Google Adsense'de Değişiklik

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Web sitenizde Google reklamları yayınlayarak para kazanıyorsanız, Google'ın bu önerisine kulak verin.

İnternet üzerinden para kazanmak isteyenlerin ilk çaldığı kapılardan biri olan Google Adsense, yeni kanunlara uygun olarak sistemini güncelliyor. İnternet devinin, reklam yayıncılarına gönderdiği son mesaj şöyle.

1 Ocak 2010 tarihinden itibaren Türkiye'de yeni bankacılık kuralları geçerli olmaya başlayacaktır. Size ileride göndereceğimiz Adsense ödemelerini yapabilmemiz için banka hesabınızın Uluslararası Banka Hesabı Numarası (IBAN) ve Banka Tanımlama Kodu (BIC) bilgilerine ihtiyaç duyacağız.

Değer verdiğimiz bir AdSense yayıncısı olarak sizi banka bilgilerinizi IBAN biçimine güncellemeniz için davet etmek istiyoruz.

Güncellenmiş banka hesabı bilgilerinizi girmek için lütfen aşağıdaki adımları takip edin:

1. Hesabınıza www.google.com/adsense adresinden giriş yapın.
2. 'Hesabım' sekmesini seçin.
3. 'Ödeme Ayrıntıları' başlığının bitişiğindeki 'düzenle' bağlantısına tıklayın.
4. Elektronik Fon Transferi kısmında 'Yeni bir banka hesabı ekleyin' seçeneğini seçip 'Devam Et' bağlantısına tıklayın.
5. IBAN ve Banka Tanımlama Kodu (BIC) bilgileri de dahil olmak üzere banka hesap detaylarınızı girin.
6. Bu aşamada, girdiğiniz hesap numarasına küçük bir test ödemesi göndermek için gerekli işlemi başlatacağız. Yaklaşık 4-10 gün sonra banka hesabınızı test depozitosu için kontrol edin.

Eğer yeni hesap bilgilerinizi girerken IBAN ve BIC bilgilerinizi bulmakta zorluk çekerseniz lütfen bankanızla temasa geçin.

Test ödemeniz banka hesabınıza geçtikten sonra lütfen AdSense hesabınıza giriş yapın ve aşağıdaki adımları uygulayın:

1. 'Hesabım' sekmesini seçin.
2. 'Ödeme Ayrıntıları' kısmında 'bu hesabı doğrula' bağlantısına tıklayın.
3. Banka hesabınızda gördüğünüz depozito miktarını kutucuğa girin. Doğru rakamı girmeniz için sadece 4 hakkınız olacaktır.
4. 'İlerle' bağlantısına tıklayın. Test ödemenizi doğru girdikten sonra EFT ödemelerinizi almak için bu hesabı seçebileceksiniz.
Girdiğiniz banka hesap bilgilerinizi 15 Aralık'tan önce doğrulamanız gerektiğini önemle hatırlatmak isteriz.

Google AdSense Ekibi

:: Google'dan para kazanıyor musunuz?

Yazan: Hakkı Alkan
SDN - http://shiftdelete.net

AYT@C

Doçent
Reaksiyon puanı
0
google sen cok cakalsın :D Bi kerecik kendi reklamıma tıkladım die banladın 3 senelik hesabımı :d içerde kalan 20 $ al :D cocuklara bayramda harclık verin benim yerime :D

Beowulf

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Kaç gün oldu hala doğrulama ödemesi gelmedi. Anlaşılan para içerde kalcak!

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
bn almıyorumda arkadaşlar ii para kazanıyolar aslında googleden değilde link satmaktan güzel para geliyor :D her halde ayda 100$ geliyodur

cnr

Asistan
Reaksiyon puanı
5
gvn link satmak nasil oluyor?

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
sitene diger sitelerin linklerini ekliyosun tanıtımını yapıyosun gibi bişey diyebilirim

PanxeR

Doçent
Reaksiyon puanı
5
devlet vergi istemez zaten kesintiler tıklamalardan sora % olarak düşülüyor diğer fırmalar gibi adsense paranızı ödeyeceği zaman kesmiyor direk gelirinizden kesiyor

bu arada özendirmek gibi olmasın =)

53mih

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
devlet vergi istemez zaten kesintiler tıklamalardan sora % olarak düşülüyor diğer fırmalar gibi adsense paranızı ödeyeceği zaman kesmiyor direk gelirinizden kesiyor

Bu kadar hiti yakalamak için bize 5 tavsiyede bulunurmusun?

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26

Anlaşılan Google sana günlük ödeme yapıyor. :)

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
google gayet kazandırıyor bir siten olursa fazla bişey alamssın ama 4 5 tane siten olursa alabilirsin

PanxeR

Doçent
Reaksiyon puanı
5
tıklama başına en iyi fiyat google da

en iyi istatistikler de onda hile yok

ama pop up ve tem sayfa reklam özellikleri olmaması çok kötü yerlilere yöneliyoruz onlarda kazık.

PanxeR

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar yaklaşık 2 yılı geçti sitemde 20 000 içerik var ama ziyaretçim günlük 100 ü geçmiyor..
http://www.superbilgiler.com

içeriğin özgün olacak 2 aylık arkadaşın açtığı linux blog u günlük 150-200 kişi giriyor ama sürekli takipçilar

günlük 1-2 dolar kazanıyor adsense

seninki ise çok karışık olmuş.. güzel bir site yap.

mehmetduman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
içeriğin özgün olacak 2 aylık arkadaşın açtığı linux blog u günlük 150-200 kişi giriyor ama sürekli takipçilar

Panxer arkadaş yardımın için teşekkürler. Haklısınız sanırım isminden de anlaşılacağı gibi özel içerikli bir site değilde içinde herşeyin olduğu bir site belki de bu siteyle başarılı olamayacağım. Özgün bloglar oluştursam kendime sanırım daha başarılı olacağım.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
forumda bir alanı google reklamlarına ayırıp, geliri üyelerle paylaşma gibi bir fikrim var ama bakalım...

enesyildiz

Asistan
Reaksiyon puanı
2
google sen cok cakalsın :D Bi kerecik kendi reklamıma tıkladım die banladın 3 senelik hesabımı :d içerde kalan 20 $ al :D cocuklara bayramda harclık verin benim yerime :D

ben sürekli tıklıyorum bişey olmuyo :mrgreen:.. olmazda inşallah:crying:

IBAN işide güzel olmuş. :D

Beowulf

Profesör
Reaksiyon puanı
10
forumda bir alanı google reklamlarına ayırıp, geliri üyelerle paylaşma gibi bir fikrim var ama bakalım...

Güzel fikir , fakat bence tutmaz. Bir nevi reklama tıklamaya teşvik olur.

Büyük ihtimal hesabınız banlanır.

mehmetduman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben sürekli tıklıyorum bişey olmuyo :mrgreen:.. olmazda inşallah:crying:

IBAN işide güzel olmuş. :D

Kendi reklamına google hesabına girdiğin bilgisayardan tıklamanı tavsiye etmem google buna izin vereceğini zannetmem.

---------- saat 15:02 eklendi ---------- önceki mesaj saat 14:40 eklenmişti ----------

Güzel fikir , fakat bence tutmaz. Bir nevi reklama tıklamaya teşvik olur.

Büyük ihtimal hesabınız banlanır.

Reklama tıklamaya teşvik olur hemde güzel teşvik olur. google dan geçmez bence ama yerli şirketlerin programları kullanılsa olabilirmi acaba

sedamsn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Böyle değişiklik olmaz olsun!
Ayın 2si oldu hala ödemeleri alamadık off!

---------- saat 19:11 eklendi ---------- önceki mesaj saat 19:06 eklenmişti ----------

Valla bir gün dursa forumda reklamlar yeter. Günlük hiti kaçki forumun? :)

AYT@C

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Troy Forum'un 200 000 Tekil hitininden %10'unu bana versen köşe olurum :D

mehmetduman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

http://www.superbilgiler.com

Sitemi yeniledim. Alt yapısını da değiştirdim. Sıfırdan Özgün içerikler kullcağım belki bu sefer olur.