Google niye bu kadar hızlı???

gokhans19

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Sizdede aynımı bilemiyorum ama google siteniz botlar tarafından haftada 1 kere taranır demesine rağmen benim 3 dakika önce yazdığım yazıyı hemen taramış.Blogumu googleda arattırdım 3 dakika önce açtığım yazıyı gördüm hemen kayıt etmişler.
Bilenlere soruyorum:
1-Bu sizdede aynımı sitenizi güncellediğinizde saniyesinden googleda sitenizin yeni halimi görünüyor
2-Blogger kullandığım için google bana kıyak geçip saniyesinde sitemi tarıyor olabilirmi
3-Blog sitemde google analiz kodları var ve google herşeyi analiz ediyor o kodlar sayesindemi blogumu güncellediğimde saniyesinde googleda blogumun güncel hali görünüyor
4-Blog ayarlarında blogu güncellediğimde çeşitli yerlere ping atan bi servisi aktif etmiştim bu yüzden olabilirmi

Yorumlarınızı bekliyorum.. ???

Tartarus

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Google aslına bakarsanız ve biraz düşünürseniz pek de masum amaçlara hizmet etmiyor.

gokhans19

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Tartarus dedi ki:
Google aslına bakarsanız ve biraz düşünürseniz pek de masum amaçlara hizmet etmiyor.
Niye googleı uzun süre kullanmak kansermi ediyor :D
Konuyla alakasız şeyler yazmayın eğer yazacaklarınız varsa başka konu açabilirsiniz

Melih_78

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kardes Büyük Bi İhtimallle bu Analiz Kodları Sayesinde Daha Cabuk Güncelleniyor.Zatende Oyle Olması Gerekir.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
gokhans19 dedi ki:
Tartarus dedi ki:
Konuyla alakasız şeyler yazmayın eğer yazacaklarınız varsa başka konu açabilirsiniz

Selamlar.

Gökhancım sen sanki biraz asabisin bu günlerde? :) Her mesaj yazana aksi aksi konuşuyorsun.
Olabilir Google belki de haftada bir kere tarıyordur senin siteni. Demek ki senin yazdığın yazı da tam o haftaki tarama dönemine denk gelmiş :) Bu gayet normal.
Ayrıca Google her siteyi aynı hızda taramaz. İşte o yüzden PageRank diye bir sistem geliştirdi. Kendine göre önemli olduğunu düşündüğü sitelerde daha hızlı tarar.

gokhans19

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Elmacik dedi ki:
gokhans19 dedi ki:
Tartarus dedi ki:

Selamlar.

Gökhancım sen sanki biraz asabisin bu günlerde? :) Her mesaj yazana aksi aksi konuşuyorsun.
Olabilir Google belki de haftada bir kere tarıyordur senin siteni. Demek ki senin yazdığın yazı da tam o haftaki tarama dönemine denk gelmiş :) Bu gayet normal.
Ayrıca Google her siteyi aynı hızda taramaz. İşte o yüzden PageRank diye bir sistem geliştirdi. Kendine göre önemli olduğunu düşündüğü sitelerde daha hızlı tarar.
Tamamda abi ben mesela aynı gün içinde bi saat 1de konu yazsam bloguma saat 1i 1 geçe googleda bu yayınlanıyor aynı gün içinde saat 3te bi konu daha açsam bu konuda googleda yayınlanıyor.Google haftada 1 tarıyorum diyor ama ben konuyu yazdıktan 2-3 saniye sonra googleda o konum görünüyor. Blogumun pagerankı 1/10. Sence google analiz kodları var sitemde ve anında google analytics e blogdaki her oluşum rapor ediliyor sence bu özellik sayesinde google anında burdan bilgileri güncelliyor olabilirmi.Bide bloggerde bir özellik var blogunu yayınladığında bazı sitelere ping atarak aramalarda daha üstlerde va daha fazla çıkmanı sağlıyor.Bu özellik sayesinde blograzzide blogumun olduğu sayfada son 3 konu başlığı altında blogumda yayınladığım son konu anında görünüyor.Sence bu yüzden olabilirmi..

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Tabi ki sunucunun hızı Google'ın hızını da etkileyecektir.
Muhtemelen blogspot'un PageRank'ı yüksek olduğu için bu seni de etkiliyordur. Ya da Google yepyeni bilgisayarlar ve programlar kullanmaya başladı :)

Ayrıca AdSense, Analytics gibi Google hizmetlerini kullanman da taramayı oldukça fazla etkiler.

Daha profesyonel cevaplar olursa biz de bilgileniriz, ama çok irdelenecek bir şey değil. Zaman zaman böyle olur zaman zaman aksi olur.

gokhans19

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Elmacik dedi ki:
Daha profesyonel cevaplar olursa biz de bilgileniriz, ama çok irdelenecek bir şey değil. Zaman zaman böyle olur zaman zaman aksi olur.
Yani diyosunki neden hızlandığıyla bu kadar uğraşma hızlanmışya önemli olan o :)