Google da ilk sayfalarda çıkmak için

onursevim

Profesör
Reaksiyon puanı
62
Google da ilk sıralar çıkmak hakkında bir çok makale okudum ama açık konuşmak gerekirse o makaleri okumaktan gözüm şişti uzun uzun hiç birşey de anlamadım anladığım kadarını yaptım... vbulletin forumum söz konusu olan seo sunu kurdum tag eklentileri kurdum ... Daha ne yapmam gerekiyo basitçe bi kaç cümlede ana başlıklar anlatabilecek birileri varmı... Google dan nasıl yararlanabilirim

Tanshaydar

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle bu iş zaman meselesi, öyle yeni açılan siteler pat diye çıkmaz üst sıralara. Geri kalanları da güvenilir yerlerden SEO makalesi okumaya, ve sabırlı bir çalışmaya bakıyor.

teknobaycan

Doçent
Reaksiyon puanı
0
ilk önce arama motorlarına kayıt ettir, sonra en önemli olan sitenin güncel olması. vw sitedekiler alt isim koy vs. liste uzayıp gidiyor işte...

ch3lisky

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Şimdi sana google da ön sayfalarda çıkmanın yolları:

1) Diyelim sitende başka sitelerden alıntı yapıyosun... Yap ama arada kelimeleri ve başlığı değiştir diğerlerinden biraz farklı yap bu seni yükseltir.

2) Arşiv ve sitemap hazırlamalısın. Bu seni yükseltir.

3) Başka sitelerle link takası yap pagerankını yükselt... Ama senin linkin karşı sitede karşı sitenin linki senin sitende gözüksün google ikinizin bağını görünce pagerankınızı artırır ve sizi sayfa sıralamasında yükseltir.

4) Siteye
www.siten.com yazıp girme... www.google.com 'a gir siteni yaz tıklayarak gir bu da biraz faydalı olur.. Üyelerinede bunu yaptır daha da faydalı olur...

5) Google ile reklam alışverişi yap... Google adsense ile hem google reklamlarından para kazanırsın hemde google ın gözüne girersin...

6) Unutmuşum bu maddeyi yazmayı sitemap.xml(sonu xml olacak şekilde) yapıp bunu google a girmen gerek... Onun için
http://www.google.com/webmasters/ bu adresten site yöneticisi haritalarına girerek google'a siteni kaydetmen lazım...

7)Google siteyi 3-7 gün arası bir ortalama ile inceler örneğin ilk hafta hafta inceler bazılarında 4 günde bir falan... Ana sayfana bir meta kodu ekliyodun o kod google botlarının sitene hergün gelmesini sağlıyordu.. Ama kodu hatırlamıyorum araştır bulursun:D

8) Sitende makale yazabilecek kabiliyette kişiler olması lazım ki özgün içerik olsun google daima özgün diğerlerinden farklı siteleri ön plana çıkarır... Ve siteni ilk sıralara taşır. Ama bunun için makale yazabilecek kabiliyette kişilerinin olması lazım mesela ben :D Ch3lisky....
Bu makaleyi kendi siteme bile yazmadım be sadece bu sitede paylaşıyorum... Bu sadece göz ucuyla google a girmenin yolları... Ben daha iyi bir makale ve kodlarla birlikte yakında buraya konu açarım....

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
grçektn gzl pylşm ch3lisky :D saol

rapstarmurat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
PageRank Yüksek Olsun PageRank Yüksek Sitelerden Backlink Alırken Dikkat Et
google'da En Çok Aranan Kelimeler İle Bağlantılı Index lesin Siteni
Mesela Adam Link Verirken<
<a href="site.com">YouTube</a> veya <a href="site.com">Adult</a> derse
siten daha iyi bir sonuç elde eder :)
arkadaşın dediği gibi özgün içeriğie dikkat ve
keywords ile description sağlam olsun çalıntı olmasın.