Google, giyiminize de karışacak!

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
805789_detay.jpg

Arama motoru Google, internet kullanıcılarının gerçek alışveriş alışkanlıklarını da izleyecek

Google, alışverişlerde kredi kartı kullananların datalarını takip edip, onlara uygun ürünlerin reklamlarını arama motoruna girdiklerinde önlerine çıkarmak için sistemini geliştirdi.

Artık bir kot pantolon aldığınızda ona uygun tişört seçeneklerini google'a herhangi birşey aramaya girdiğinizde ekranda çıkan reklam linklerinde görebileksiniz.

Böylece google gerçek alışverişlerde de kişileri takip ederek online reklamda bir adım öteye gitmiş oldu.

http://ekonomi.haberturk.com/teknoloji/haber/805789-google-hayatinizi-izliyor

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Google, yakın gelecekte insanların en büyük belası olacak.

Conixcit-1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
esasında google çaktırmadan birşey yapıyor, mesela siz sürekli internette televizyon araştırıyorsanız google reklamlarında satılık televizyon ilanları çıkıyor, Turistik yerler arıyorsanız bi zaman sonra turistki seyahat reklamları çıkıyor bir nevi girdiğimiz sitelerin çetelesini tutuyoor adamlar.

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
Nereye s.ç.z orayıda göstersin google.

er4y

Asistan
Reaksiyon puanı
0
iyi olmuş bence en azından şu internetten alısveris yapan kezbanlara birazcık ders olur

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
iyi olmuş bence en azından şu internetten alısveris yapan kezbanlara birazcık ders olur

Dostum ülkemiz bilgisayar kullanıcılarının yüzde altmışı bilinçsiz.
Reklam ürün satmaya teşviktir ama Internette güvenlik açısından genelde tehlikeli neticeler doğurabilir.
Internet'te bir malın kredi kartı kullanılarak alınmasının olumsuz neticeleri ortada.
Aslında bu konuda devletin bizzat vatandaşlarını bilinçlendirmesi gerekirken, bu konulara değinilmiyor bile.
SDN ve benzeri web siteleri bu bilinçlendirmeye mutlaka katkı yapıyor ama önce kişinin bilinçli olmayı istemesi lazım.
Türk halkı hem bilgisayar konusunda bilinçsiz, hem de bilinçlenmeye çalışmıyor.
Internete girenler işi sadece sosyal medya ve oyun gibi algılıyor.
Bizim halk olarak öğrenme, bilinçlenme ile ilgimiz yok.
Senin değindiğin gibi bu olaylar ders olmuyor aslında, sadece hüsran oluyor.
İşin kötüsü o hüsranlardan ders'te alınmıyor.

Google aslında bir virus gibi.
Bir iki aramamı Google üzerinden yaptım, günde en az 25 istenmeyen posta alıyorum ve hepsi de araştırdığım konularla ilgili.
Herhalde araştırdığım konular kayda alınıp, e-postam bir şekilde gerekli adreslere satılıyor.
Google reklamlarla ilgili hiç bir şeyi bedava yapmayacağına göre başka açıklaması yok.

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
yok artık lebron james:D

er4y

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Dostum ülkemiz bilgisayar kullanıcılarının yüzde altmışı bilinçsiz.
Reklam ürün satmaya teşviktir ama Internette güvenlik açısından genelde tehlikeli neticeler doğurabilir.
Internet'te bir malın kredi kartı kullanılarak alınmasının olumsuz neticeleri ortada.
Aslında bu konuda devletin bizzat vatandaşlarını bilinçlendirmesi gerekirken, bu konulara değinilmiyor bile.
SDN ve benzeri web siteleri bu bilinçlendirmeye mutlaka katkı yapıyor ama önce kişinin bilinçli olmayı istemesi lazım.
Türk halkı hem bilgisayar konusunda bilinçsiz, hem de bilinçlenmeye çalışmıyor.
Internete girenler işi sadece sosyal medya ve oyun gibi algılıyor.
Bizim halk olarak öğrenme, bilinçlenme ile ilgimiz yok.
Senin değindiğin gibi bu olaylar ders olmuyor aslında, sadece hüsran oluyor.
İşin kötüsü o hüsranlardan ders'te alınmıyor.

Google aslında bir virus gibi.
Bir iki aramamı Google üzerinden yaptım, günde en az 25 istenmeyen posta alıyorum ve hepsi de araştırdığım konularla ilgili.
Herhalde araştırdığım konular kayda alınıp, e-postam bir şekilde gerekli adreslere satılıyor.
Google reklamlarla ilgili hiç bir şeyi bedava yapmayacağına göre başka açıklaması yok.
Kardeeşim işin o boyutuna baktığımmızda tabiki 100de100 haklısın .

lokman686868

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Walla bizim bu türkler tartışma yöntemini hiç bilmiyo hööööööööölöööö hoppppppppp gibi :) kendimi zoo 'Da hissediyorum benim ibi kibar olun :P :P