar alan. Düşünün bakalım PC mi alır bu kişiler Mac mi?

mkayan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Halbuki öyle değil.

MacOS, Linux türevleri gibi Unix tabanlı açık kaynak kodlu çekirdeğe sahip bir işletim sistemidir.
Google'ın olası işletim sistemi de aynı mantıkda bir işletim sistemi olacaktır. Çekirdekten kendileri de derleyebilir, herhangi bir Linux dağıtımı üzerine de inşa edebilir veya filtrekahve'nin de belirttiği gibi kendi servislerini online bir işletim sistemi üzerinde birleştirebilir.

Burada önemli husus, konu oyunsa ve illa PC üzerinde oynanacaksa günümüzde Windows'un bu konuda alternatifi yoktur.
Fakat Windows şu an dünyada en yoğun kullanıma sahip işletim sistemi olduğundan zararlı yazılımlardan en büyük payı almaktadır.
Bu konuda en iyi yöntem çift işletim sistemi kullanarak internet ortamında Linux üzerinden çalışmak oyun içinde Windows'u kullanmak olacaktır.

Burada zararlı yazılımlardan etkilenme ölçüsü işletim sisteminin fiyatı değil ne kadar yaygın kullanıldığıdır.
Özetle çok para ödeyerek Mac almak sorunun çözümü ve gelişmişlik göstergesi değildir.

Çözüm internet ortamında Linux, sanallaştırılmış işletim sistemi veya örneklerini görmeye başladığımız online işletim sistemlerini kullanarak kişisel güvenliğimizi sağlamaktan geçiyor...

Yuzersif

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Çıkarırsa microsoft diye bir şey kalmaz ;)

Linux windowsla baş edemez. Nasıll bu kadar soruna rağmen insanların yüzde yetmişten fazlası hala ie kullanıyorsa durum windowsta da aynı. Hele linux kullanmak böyle zorken.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Ne zoru ya gülüyüyorum bunlara 2004te ellemişler sonra ellememişler :D