Google Buzz Ne Yapacak?

alabula

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Google'ın Facebook'a rakip olarak nitelendirilen servisi Buzz, sosyal paylaşım hizmetlerinde dengelerin değişmesini sağlayacak gibi görünüyor.

İnternet devi Google'ın posta servisi Gmail, 176 Milyon kullanıcısı ile en çok tercih edilen üçüncü e-posta hizmeti olsa da, başarılı ve kullanışlı özellikleri ile yükselen bir başarı grafiğine sahip. İnternet üzerindeki hemen her alanda başarılı bir projenin sahibi konumundaki Google, söz konusu sosyal ağlar olunca bir adım geride kalıyor. Bu eksikliğe bir son vermek isteyen Google'ın yeni projesi, tahmin edebileceğiniz gibi bir sosyal ağ platformu.

Google, ilk etapta sadece Gmail kullanıcılarının %1'lik kısmına açacağı Buzz hizmetini duyurdu. Facebook ile rakip durumuna gelen yeni hizmet sayesinde Google, sosyal ağları internet ile ilişkili tüm cihazların yer aldığı bir yapının içersine sokmaya çalışıyor.
Gmail ile entegre edilecek servis, doğal olarak her Gmail kullanıcısını birer BUZZ kullanıcısı haline getiriyor. Kayıt ya da herhangi bir kurulum gerektirmeyen yapısı sayesinde kullanıcılar hesaplarına eklenecek BUZZ etiketi ile bu özelliği kullanabilecekler.

Google_buzz_haber1265807507.png

Google Buzz ile ilgili videoya gitmek için tıklayın.

Üyelerin sadece listelerinde ekli kişiler ya da herkes olarak belirleyebilecekleri paylaşımlarında, Youtube ve Picasa hesaplarını kullanabilecekler. Paylaşımların gerçek zamanlı olarak aktarıldığı Buzz'da, sayfa yenilemesine gerek olmadan tarayıcı üzerinden anlık olarak olan biten Gmail hesabınıza taşınmış olacak.
"Buzz ile birlikte mahallenizde neler olup bittiğini, komşularınızın neler söylediğini görebileceksiniz." şeklinde açıklama yapan Google, konumunuza yakın noktalar olarak etiketlenmiş tüm paylaşımları, özel bir filtreleme sisteminden geçirerek kullanıcılarına "Bunun ilginizi çekebileceğini düşündüm" mantığı ile sunacak.
Google Maps ile tam uyumlu çalışan servis, latitude türevi indirilebilir özel bir katman sayesinde, bulunduğunuz konuma göre durum belirleme, video paylaşma, olay girme, resim gönderme gibi hizmetlere olanak tanıyacak.

Mobil cihazlar için henüz kısıtlı bir kullanım olanağı tanıyan Buzz, an itibari ile sadece Android 2.0 ve üzeri işletim sistemine sahip akıllı telefonlar ile iPhonelar üzerinde tam manasıyla kullanılabiliyor. Blackberry, Symbian ve Windows Mobile yazılımları da geliştirme aşamasına ve yakın zamanda kullanıcıların hizmetine sunulacak.

:: Google, Buzz hizmeti ile tüm sosyal ağları derinden etkileyecek hamleyi yaptı mı sizce?

Yazan: Ahmet Gözütok
SDN - http://shiftdelete.net

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Ben hemen kullanmaya başladım. İlk iletimi gönderdim. Başkalarının göndereceği iletileri bekliyorum.

globy7

Asistan
Reaksiyon puanı
0
harika bir olay saten google'ın youtube gibi dev bir video servisi ve picasa gibi büyük bir online fotoğraf albümü vardı helva hesabı oldu bu iş un şeker herşey vardı bi helvayı yapmak kalmıştı ben başarılı olacağını düşünüyorum bu servisin :) umarım düşündüğüm gibi olur
_____
sonradan aklıma geldi google'ın orkut diye genelde brezilya gibi güney ülkelerde popüler olan bir arkadaşlık sitesi tarzında sosyal ağ sitesi vardı ama buzz'ın farkı gmail'e dahil olması tek girişle hem maillerimizi kontrol ederken bir yandanda sanal olsada sosyalleşebileceğiz yani buzz'a erişmek gelen kutusuna bakmakla aynı hesap :) böylece gmail'e olan ilgide katlanacaktır diye düşünüyorum

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
Google, Buzz hizmeti ile tüm sosyal ağları derinden etkileyecek hamleyi yaptı mı sizce? Facebook varken biraz zor yapar.

TEGİN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
99
İnsanların facebook vb. alışkanlıklarından vazgeçmesi zor olabilir...

ali5800

Asistan
Reaksiyon puanı
1
yorumlara bakılırsa olmus bu iş :) =)

Micuvan

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
57
Kullanmaya başladımda yaygınlaşması lazım sanırım biraz daha fazla :D birbirimizi followlayalım :D

anticor

Profesör
Reaksiyon puanı
16
@shiftdelete.net uzantılı mail adresleri de Gmail altyapısına sahip. Bu adresler de Buzz'lanacak mı?

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
bede liste yokki 10 kişi falan anca:D ondan biraz uzun sürecek bunu kullanmak

---------- saat 21:22 eklendi ---------- önceki mesaj saat 21:11 eklenmişti ----------

@shiftdelete.net uzantılı mail adresleri de Gmail altyapısına sahip. Bu adresler de Buzz'lanacak mı?

yok abi ben baktım onda yoktu...

Kirk Lee

Asistan
Reaksiyon puanı
2
bizim millet live messenger ve dolayısıyla live mail kullandığı için türkiyede yaygınlaşması zor olur diye düşünüyorum...

erdcan

Doçent
Reaksiyon puanı
14
ben de attım bi mesaj nedir bu buzzz diye:)

eskibirkullanici

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Facebook google ın yoluna tuz döker google buzzlanamaz :D

işin gerçeği facebooka sağlam rakip çıktı inşallah biter şu facebook devri

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Zahmet edip o %1'lik kısıma almışlar beni ama kullanacağımı hiç sanmıyorum :)

alabula

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Shiftdelete hesapları da "Buzz"lanacak ancak hemen değil.
%1'lik kısım hep öyle kalmayacak elbette. Büyümeyi sürdürüyor :D

kifodayi

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Ben de baktım şimdi hemen hesabıma, düzenledim falan filan ama görsel olarak şuan çok kötü, üstelik ben gmail'in içinden görüyorum buzz'u, bunun için ayrı site yok mu yani? varsa bu site:
www.buzz.com mu?? şifremi falan verecem fake olmasın site?? giren var mı?

erayyynn

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Bende şimdi gördüm :)
Yarın denerim.Şimdi uyumalıyım :)

Rapchy

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
119
Güzel bişeye benziyor :)

rohirrim

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Şu an facebook'ta olduğu gibi video paylaşımı yok. Video paylaşımı olmadan bir işe yaramaz. Su anki hali toplu mail atmak gibi bir şey. Hiç bir işe yaramaz...