Google Chrome'u Mac ve Linux'ta Deneyin!

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Chrome artık sadece Windows kullanıcılarına has bir tarayıcı değil; Mac ve Linux için ön sürümler nihayet çıktı.

Açık kaynaklı web tarayıcısı Chromium'un bir eseri olarak Google tarafından yayınlanan Chrome'un hızı Windows'u aştı ve Linux ile Mac OS X'e geçiş yaptı. Yayınlanan alpha sürümü, her ne kadar resmi Chromium Blog'da yazılım geliştiricisi olmayan kullanıcılara önerilmese de, Linux ve Mac'te çoğunlukla sorunsuz çalışıyor.
chrome-mac1244272823.jpg

Chrome için Mac OS X'ten bir görüntü
Şimdilik Flash ya da Google Gears içeriği barındıran siteleri(YouTube gibi) açamayan, gizlilik ayarları değiştirilemeyen, varsayılan tarayıcı yapılamayan ve çıktı alınamayan Mac ve Linux için Google Chrome Alpha'yı siz de deneyip geri bildirimde bulunmak için indirebilirsiniz.
:: Mac OS X ve Linux indirme bağlantıları ile resmi açıklamalar için tıklayın.
chrome-linux1244272758.jpg

Linux'ta Google Chrome
:: Google Chrome'u Linux ve Mac OS X'te denediniz mi?
Bilgi İçin : Google Chrome
Yazan: Erhan Kahraman
SDN - http://shiftdelete.net

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Kararlı sürümü çıktığı zaman linuxun birinci tarayıcısı olacaktır çok hızlı açılış kapanış sekmelerdeki rahatlık. Şuan çok hata var gereksiz yere çöküyor. Geri bildirim için yükleyeceklere birşey demem ama Google Chrome çıkmış kurup kullanalım diyenler uzak dursun şimdilik.

JacksonBoB

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence Google Linux için de özel bi arayüz yapması lazım. Mac OS X'te çok şık durduğu bi gerçek :D.

balcis

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bence Google Linux için de özel bi arayüz yapması lazım. Mac OS X'te çok şık durduğu bi gerçek :D.

Mac OS X'de her şey şık duruyor yahu. bir mac iki aero. linux efektlerde önde (compiz) ama şıklık ayrı bir mevzu. linux kullanan bir insanım belirteyim.

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
nihayet linux'a da geldi chrome...gerisi gelir artık

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
1 aydan beridir deniyorum.Çökme yaşamadım ama henüz flash vb. eklentiler çalışmadığı için tam kullanım için uygun değil.Ama arkadaşlarında dediği gibi hız konusunda hiç bir tarayıcı eline su dökemez.

erkek2

Asistan
Reaksiyon puanı
1
firefoxun eklentisiz durumdaki yapabileceklerini chrome de yapsin yeterli. ama ne yazikki..

en önemli eksigi bu. calismayan eksigi.

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
üzülerek söylüyorum ki Linuxda çalışan chrome ne GTK nede QT kullanıyor direkt mfc kullanılmış :D zaten GTK yeterli olmazdı chrome gibi bir tarayıcıya :D

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
üzülerek söylüyorum ki Linuxda çalışan chrome ne GTK nede QT kullanıyor direkt mfc kullanılmış :D zaten GTK yeterli olmazdı chrome gibi bir tarayıcıya :D

o sana öyle geliyor:D

Q. Does Chromium on Linux use GTK or Qt?
A. GTK. It's not due to any dislike of Qt, but just because there's more experience on the team with GTK and it matches the existing Firefox dependency on Linux. Please keep calm. :)

kaynak:FAQ ?(Chromium Developer Documentation)?

linuxa düşman olabilirsin ama fazla ego kalbe zarar be kardeşim :D

vetstek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
yaklasık 3 gundur ubuntuda kullanıyorum gercekten cok hızlı ve sıstemı hıc yormuyor ama ne yazıkkı flash ve ayarlar kısmında problemler var eğerkı bunlar gıderılırse lınuxda bır numaralı tarayıcı olmaya aday.

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
yaklasık 3 gundur ubuntuda kullanıyorum gercekten cok hızlı ve sıstemı hıc yormuyor ama ne yazıkkı flash ve ayarlar kısmında problemler var eğerkı bunlar gıderılırse lınuxda bır numaralı tarayıcı olmaya aday.

son 2-3 hafta Ubuntu kullandım ve alışmıştım..ama bu evdekilere MSN ayarlamaktan canım çıktı..onun dışında pek bir problemim yoktu..
1-2 gündür W7'deyim ama Ubuntu kalbimdesin :crying:

32bit Ubuntu kullanırken flash'da problem yaşamamıştım ama 64 bit'te tam bir felaket..

ek olarak sürekli Linux kullananlara tavsiyem >>> LINUX başlangıçta sabit disk tak-çıkar olayı

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
son 2-3 hafta Ubuntu kullandım ve alışmıştım..ama bu evdekilere MSN ayarlamaktan canım çıktı..onun dışında pek bir problemim yoktu..
1-2 gündür W7'deyim ama Ubuntu kalbimdesin :crying:

32bit Ubuntu kullanırken flash'da problem yaşamamıştım ama 64 bit'te tam bir felaket..

ek olarak sürekli Linux kullananlara tavsiyem >>> LINUX başlangıçta sabit disk tak-çıkar olayı

Ubuntu 9.04 Jaunty 64 Bit çıktığı günden bu yana kullanıyorum flash ile problemim olmadı hangi yöntemle kurdun flash playerı bilmiyorum ama şunu deneyebilirsin bu şekilde yapmıştım ben.

Kod:
1. İlk önce aşağıdaki kod ile kurulu olanları kaldırıyorsun. 

Kod:
sudo apt-get autoremove flashplugin-nonfree swfdec-mozilla mozilla-plugin-gnash 

2. 32 Bit Flash katmanına gerek kalmıyor bunuda kaldırıyorsun 64 Bit kuracağın için 

Kod:
sudo apt-get autoremove nspluginwrapper 

3. Aşağıdaki adresten ilgili tar.gz dosyasını indirip masaüstüne aç: 

http://labs.adobe.com/downloads/flashplayer10.html 

4. Ardından, bu arşivden çıkardığın "libflashplayer.so" dosyasını, 
ev dizininizdeki gizli "~/.mozilla/plugins" klasörü altına taşı 
(Plugins klasörü yoksa kendiniz oluşturun). 
Gizli dosya ve klasörleri, Dosya Yöneticisi'nde Ctrl+H tuşları ile görüntüleyebilirsin. 

5. Son olarak, Firefox'u yeniden başlat ve 
Flash Player eklentisinin çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için aşağıdaki adresi git: 

http://www.adobe.com/products/flashplayer/

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
o sana öyle geliyor:D

Q. Does Chromium on Linux use GTK or Qt?
A. GTK. It's not due to any dislike of Qt, but just because there's more experience on the team with GTK and it matches the existing Firefox dependency on Linux. Please keep calm. :)

kaynak:FAQ ?(Chromium Developer Documentation)?

linuxa düşman olabilirsin ama fazla ego kalbe zarar be kardeşim :D

evet mozilla firefox la uyumluluk geyiklerinden ve gtk tecrübelerinden dolayı gtk tercih etmişler ama diğer ekran görüntülerinde hiçde gtk gibi durmuyordu google bir gol attı

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Kod:
1. İlk önce aşağıdaki kod ile kurulu olanları kaldırıyorsun. 

Kod:
sudo apt-get autoremove flashplugin-nonfree swfdec-mozilla mozilla-plugin-gnash 

2. 32 Bit Flash katmanına gerek kalmıyor bunuda kaldırıyorsun 64 Bit kuracağın için 

Kod:
sudo apt-get autoremove nspluginwrapper 

3. Aşağıdaki adresten ilgili tar.gz dosyasını indirip masaüstüne aç: 

http://labs.adobe.com/downloads/flashplayer10.html 

4. Ardından, bu arşivden çıkardığın "[URL="http://rapidshare.com/files/243498984/libflashplayer.so.zip"]libflashplayer.so[/URL]" dosyasını, 
ev dizininizdeki gizli "~/.mozilla/plugins" klasörü altına taşı 
(Plugins klasörü yoksa kendiniz oluşturun). 
Gizli dosya ve klasörleri, Dosya Yöneticisi'nde Ctrl+H tuşları ile görüntüleyebilirsin. 

5. Son olarak, Firefox'u yeniden başlat ve 
Flash Player eklentisinin çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için aşağıdaki adresi git: 

[url]http://www.adobe.com/products/flashplayer/[/url]

bu yöntemi uyguladım başarı ile sonuçlandı :clap:

ancak "plugins" klasörü yoktu..ben de oluştururken baş harfini büyük yapmıştım olmamıştı..
ertesi gün şüpheciliğimden:glare: ötürü baş harfini küçültünce tam başarıya ulaşmış oldum..
yani "plugins" klasörünü oluştururken baş harfi küçük olsun :sleep:

teşekkürler EnziM

Serkannd

Profesör
Reaksiyon puanı
10
chrome bozdu kendini yeni özellikler ekleyecekler diye çok ağırlaştı..

ben chrome'u ilk çıktığı günden beri kullanıyorum ilk günkü halinin daha hızlı ve daha güzel olduğu düşüncesindeyim