Google internet için uzaya çıkıyor

tugbagaleri

Profesör
Katılım
13 Mayıs 2006
Mesajlar
2,224
Reaksiyon puanı
46
Puanları
228
Google halen internet erişimi olmayan 3 milyar kişiye erişim hizmeti verebilmek için uzaya 16 adet uydu göndermeye hazırlanıyor. Gelen bilgilere göre 750 milyon dolarlık projede şirket Fransız Thales Alenia Space şirketiyle ortaklık yapacak. Projeyle birlikte başta Asya, Afrika ve Ortadoğu olmak üzere gelir düzeyi düşük olan bölgelere ucuz ve hızlı internet hizmeti taşımak mümkün olacak. Sistemin 2010 sonunda kullanıma hazır olacağı belirtildi. Google dünya üzerinde halen internet erişimi olmayan 3 milyar kişiye sanal dünyayla tanışma fırsatı vermek için harekete geçti. Aralarında HSBC gibi büyük bankaların da bulunduğu çok sayıda yatırımcının destek verdiği yeni girişimle Google uzaya 16 adet uydu göndermeye hazırlanıyor. Gelen bilgilere göre 750 milyon dolarlık projede şirket Fransız silah ve havacılık şirketi Thales Alenia Space şirketiyle ortaklık yapacak. Projeyle birlikte gelir düzeyi düşük bölgelere internet taşımak mümkün olacak.

SABAH - 10 Eylül 2008, Çarşamba - Google internet için uzaya çıkıyor

uzay_uydusu.jpg
 

Turab Garip

Dekan
Emektar
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,887
Reaksiyon puanı
175
Puanları
1,243
İnternet erişimi olmayan 3 milyar kişiyi sanal dünyayla tanıştırma iyiliğini yapıyor? Şuna "kendine sömürecek yeni pazarlar yaratıyor" desek? Sömürü konusunda Microsoft'u geçti Google.
 

cabbarcan

Profesör
Katılım
19 Ocak 2007
Mesajlar
1,477
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Bence ulaşacak ynei pazar arıyor desek daha doğru olur... Adamlar neredeyse tüm tuvaletlere bile internet erişimli pc yerleştirecekler...

"-Beni izle..:devil: Reklamlarımı gör... :devil:Ara - ara - ara...:devil: "

:yinyang: Google :arabia:
 
Üst