Google bezdirdi beni

yarışçı

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Arkadaşlar son günlerde sizin de dikkatinizi çekti mi ben artık hemen hemen hiçbir aradığımı google'da bulamıyorum veya en ufak bir aramaya bile yarım saat harcıyorum az önce tespit ettiğim şeye bakın

mesele örnek olsun diye yazıyorum gerçek değil ama mantık aynı neyse

fhs_c_abc isminde arama yapıyorum ve buluyorum ancak fhs_c isminde yapınca bulmuyor(örnek olsun diye verdim mantık aynı) halbuki fhs_c_abd fhs_c_abe şeklinde formlar da var ki bunları tamamını bulabilmek için siz ne yazarsınız tabi ki fhs_c şeklinde

siz ne düşünüyorsunuz, zaten etiket sistemi çıkınca baya bir soğumuştum, adam a programıyla ilgili bir sorun yazıyor etiket a program download oluyor biz de a download yazınca oraya yönlendiriyor, gene buna tamam dedim ama üstteki olay saçmalığın daniska ötesi artık

var mı bildiğiniz alternatif arama motorları(türkçe olmasına gerek yok) veya bir çözüm öneriniz

OnLT

Dekan
Reaksiyon puanı
149
Evet SEO delileri webmasterlar etiketleri sitelerinde download yada konu başlığı olarak sunuyorlar. Rocketdownload ve realist bunların başında geliyodu sağ olsun Google bunun gibi siteleri aramalarda gerilere atıyor artık.

Çözüm yöntemim ise aradığın şeyin yetkili veya konusu aradığın şeyi içeren sitelere direk bağlantı kurmak ve o sitede aradığınız şeyi bulmaya çalışmak (biraz karışık oldu ama anladığınızı tahmin ediyorum) böylece sitelerine hit kazandırmak isteyen SEO delisi sitelerden de uzaklaşmış olursunuz :)

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Googleden başka arama sitesi ile hiç aradığımı bulamadım hep alakasız şeyler çıkıyordu googleden memnunum açıkcası....

Rapchy

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
119
Ne olursa olsun google en iyisi fakat genelde 3-4 tane favori sitem var müzik film güvenlik vs hangini arıyorsam ilgili siteye girip arama yaptırıyorum

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
özellikle bir dosya indireceksem
rapid arama motorlarını kullanıyorum direk rapid linklerini veriyorlar
bu mesajı görme yetkiniz yok gibi saçmalıklarla uğraşmıyorum...

onun dışında yazı haber gibi şeyler araken molla google vazgeçilmezim

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
özellikle reklamlardan felan para kazanan siteler tag işini o kadar abartmış ki alakası olmayan bi sayfaya alakasız o kadar tag eklemiş ki yazık diyorum başka bişey demiyorumm :D

betelguese

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tag olayı.. internetin suyunu çıkarmaktır.. Eğer sitene tag koymazsan sitenin bulunabilirliği düşüyor. Koysan tag kirliliği yapıyor. Sitene gelen küfür edip gidiyor (ben deliriyorum alakasız taglar koyan sitelere)

bence bu sistem çökmüştür.. tahminim yakın zamanda yeni bir sistem oturturlar gibi geliyor

Size bir siteden örnek vereyim:
http://www.ogretmenlersitesi.com/etiketler

bu site bir eğitim sitesi ve Acun ılıcalı da var, reha muhtar, Avrupa Yakası, Aydın Doğan, Recep İvedik ve komik gibi etiketler eklenmiş..

İşte bu komedidir.. Komik etiketine uygun..