Google Kapanıyor

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Google kapanıyor mu?
Atatürk'e ağır hakaret gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunuldu
12 Nisan 2009 Pazar, 10:49
manset_ic_140118.jpg

Ülkemizde erişimi yasaklanan video paylaşım sitesi YouTube'un ardından, Atatürk’ün kişilik haklarına ve manevi şahsiyetine ağır hakaretler içerdiği öne sürülen bir site sebebiyle arama motoru Google da kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.
Atatürk’e ağır hakaret
Atatürkçü Düşünce Derneği, Google’da “Kemalizmin karın ağrısı” yazılarak ulaşılan sitede, Atatürk’e ağır hakaretler içeren ifadelerin yer aldığı gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu’na suç duyurusunda bulundu.
Arama motoru yöneticilerinin cezalandırılması ve Google’ın Türkiye’de erişime kapatılması istenen dilekçede, “Kemalizmin karın ağrısı” yazılarak ulaşılabilen ana başlıklarda, Türkiye’nin kurucusu Atatürk’e kişilik hakları dahil, her alanda hakaret edildiği kaydedildi.
Söz konusu yayınların kimler tarafından siteye konulduğunun tespit edilemediği belirtilen dilekçede, “Ancak sayfanın sonuna sitenin Google tarafından desteklendiği yazılmıştır.
Atatürk’ü Koruma Kanunu başta olmak üzere, TCK ve ilgili maddelere aykırı olarak yayın yapan sitenin sorumlularının tespit edilerek, cezalandırılması ve bu sitenin de acilen yayınlarının durdurulması ve kapatılmasını talep ediyoruz” denildi.
Paylaşım sitesi “YouTube”a erişim de, Atatürk’e hakaret içeren görüntüler bulunduğu gerekçesiyle süresiz olarak yasaklanmıştı. Ankara Basın Savcılığı, Atatürk’e hakaret içeren görüntülerin sadece Türkiye veri tabanında kaldırıldığı gerekçesiyle erişime izin vermemişti.

KAYNAK

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Sıkar bence kapatamazlar...:)

ennteresan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
salak mı bunlar? google o desteklemeyi ne amaçla yapıyor haberleri yok heralde.

fthtsdmr

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
44
Biri bir site açıyor. Sitede birileri Ata' ya hakaret ediyor. Google bunu buluyor diye google mu şuçlu oluyor? Bence kapatan onu yapan adamların sitesini kapatsın.Ama burası Türkiye hiç bellide olmaz :D

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
eğer destekliyorsa kapasınlar

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Googlen seciçi olması lazım önüne gelen her sitenin açılmasına, Arama motorunda çıkmasına izin vermemeli. Üzerine düşeni yapmalı. her şey para değil. Gerektiğinde en kral siteye kendi arama moruru zerinden erişilmesine engel getirmeli

İnsanı kötülüğe götüren her yolun kapısı demir kilitlerle kilitlenmeli

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Google daha duyarlı davranmalı bu konuda. Ama çözüm sansür değildir.

Hutame

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu mantıkla direk interneti kapatalım.. internet olmasa google dahil hiç bir siteye giremeyiz hakaret te olmaz. dimi. hatta elektrikleri keselim elektrik olmasssa bilg. olmaz. ne günlere kaldık ya :helpsmilie:

yetkilibiri

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Biri bişey mi dedi. Google'u mu kapatacakmışlar !!

katılıyorum ama gülmekten :D

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Onlar kapatsada millet girmenin bi yolunu buluyor... GERENK YOK BUNLARA... YANLIŞ SULARDA YÜZÜYORLAR...

centigrade

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Ar-ge sıfıra yakın olmasına rağmen üstüne bir de mevcut ürünlerin kullanımını sınırlandıma getirilmesi veya getirilmeye çalışılması ne kadar zavallıca bir hareket değil mi?

Hala her türlü işimiz için başımıza bir çoban konulması veya konulmaya çalışılması ve bu işin altından mutlaka bakşa birilerinin ekmek yemek için milletin hakkını hiçe sayması , medeniyet seviyesini yakalamak için çalışmak yerine kıldan tüyden sebepler üretip kişisel hakların ihlal edilmesi ve kendi kendimizi aşamamızın vermiş olduğu yılgınlıgın yetmediğini görmek hakikaten sıkmıyor mu?

Sıkılmadık mı artık bu tarz şeylerin gündeme getirilmesinden?

Adamlar kendi yaratıcısını inkar ediyor peygamere ağza alınmıcak sözler söylüyor, Atatürk'e küfür ediyor diye koskoca arama motorunu kapatmak hangi zihniyete sığar???

Sağladığı fayda ile zararın karşılaştırıması durumunda ,deryanın içindeki bir parça suyun kirlenmesi yüzünden, deryaya küsmek ,girmemek ,nimetlerinden faydalanmamak 'sen kirlisin' demek ne kadar doğru ise işte bu çıkabilecek kararda o kadar doğrudur.

Elinizin altında sınırsız imaknı tepip ' acaba nerde mukeddasatımıza sövüyorlar' diye bir gayretkeşlik içine girmek , sakat düşüncenin başladığı noktanın ta kendisidir.

Aynı zamanda sınırsız özgürlük isteyip diğer insanların haklarını ihlal eden özgürlüğü kendi özürlülüklerine dönüştürenlere de Allah ıslah etsin diyorum.

Bu tarz insanların toplumda sağlayamadığı etki ve tepkileri internet ortamına taşıması ve bununda ciddiye alınıp bu insanların teşvik edilmesini de ayrıca kınıyorum.

Hepimizin kendine ve topluma olan saygısının en üst düzeyde olabilmesi dileğiyle...

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Ya bir arama motoru bu. Otomatik olarak arama datalarını çeşitli kritikler çerçevesinde ekrana getiren bir sistem. Google sonuçta site kapatamaz onun için girilen arama krititerleri içerisinde o site de sonuç olarak görüntüleniyorsa arama sonuçlarında yer alır. Bunu "aaa bu sitede Atatürk'e hakaret var arama sonucuna yerleştirmeyeyim" diye bir mantık arayamazsınız. Ki bir websitesine ilgili meta tagleri yerleştirirseniz site ilgisiz de olsa yapılan aramada arama sonucu olarak çıkabilir.
Tamam sonuç olarak böyle ipsiz sapsız, yersiz ve tümü ile kötü niyetli sitelerin varlığı ve bir şekilde sürekli olarak gün yüzüne çıkması hepimizi kızdıryor. Ama sitenin ve siteyi hayata geçirenlerin faaliyetlerini sonlardırmak, Google kapamaktan daha kalıcı bir çözümdür.

kryyltkn

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bir de bunu yapan AGDD (Atatürkçü Geçinen Düşünce Derneği). Ben buna bir anlam veremiyorum. Hem ülkenin İranlaştırılmasına karşı çıkıyorlar hem de İran'da yasak olan bir hadisenin aynısını ülkemize taşımak istiyorlar. Bu nasıl iş anlamak bile istemiyorum. Bumudur Atamızın bizlere öğüt ettiği muhasır medeniyetlere ulaşma durumu. Yasakçı zihniyetin ülkemizi bir yerlere götürmediği artık bir gerçek. Ne olacak yurtdışındaki yabancılar ya Youtube'yi ve googleyi türkler kapatmış izlemiyorlar artık bizim de Atatürk'e hakaret etmemize gerek kalmadı mı diyecekler? Onlar yine hakaretlere devam edecek. Hem bütün dünyanın Atatürk'ü ve bizi sevmesini de bekleyemeyiz. Hakaret edenler tabii ki olacaktır. Önemli olan hakaret edenlerin koydukları videolar yanında O'nu sevenlerin de koydukları videoları dünya insanlarının izlemesidir. Ama maalesef yasakçı zihniyet bunu yapmamıza izin vermiyor. Sadece hakaret eden videolar koyuluyor.

Derneğin internet sitesindeki mail adresine de mail gönderdim. Siz de bunu yapabilirsiniz. Yaptıkları yanlıştan dönmelerini sağlayalım.

mavinok.ta

Dekan
Reaksiyon puanı
13
yani insanlar git gide daha da gerizekalı olmaya başladı. mantıklı mı bu iş şimdi? adı üstünde arama motoru işte ne ararsan gösteriyo işi bu. saçma sapan şeylerle uğraşıyo insanlar yaa

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Selamlar,

Görünüşe göre, memlekette, kötü çevirinin sonucu olarak ortaya çıkan "destekleme" sözcüğünü olmadık yerinden anlayan çok kişi var.

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Kabul edin artık. Biz Türkler çok kolaycıyız. Sitenin arkasındaki kişileri yakalamaya çalışacağımıza aptal bir arama motorunu yasaklatmaya çalışırız. Daha fazla diyebilecek bir söz bulamıyorum.

eratosten

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Selamlar,

Görünüşe göre, memlekette, kötü çevirinin sonucu olarak ortaya çıkan "destekleme" sözcüğünü olmadık yerinden anlayan çok kişi var.

Kardeşime katılıyorum. Olay bana mı öyle geliyor yoksa sitenin altında yazan "destekliyor" sözcüğü çıbanın başının Google olduğu düşüncesini mi yaratıyor. Fakat bu arada Google.ında bir adım atması gerekiyordu. Haber ilk yayınlandığında o malum siteye yoğunluktan girilemiyordu.Ya hiç kimse kötü kullanımı bildirmedi ya da herksin bunu biledirmesine rağmen Google üstüne düşeni yapmadı bu konuda.

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
komik olmayalım. Bu ne ya.
arama motoru bu.
içerik sahibi değil.
biri güzel demiş 'yok artık interneti kapatalım' diye.
Kim 'kemalizmin karın ağrısı' diye ibare aratıyorsa gidip onu bulsunlar bu kadar dertlilerse.:wassat:
izninizle çüş demek istiyorum, belki birileri anlar da durur.

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
Olmaz öyle şey Abi :D

XLone

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Türkiye'de bilişim suçlarıyla ilgili yasal düzenleme şart !

mdkbet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
88
komik olmayalım. Bu ne ya.
arama motoru bu.
içerik sahibi değil.
biri güzel demiş 'yok artık interneti kapatalım' diye.
Kim 'kemalizmin karın ağrısı' diye ibare aratıyorsa gidip onu bulsunlar bu kadar dertlilerse.:wassat:
izninizle çüş demek istiyorum, belki birileri anlar da durur.

google'a sadece arama motoru demek nasıl bi mantıktır bende size çüş demek istiyorum.
ilk defa internetle karşılaşan biri olsanız anlarım da
bir foruma girip cevap yazacak kadar internetten haberdar olan birisi nasıl olurda google sadece arama motorudur der
google'ın hizmetlerinden hiç mi haberiniz yok
sözü geçen sitenin adresi (örnek olarak) http://sites.google.com/kendinibilmezahlaksizlar/
dolayısıyla google sadece arama motoru değildir.
sub domainleri engellemedikleri için google.com'a erişimi kapamak gerekiyor. daha önce blog sitelerinde de aynı olay olmuştu
tamam, sansürün saçma bişey olduğunu hepimiz biliyoruz ancak google üzerine düşeni yapmalı

erkofb

Asistan
Reaksiyon puanı
1
hadi hayirlisi iyice irana benzemeye basladik

antilove

Profesör
Reaksiyon puanı
11
sıkıysa kapatsınlar
öğrenciler nereeden araştırma yapacak!!!!!

hta1905

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Türkiye'de bilişim suçlarıyla ilgili yasal düzenleme şart !
Katılıyorum.Bilişim Bakanlığı kesinlikle kurulmalı ve bilişim hukuku oluşturulmalı.Hayatında bilgisayar görmemiş 80'lik hakimler sitelere erişimi yasaklıyor.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
hadi hayirlisi iyice irana benzemeye basladik

bu kez hep irana benzeyeceğiz diyenler yaptı bu yasak başvurusunu :ph34r: demek ki onlar da gelse irana bezyeceğiz bunlar da gelse irana benzeyeceğiz...
Ne iranmış be :devil:

akilcan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kesin bu siteyi de Adnan Oktar yani meşhur Adnan Hoca yada kitaplardaki takma adı ile Harun Yahya şikayet etmiştir.İngiliz kumaşından yapılan takım elbiseler ve mankenlerle akşam cemaatleri derken adam harıl harıl ekibii ile sitelerin kapatılması için şikayette bulunuyor bakarsın yine o etmiştir. (Atatürk'ü Seviyorsa tabii) :)