insanimsi
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 450
Açıkçası çok uygulama denemiyorum daha çok photoshop ile ilginerekek geçiriyorum zamanı. internetten yaptığım tek şey sdn ye girmek ve png indirme
Hocam bende iki bilgisayar var eski olanda(9 yıllık) chrome daha hızlı mozilla traktör hızında fakat yeni ve donanımı çok daha üstün olan bilgisayarda ise mozilla ışık hızında chrome normal hızında. Sistemle alakalı sanırsam.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Süpersin hocam ağzından bal damlasın Adlocker ultimate u block origin ve adguard'ın içinde adblocker süzgeçlerinde dahil olan adlock düşmanı sitelerin adblock tespit mekanizmalarını devre dışı bırakan kutucuğu işaretleyince ve browserda süzgeç güncellemesi yapınca o sorunda ortadan kalkıyor
Mozilla belki bu konuda Google'ye göre biraz daha iyi olabilir ancak ben Mozilla'nın bu konuda çok da iyi olduğunu düşünmüyorum.Reklam engelleyicileri kısıtlamasının da ötesinde bir konu artık bu.
The Washington Post yazdı: "Google Chrome artık casus yazılım haline geldi."
Yavaş yavaş, güle güle Chrome, merhaba Firefox mu desek. ?
Tepki tepkidir, yoksa çok da bir şey bekleyeceğimizden değil.Mozilla belki bu konuda Google'ye göre biraz daha iyi olabilir ancak ben Mozilla'nın bu konuda çok da iyi olduğunu düşünmüyorum.
Mozilla'nın sonu umarım Netscape gibi olmaz. Sanki kullanıcılar arasında Quantum güncellemesinden sonra da yer bulamadı gibi.Tepki tepkidir, yoksa çok da bir şey bekleyeceğimizden değil.
Mozilla populer şekilde devam ediyor... Netscape ticari hatalardan vede ms botlarının sabotajından battı...Mozilla'nın sonu umarım Netscape gibi olmaz. Sanki kullanıcılar arasında Quantum güncellemesinden sonra da yer bulamadı gibi.
Ben buraya baktım: Market share for mobile, browsers, operating systems and search engines | NetMarketShareMozilla populer şekilde devam ediyor... Netscape ticari hatalardan vede ms botlarının sabotajından battı...
Mozilla ekibinin raporlanan güvenlik açıklarını kapatması zaman alıyor, Firefox performans olarak da Chrome'dan iyi değil. Firefox'un genel kullanımı da oldukça düştü, bundan üç sene öncesini mumla arıyor. Firefox Quantum'dan öncesinde de zaten kullanıcı sayısında bir düşüş vardı. Yani, Fİrefox'un yer bulamamasını Quantum'a da bağlamak doğru gelmiyor bana. Yalnız şu saatten sonra, Mozilla ekibinin çok ama çok çalışması lazım.Mozilla'nın sonu umarım Netscape gibi olmaz. Sanki kullanıcılar arasında Quantum güncellemesinden sonra da yer bulamadı gibi.
Çoğu kullanıcının bunları önemsediğini düşünmüyorum. Belki de birçok kullanıcının bunlardan haberi bile yok.Mozilla ekibinin raporlanan güvenlik açıklarını kapatması zaman alıyor, Firefox performans olarak da Chrome'dan iyi değil. Firefox'un genel kullanımı da oldukça düştü, bundan üç sene öncesini mumla arıyor. Firefox Quantum'dan öncesinde de zaten kullanıcı sayısında bir düşüş vardı. Yani, Fİrefox'un yer bulamamasını Quantum'a da bağlamak doğru gelmiyor bana. Yalnız şu saatten sonra, Mozilla ekibinin çok ama çok çalışması lazım.
Bilmiyorum, geçen sene Gmail ile yaşananlardan sonra sene de Google Chrome'daki bu hareketlilik, Firefox ve diğer tarayıcıların işine gelecek.
Hatırlanırsa üçüncü parti uygulamaların Gmail hesabınıza erişebildiği ve e-postalarınızı okuyabildiği haberleri vardı ve Google da açıklama yapma gereği duydu; mesajlarınız okumuyor diye. Bu uygulamaların gerçekte ne gibi yetkilere sahip olduğu hala muallakta. CNET (3 TEMMUZ 2018)
Hadi masaüstünü geçtim, Android kullanıyorsanız, Chrome'da her arama yaptığınızda cihaz, Google’a konumunuzu gönderir. (Konum paylaşımını kapatmış olsanız bile, koordinatlarınızı daha az doğrulukla yine de gönderir.)
Test etme imkanım yok ama Firefox Quantum, çok çekirdekli işlemcilerde daha çok verimli çalışıyor olmalı, eski donanımlarda bellek ve işlemci kullanımı Chrome'a göre yüksek olabilir.Ben yeniliklere adapte olamadıklarını düşünüyorum. Neye göre bellek kullanımının az olduğu söyleniyor, hâlen anlayabilmiş değilim: PC, Mac ve Linux için yeni, hızlı tarayıcı | Firefox
Kendim iki tarayıcının bellek kullanımını karşılaştırmadım ancak bazı kullanıcılar gördüğüm kadarıyla Mozilla Firefox'un bellek kullanımını Google Chrome'ye göre biraz daha fazla buluyor.
Masaüstünde Firefox, cepte Opera, bundan sonra.Ben de zamanında kullandım. Benim görüşüm masaüstü sürümünün stabil olduğu yönünde.
Bence Mozilla Firefox'un Android sürümü pek iyi değil. Bu konuda bir şeyler yapmaları gerektiğini düşünüyorum.
Bence olay abartılıyor. Chrome reklam engelleyicileri engellerse alternatifleri çok.
Çoğunluğuna katılıyorum ancak yazılımlarda falan reklam olması daha iyi değil mi? Bence reklam olmazsa çoğu şey ücretli olur veya alternatifleri pek olmaz çünkü insanların da ihtiyaçlarını para ile karşılayabileceğini düşünüyorum.Ben abartıldığı kanısında değilim.
Bundan birkaç yıl öncesine kadar adware yazılım denen bir kavram vardı.
Antivirusler bu tarz programları virüs olarak kabul ediyor ve siliyorlardı (veya engelliyor, karantinaya alıyor vs)
Klasik PC yazılımlarında hala bu durum böyledir, iyi ki böyledir.
Şimdi Android platformuyla Google yüzünden bu tür programlar yasal bir hale geldi, uygulamaların çoğu reklam içeriyor.
Google bu bağlamda hedefi belli ve yavaş yavaş ilerlemekte.
Onu durdurmanın veya daha orta yollu çözüme ikna etmenin tek yolu ise alternatiflere yönelmek.
Çünkü Google bu tarz hamleleri tek çırpıda radikalce yapmıyor, yavaş yavaş, yedire yedire, sindire sindire yapıyor ki kurbağa suyun ısındığını hissetmesin örneğindeki gibi.
Çoğunluğuna katılıyorum ancak yazılımlarda falan reklam olması daha iyi değil mi? Bence reklam olmazsa çoğu şey ücretli olur veya alternatifleri pek olmaz çünkü insanların da ihtiyaçlarını para ile karşılayabileceğini düşünüyorum.
Alternatiflere yönelmek tabi ki mantıklı.Ben abartıldığı kanısında değilim.
Bundan birkaç yıl öncesine kadar adware yazılım denen bir kavram vardı.
Antivirusler bu tarz programları virüs olarak kabul ediyor ve siliyorlardı (veya engelliyor, karantinaya alıyor vs)
Klasik PC yazılımlarında hala bu durum böyledir, iyi ki böyledir.
Şimdi Android platformuyla Google yüzünden bu tür programlar yasal bir hale geldi, uygulamaların çoğu reklam içeriyor.
Google bu bağlamda hedefi belli ve yavaş yavaş ilerlemekte.
Onu durdurmanın veya daha orta yollu çözüme ikna etmenin tek yolu ise alternatiflere yönelmek.
Çünkü Google bu tarz hamleleri tek çırpıda radikalce yapmıyor, yavaş yavaş, yedire yedire, sindire sindire yapıyor ki kurbağa suyun ısındığını hissetmesin örneğindeki gibi.
Alternatiflere yönelmek tabi ki mantıklı.
Ama bu konuda tek suçluyu Google olarak görmek hatadır bana göre. Microsoft ve Apple da kendi işletim sistemlerinde reklam konusunda Google’dan hiç de farklı değiller.
Oyun veya uygulama kullanırken karşımıza çıkan reklamlara karşı birisiyim. Hepsini engellemesini de bilirim alternatifleri kullanmasını da. Burada laf kalabalıklığı yapmak istemem ancak Google olmazsa Firefox var. X reklam engelleyicisi olmazsa Y reklam engelleyicisi/ engelleme yöntemi var. Hepsi iki dk’lık araştırmaya bakar. Elbet hepsine bir alternatif bir çare bulunur.
Geçtik bile.Sıkar yoksa firefox'a geçeriz chrome bey
Hız farkı büyük oranda tarayıcı gizlilik ayarları, bilgisayar donanımı ve ayarları ile ilgili bir durum.Chrome hızlı ya onun için kullanıyorum
Hız farkı büyük oranda tarayıcı gizlilik ayarları, bilgisayar donanımı ve ayarları ile ilgili bir durum.
Ben açıkçası ikisi arasında çok bariz bir hız farkı gözlemlemedim, tabii tercih meselesi.Firefox'u çok kullandım ben ama hızı beni tatmin etmedi valla
Ben açıkçası ikisi arasında çok bariz bir hız farkı gözlemlemedim, tabii tercih meselesi.
Kullandığın cihaz, 2014 senesi öncesininse, olabilir.o zaman benim makina chrome seviyor çok hızlı açıyor