Google Chrome mı Firefox mu?

configure

Asistan
Reaksiyon puanı
1
firefox daha iyi ama sürümleri ilerledikçe sorunlar artıyor

Bir ara öyleydi. Ama en son sürüm oldukça stabil çalışıyor. Ram sorununu da çözmüşler sanırım; zira şu an 147 tab açık ve 1,4 GB ram yiyor. 3 tab açık olduğundan 400 MB ram yediği zamanları hatırlıyorum :)

blltlgn

Asistan
Reaksiyon puanı
4
beyler konu 2010'un dağılalım bence :)
ama fikrimi de söyliyim tabiki Firefox sonuna kadar :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Frefox özellikleri üstün ancak Chrome sürekli yenileniyor sanırım Frefox yenik düşüyo

DarKeN

Profesör
Reaksiyon puanı
88
Firefox da iyi bir tarayıcı ancak şu bir gerçek ki chrome son zamanlarda liderliği ele geçirdi hızdan tutun stabiliteye kadar ayrıca arkasında google gibi dev bir firmanın olması ve hataları bulana para ödülleri vaat etmesi güvenlik konusunda da çok gelişmesini sağladı. Bence Chrome

taoson

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Gerçeği görün artık;
Chromium tabanlı tarayıcıları kullanmak tercih meselesi olabilir. Lakin gerçeği kimse inkar edemez. Comodo Dragon, Google Chrome, Yandex Browser. Bunların üçüde biriyle aynı tabana ve normal olarak aynı işi görmektedirler. Google, Chromium motorunu kullanarak kendi tarayıcısını yapmıştır. Üstelik logosu da Chromium'un logosudur. Kullanıcılarda google chrome takıntısı olmamalı. Her program internettten indirildiği gibi tıklanıp bilgisayara kurulmamalıdır. Dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu belirttiğimiz tarayıcıların kurulu haldeki dosya boyutları ilk olarak 160-170 mb, sonrasında gizliden kendini güncellendikçe de 400 mb'a kadar çıkıyor. Bundan kurtulmak için, "ctrl+shift+delete" ile geçici dosyaları silmeniz gerekmetedir. Comodo Dragon'un portable versiyonu olduğu için daha avantajlıdır. Dosya klaösörünü siz belirlediğiniz için dosya boyutunu istediğiniz gibi kontrol edebiliyor, yapılandırma ayarlarınız ve yer işaretleriniz format sonrasında bozulmadan olduğu gibi kalıyor. Yani her şeyi size bırakıyor. Belirtecek olduğum risklere rağmen yine de Chromium tabancı tarayıcı kullanmakta ısrar edenlere Comodo-Dragon-Portable versiyonunu öneririr. Merak etmeyin portable versiyonunu firmanın kendisi hazırlamıştır, siz, biz gibi kullanıcılar hazırlamamıştır. Sorun çıkmaz. Artık Phorm'u bilmeyen kalmamıştır umarız. Bir siteye girerken gözümüze almıştır muhakkak. a oix net. Ttnet yabancılara satıldıktan sonra ttnet'in anlaşma yaptığı bir firmadır Phorm'cular. Bu nedenle firefox tarayıcısı ile phorm engelleyen bir çok eklentiyi kullanabilirsiniz. Her geçen gün de bu eklentilerin yenileri çıkıyor. Bunları kullanabilirsiniz. Fakat dikkatli seçim yapmalısınız, aksini uygulayan anlaşmalı eklentiler de çıkabilir. Hem Firefox eskisinden daha hızlı. Ve de boyutu çok yüksek değil. Şu bilinmelidir ki; dünyanın en profesyonel internet tarayıcısı Firefox'tur. Bunu ancak profesyonel kullanıcılar bilir. Gelelim Adobe flash player'a. Birçok firma Abode ile anlaşma halindeler. Google chrome casustur. Aynı şekilde Adobe flash player ve adobe reader'da birer casusturlar. Adobe Reader 'ın PDF okuyucusu kurulduğunda 100 mb'ın üzerinde bir yer kaplıyor ve her geçen gün boyutu artıyor! Peki neden Foxit PDF, Foxit Pahntom, SumatraPDF gibi yazılımlarda bu kadar yüksek boyut yok? Bunu düşünen var mı aramızda? Size tavsiyem, adobe reader kullanmayın. Bunların yerine; SumatraPDF, Foxit Pahntom gibi birçok diğer yazılımlardan herhangi birini kullanabilirsiniz.
Son olarak, Zeistgeist serisini izleyin. 3 filmi var. Ne kadar meşhur firma medya kuruluşu varsa, insanları boş işlerle meşgul etmek ve bilgi toplamak amaçlı hizmet için çalıştıklarının farkına varın. Yukarıda bahsettiğim adobe ve google'da dahil. Neden yeni çıkan ya da yaygınlaşmış şeylere kapılıp gidiyoruz? Şu bilinmelidir ki; dünyadaki her insanın yaptığı, kapıldığı şey işin içyüzü değildir. Dünyadaki çoğu insan yanlışı normal ya da doğru olarak bilir. Az sayıda insan bilinçli ya da gerçeği bildiği halde umursamıyor. Bunu aklı kesen her kullanıcı anlayabilir.

taoson

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
CHROMIUM DİYENLER OKUSUN LÜTFEN;

Chromium tabanlı tarayıcıları kullanmak tercih meselesi olabilir. Lakin gerçeği kimse inkar edemez. Yandex Browser, Comodo Dragon, Google Chrome. Bunların üçü aynı tabana sahip ve normal olarak aynı işi görmektedirler. Google, Chromium motorunu kullanarak kendi tarayıcısını yapmıştır. Üstelik logosu da Chromium'un logosudur. Kullanıcılarda google chrome takıntısı olmamalı. Chromium tabanlı tarayıcının en iyisini arıyorlar ise Yandex.Browser kullanmalılar. Her program internettten indirildiği gibi tıklanıp bilgisayara kurulmamalıdır. Dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Yukarıda belirttiğimiz tarayıcıların kurulu haldeki dosya boyutları ilk olarak 160 küsür mb civarında. Daha sonrasında gizliden kendini güncellendikçe de en son gördüğümüz 600 mb ve üzerine kadar çıkıyor. Bundan kurtulmak için, "ctrl+shift+delete" ile geçici dosyaları silmeniz gerekmektedir. Comodo Dragon'un portable versiyonu olduğu için daha avantajlıdır. Çünkü, dosya klasörünü siz belirlediğiniz için dosya boyutunu istediğiniz gibi kontrol edebiliyor, yapılandırma ayarlarınız ve yer işaretleriniz format sonrasında bozulmadan olduğu gibi kalıyor. Yani kontrolü size bırakıyor. Belirtecek olduğum risklere rağmen yine de Chromium tabancı tarayıcı kullanmakta ısrar edenlere Comodo-Dragon-Portable versiyonunu öneririz. Merak etmeyin portable versiyonunu firmanın kendisi hazırlamıştır. Siz, biz gibi kullanıcılar hazırlamamıştır. Sorun çıkmaz. Artık Phorm'u bilmeyen kalmamıştır umarız. Bir siteye girerken gözümüze almıştır muhakkak. a oix net. TTnet yabancılara satıldıktan sonra ttnet'in anlaşma yaptığı bir firmadır Phorm'cular. Bu nedenle firefox tarayıcısı ile phorm engelleyen bir çok eklentiyi kullanabilirsiniz. Her geçen gün de bu eklentilerin yenileri çıkıyor. Bunları kullanabilirsiniz. Fakat dikkatli seçim yapmalısınız, aksini uygulayan anlaşmalı eklentiler de çıkabilir. Artık Firefox eskisinden daha hızlı. Ve de her zaman ki gibi boyutu çok yüksek değil. Şu bilinmelidir ki; dünyanın en profesyonel internet tarayıcısı Firefox. Bunu ancak profesyonel kullanıcılar görebilir. Gelelim Adobe flash player'a. Birçok firma Abode ile anlaşma halindeler. Chromium tabanı aslında casusluk amaçlı hazırlanmıştır diyebiliriz. Dosyaları depolamasından anlayabilirsiniz. Adobe flash player ve adobe reader'da birer casusturlar. Adobe Reader 'ın PDF okuyucusu kurulduğunda 150 mb'ın üzerinde bir yer kaplıyor ve her geçen gün boyutu artıyor! Peki neden Foxit PDF, Foxit Pahntom, SumatraPDF gibi yazılımlarda bu kadar yüksek boyut yok? Bunu düşünen var mı aramızda? Size tavsiyem, adobe reader kullanmayın. Bunların yerine; SumatraPDF, Foxit Pahntom gibi birçok diğer yazılımlardan herhangi birini kullanabilirsiniz.
Son olarak, Zeistgeist serisini izleyin. 3 filmi var. Ne kadar meşhur firma medya kuruluşu varsa, insanları boş işlerle meşgul etmek ve bilgi toplamak amaçlı hizmet için çalıştıklarının farkına varın. Yukarıda bahsettiğim adobe ve google'da dahil. Neden yeni çıkan ya da yaygınlaşmış şeylere kapılıp gidiyoruz? Şu bilinmelidir ki; dünyadaki çoğu insanın yaptıkları normal olarak kabul ettiklerimiz aslında işin içyüzü değildir. Dünyadaki çoğu insan yanlışı normal ya da doğru olarak bilir. Az sayıda insan bilinçli ya da gerçeği bildiği halde umursamıyor. Bunu aklı kesen her kullanıcı anlayabilir.

Sp3ciaL2X

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
chrome Daha Hızlı ve Güvenilir Geliyor . Bana Göre Chrome :)

taoson

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
katılıyorum. kontrolsüz güç güç değildir. şimdi firefox çok daha hızlı.

taoson

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
lakin bildiğin gibi değil. firefox kullan. yeni sürüm hızlı. ve dephormation eklentisini de kur. al sana güvenlik. yoksa ttnet girdiğin tüm siteleri görüyor bunu bil. phorm nedir bir araştır göreceksin. son olarak flash block eklentisini de kur. flashlar sen tıklamadan oynamasın.

tartışmasız...Chrome.!

lakin bildiğin gibi değil. firefox kullan. yeni sürüm hızlı. ve dephormation eklentisini de kur. al sana güvenlik. yoksa ttnet girdiğin tüm siteleri görüyor bunu bil. phorm nedir bir araştır göreceksin. son olarak flash block eklentisini de kur. flashlar sen tıklamadan oynamasın.

chrom deyip durmayalım. unutmayalım ki chrom yalnızca bir isimdir. google'ın kullandığı taban chromium'dur. ve bu tabanı yalnızca google kullanmıyor. yandex.browser ve Comodo Dragon'da kullanıyor. yine de Chromium tabanlı bir tarayıcı isterseniz size tavsiyem Comodo Dragon Portable kullanmanızdır. her format sonrası ayar yapmanıza gerek kalmaz. ve de tek bir klasör içinde çalışıyor. sistem dosyalarıyla haşir neşir olmaz.

Kenpachi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
26
Chrome varken Firefox'a kim bakar.

tornado48

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Google Chrome derim. Herşey bir yana sistemden bağımsız çalışıyor sadece bu notada bile 1-0 önde. Bilgisayarında ki herhangi zararlı bir yazılım internet tarayıcıya müdahale edemiyor. Hızlı çalışıyor. Chrome da sayfaların düzgün açılmaması diye bir şey yok. Ben bütün bankacılık işlemlerini ve online alışveriş işlemlerini chromedan yapıyorum hiç sıkıntı yaşamadım. Sadece devlet sitelerinde sıkıntı çıkartabilir. Oda chrome un değil bence devletin suçu. Milleti İE ye mecbur ediyorlar. Eklenti için ise her konuda eklenti bulabilirsiniz.
Chrome u denemeden karar vermeyin. Bende Monzilla firefox kullanıcısıydım ama artık başka internet tarayıcı kullanmıyorum. Birde arada sırada opera yı kullanıyorum. Onunda çok orijinal özellikleri var bazen çok işe yarıyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
en az donanım kullanan tarayıcı OPERA'dır Google Chrome değil... chip'te 10 sekme aç Google Chrome sistemi kilitler OPERA 20 sekme açsanızda kilitlemez...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben 1 dönem firefox 1 dönem chrome kullanıyorum bana göre ikiside aynı güçte

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkdaşlar bir dosya indirmek istiorsanız eğer :D
google chrome:yaklaşık 80 kb/sn
firefiox:yaklaşık 800 kb /sn (siteden siteye, pc den pcye gore tbi)
aradaki fark işte bu :D

rambo07james

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence hız olarak kuşkusuz chrome görsellik+kullanışlılık açısından ise mozilla mozillanında bisürü özelliği var bide şöyle daha hızlı olsa sayfaları pdf olarak kaydedebilse chrome gibi süper olucak o zaman ben kalıcı mozilla kullanıcısı olurdum

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Chrome iyice sapıttı. Sistemim durup dururken reset atmaya başladı (chrome dayken).Silip Firefox a geçtim. Mis gibi. Kötü dosyaları da indirtmiyor sağolsun(biliyorum chrome da da var). Şu an 3 haftalık ama eskiyi sayarsak 3 yıldır firefox kullanıcısıyım.
Tilkiler de hoşuma gider aman aman :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
:clap:tabiki :thumbup:firefox ve opera chrome'a anında virüs giriyor